Prajitura pufoasa cu lamaie

Prajitura pufoasa cu lamaie retete: cum gatesti prajitura pufoasa cu lamaie si cele mai gustoase retete de prajitura pufoasa cu crema de lamaie, prajitura cu mere rapida si pufoasa, prajitura cu smantana si lamaie, prajitura cuburi de lamaie, reteta de negresa pufoasa cu nuci, negresa de post pufoasa cu glazura, cheesecake cu lamaie, briose cu iaurt si lamaie, crema de lamaie, prajitura cu mac.

paine pufoasa pufoasa

300 ml lapte,500-600 gr faina 2 linguritze sare 1 si 1/2 linguri zahar 50 gr unt topit 1 cub drojdie proaspata,1-2 oua

Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

Pentru blatul prajiturii cu lamaie:400g unt500g zahar8 oua1 lingurita esenta de lamaie3 linguri mari coaja de lamaie400g faina15g praf de coptun varf de sare180ml suc de lamaie storsPentru crema de lamaie:500g crema de branzacoaja si sucul de la 1 lamaieo pastaie de vanilie sau 1 lingurita extract80g zahar300ml frisca lichida

Prajitura pufoasa cu branza si mandarine

900g branza de vaci6 oua150g zahar150g unt1 compot mic de mandarine250g fainacoaja lamaiearoma de vanilie

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

8 albusuri,300 g zahar,200 g nuca de cocos,o esenta de migdale,300 g faina,coaja de la o lamaiemiex de nuca

Prajitura rapida si pufoasa cu visine

70o g. visine100 g. unt125 g.zahar3 oua180 g. faina70 g. amidon1/2 plic praf de copt1 praf de sare1 lingurita coaja de lamaie (optional)20 ml. rom1 lingura lapte

prajitura pufoasa cu amaretti si mere

700 g mere 200 g amaretti 180 g unt 130 g ciocolata 150 g zahar 120 g faina 5 oua 4 linguri rom 1 praf de copt,sare

Prajitura mea pufoasa si rapida cu mere de vara

12 linguri de ulei 12 linguri de zahar+2 pentru mere 24 linguri de faina 300-400 ml de iaurt 3 oua coaja de la o lam^aie scortisoara mere verzi de vara 1 lingurita de bicarbonat de sodiu un v^arf de sare putin pesmet sau biscuiti zdrobiti

Prajitura pufoasa cu capsuni

6 oua 6 linguri apa fierbinte 250 gr.zahar tos 50 gr. zahar farin 300 gr. faina 1-2 plicuri zahar vanilat 500 gr. capsuni 1 praf de sare optional: zahar pudra pentru decor

Prăjitura zi și noapte de post - pufoasă și delicioasă!

Prăjitură zi și noapte de post, o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice ocazie. Cu o textură pufoasă și un gust delicios, această prăjitură te va încânta cu siguranță!

Prajitura pufoasa cu visine

Pentru blaturi: 6 oua 180 gr zahar 180 gr faina un praf de sare vanilie Pentru umplutura: 250 gr frisca lichida (grasime 30%) 400 gr visine 4 linguri zahar pudra 1 plic zahar vanilat Pentru decor: fulgi de cocos

Cum să gătești quinoa pentru a avea o textură pufoasă

Învață cum să gătești quinoa perfectă de fiecare dată.

Prajitură pufoasă cu brânză de vaci

Prăjitura pufoasă cu brânză de vaci este aromată, delicioasă și se pregătește extrem de simplu și foarte repede. Preparatul oferă senzația de confort și este sățios.

Prajitura cu mere, rapida si pufoasa

Mere (cam un kg, functie de tava si de mere), Zahar, Scortisoara, Margarina,N-am scris cantitatile, fiindca difera de la tava la tava. Tava e de 20x30 cm. Au fost cam 6 mere.Blat:4 oua,4 linguri zahar,4 linguri faina,nuca (1/2 din pachet, cata vrea fiecare),sare.

Prajitura pufoasa cu prune

750g prune -spalate, si rupte in jumatate, se scoate samburele50g zaharscortisora dupa gustse amesteca tote si se lasa sa traga prunele zaharul si scortisora -se amesteca din ccand in cand. Se lasa asa cam o ora.200 g unt/margarina (eu am pus unt)200 g zahar200g faina3 oua1 pachet de zahar vanilatputin praf de copt(facultativ)

Frittata - omletă italienească pufoasă

Există atât de multe feluri de a face omletă, încât oricine are o rețetă preferată. Simplă sau cu legume, pufoasă sau crocantă, cu sau fără brânzeturi - fiecare bucătărie internațională are o rețetă consacrată de omletă. Astăzi vă prezentăm varianta cea mai populară în Italia, o omletă pufoasă, al cărei ingredient-cheie este smântâna lichidă. Puteți prepara varianta simplă sau puteți adăuga legume proaspete, bacon, cașcaval, orice vă place. Imaginația este limita.

Cum să faci Egg McMuffin perfect, acasă

Dacă ați mâncat vreodată un mic dejun la fast food, atunci cu siguranță v-ați intersectat cu celebrul MC muffin sau egg MC muffin. Celebrul sendviș cu bacon, ou și cașcaval este micul dejun perfect într-o dimineață de weekend, alături de o cafea sau un pahar de suc de portocale.  Există mai multe variante de a reproduce un MC muffin în propria bucătărie. Puteți alege fie ou ochi, fie omletă. Astăzi vă prezentăm o variantă simplă și rapidă cu ou ochi și bacon. Alegeți o chiflă pufoasă și un cheddar de calitate și reușita este sigură!

Prajitura Frantuzeasca Cu Lamaie

Perfecta langa ceaiul de dupa amiaza, sau chiar la cafeaua de dimineata.

Pufoasa cu mere si biscuiti

6 oua 6 linguri de faina 10 linguri de zahar 1 praf de copt coaja rasa de la lamaie 2-3 pliculete zahar vanilat 6 mere acrisoare 10-12 biscuiti cu miere de albine zahar pudra pentru decor

Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

2 foi de napolitana Pentru crema 200 gr zahar + 100 gr zahar 100 gr miere 75 ml apa zeama de la 1 lamaie 2 albusuri semintele rase de la 1 baton de vanilie 1 lingurita esenta de vanilie

Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker

2 LS (Lingura de supa) Korinthen (sunt mai mici ca stafidele se pot inlocui cu stafide), 2 LS Rom, 6 oua, 500 g caise proaspete (sau 1 cutie mare compot caise)+Zeama de la o lamaie (se marineaza mai tarziu caisele cu ea nu se pune in aluat), 150g unt moale (merge si margarina), 100g zahar, Jumatate lingurita coaja de lamaie, Un praf sare, 200g mac macinat, 50g migdale taiate marunt (sau nuci), 100g faina, 50g mondamin-amidon pentru prajituri-gustin, 1 LC (Lingurita de ceai) rasa cu praf de copt, 50 g pesmet (eu l-am facut din biscuiti),Pt „la Sfarsit"250g gem de caise sau jeleu, 2 LS Tarie de fructe (cine nu are voie de alcool pune zeama de la compotul de caise), Zahar pudra, LS-lingura supa; LC- lingurita ceai

Rulada pufoasa cu crema de castane

4 oua mari, la temperatura camerei1/2 cana zahar tos65g amidon de porumb35g cacao neagra1 lingura faina1/2 lingurita praf de copt3 linguri si jumatate de unt topit si racit1 lingurita sare de lamaie1 cana de frisca lichida1 cana piure de castane2 linguri zahar pudra

Paine pufoasa cu lapte

600 g faina alba 310 g lapte 25 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 2 lingurite sare 1 lingura unt topit 1 ou pentru uns seminte mac pentru topping

Pizza Pronto pufoasa

- 250 gr aluat frantuzesc - un ou batut - un ardei gras galben - un ardei gras rosu - un dovlecel - 2,3 rosii feliate - 70 gr branza mozzarella - amestec de ierburi uscate

Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior

Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii. 

Negresa pufoasa cu nuci si ciocolata

200g ciocolata amaruie100g unt200g zahar4 oua200g faina1/2 lingurita praf de copt1 lingurita extract de vanilie55g nuci tocate grosiercacao pudra

Prajitura Cu Crema De Lamaie Si Afine

O prajitura plina de vitamine si antioxidanti, datorita delicioaselor afine.

Prajitura de lamaie cu smantana

500 g faina1/2 lc praf de copt200 g unt sau margarina300 g zahar tos 3 ouacoaja de la o lamaie200 ml smantana2 lingurite esenta de lamaie Pentru glazura:50 ml suc de lamaie200 g zahar

Prajitura Magica Cu Lamaie

Abracadabra! Transforma un aluat simplu intr-o prajitura senzationala cu trei straturi uimitoare.

Rulada pufoasa cu crema de branza si gem

Ingrediente pentru blat:4 oua,4 linguri faina,4 linguri zahar,esenta de vaniliePentru crema:150ml frisca lichida100g mascarpone2 linguri gem de capsunigem de capsuni pentru uns

Negresa pufoasa

25g unt/ margarina 200ml lapte 4-5 linguri cacao 200g zahar 4 oua un praf de sare 200g faina 1 lingurita de bicarbonat de sodiu o mana de visine din visinata sau din compot o mana de miez de nuca macinata esenta de rom 1 plic zahar vanilat zahar pudra pentru pudra

Prajitura cu crema de lamaie

O prajitura aromata, cu consistenta de budinca, care poate incheia cu succes masa de sarbatori.

Prajitura cu branza si lamaie

: 275 g zahar 50 g unt 50 g faina 1/2 lingurita praf de copt 5 oua mari 450 g br^anza de vaci 40 g faina coaja rasa de la o lam^aie 3 linguri zeama de lam^aie 150 ml sm^ant^ana 75 g stafide muiate in apa calduta 1 lingura zahar pudra.

Prajitura `a la francaise cu glazura de lamaie

Pentru blat : 250 g unt moale 200 g zahar tos un praf de sare 4 oua 200 g faina o lingura rasa de amidon 1 praf de copt,4 linguri lapte 50 gr suc de lamaie (inainte de a se stoarce se rad lamaile de coaja) esenta de lamaie Pentru glazura de lamaie : 200 gr zahar pudra coaja de lamaie 3 linguri suc de lime si 2 linguri lamai cateva felii de lamaie glasate

Prajitura fina de ciocolata

Pentru prajitura o100 gr ciocolata amaruie o150 gr unt sau margarina Rama o4 oua o100 gr zahar o50 gr faina Pentru sosul caramel o100 gr zahar o50 gr unt o100 ml smantana ozeama de lamaie dupa gust

Prajitura cuburi de lamaie

Pentru blat:55g zahar tos215 faina170g unt nesarat, la temperatura camerei55g nuci (optional)Pentru crema:70g faina455g zahar280ml suc stors de lamaiecoaja de la o lamaie6 oua mari1 galbenusun varf de sare

Prajitura ungureasca Rakoczi

Ptr aluat:120 g faina, 70 g margarina, 40 g zahar 1 galbenus, o lingurita coaja de lamaie, o lingura lapte caldutPtr crema:350 g branza vaci, 3 galbenusuri, 6 linguri de zahar, coaja de lamaie, stafide, 1 pachet/230g Philadelaphia-cream cheeseGlazura:4 albusuri, 120 g zahar, zeama de lamaie.

Prăjitură cu marțipan, mascarpone și fructe

Toti nutritionistii ne recomanda sa mancam mai multe fructe, asa ca aceasta prajitura aproape ca te face sa uiti de sentimentele de vinovatie.

Prajitura cu lamaie si iaurt

3 oua 70g unt 195 g zahar 320 g faina 1 pahar cu iaurt 3 pachetele de zahar vanilat esenta de vanilie 1 lamaie mare zemoasa coaja de la o lamaie 1 pachetel praf de copt unt pentru uns forma sare Pentru decor zahar pudra nuca de cocos

Prajitura spornica cu dovleac

2 kg dovleac ras. 1 pahar faina. 1 pahar gris. 1 pahar zahar. 4 linguri cu lapte praf. 100 gr unt. 50 ml lapte dulce(cine doreste poate sa puna mai mult lapte,dar trebuie sa stea mai mult prajitura la cuptor). zahar pentru calit dovleacul(fiecare pune cat doreste). 2 zahar vanilat Dr Oetker. 1 praf de copt Dr Oetker. 1 pliculet mic de stafide aurii. 10-12 mieji intregi de nuca. zahar pudra scortisoara esenta de lamaie coaja rasa de la o lamaie.

Prajitura cu caramel de lamaie

Blat 8 oua medii (de tara am folosit eu) 13 lg zahar 9 lg faina de grau 4 lg cu varf fulgi nuca de cocos 5 g praf de copt un praf de sare caramelul de lamaie (200 g) Caramel de lamaie: 5 lg cu varf zahar zeama de la o lamaie coaja de la o lamaie 50ml apa 120 g smantana lichida Decor: 200 g smantana lichida (30% grasime - Pilos) 1 lgt zahar cateva capsune

Yiaourtopita/ Prajitura cu lamaie si iaurt

435 g faina 2 lingurite praf de copt 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1 varf cutit de sare 240 g unt nesarat 375 g zahar 2 oua mari + 2 albusuri 490 g iaurt grecesc 1 lingura extract de vanilie coaja de la 1 lamaie

Prajitura cu crema nuga

5 foi napolitane 250 g margarina 3 oua 2 cani zahar 1 cana nuci 1 lingura cacao coaja de lamaie sau portocala.

Prajitura Cu Mure, Lamaie Si Fulgi De Migdale

Pentru aluat: 175g faina sare 50g glazura de zahar 100g unt 1 lamaie - coaja 1 ou - galbenusul 1, 1/2 lingurite suc de lamaie Pentru topping: 125g unt 125g zahar pudra 1 lamaie - coaja 2 oua 25g faina 175g migdale macinate 150g gem de mure 200g mure 35g fulgi de migdale

Prajitura Harissa

1 pachet unt 200g iaurt,1 00g zahar o lamaie o portocala cocos 200g 300g gris migdale nuci 1 praf de copt. Sirop: 2cani zahar 2cani apa coaja si suc de la lamaie si portocala.

Prajitura cu lamaie si portocale

Blat: 200 gr unt 70 gr zahar 240 gr faina 3 lingurite coaja portocala Crema: 60 gr faina 200 gr suc lamaie, portocala (eu am pus o lamaie si 2 portocale) 4 oua mari 220 gr zahar 3 lingurite coaja potocala

Prajitura cu lamaie si mac

Ingrediente 1 ou 40 gr zahar 60 gr unt 120 gr faina 1 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare 120 gr smantana mai lichida coaja rasa de la jumatate de lamaie 2 linguri suc de lamaie 2 linguri lichior de pere 25 gr mac Decor 50 gr ciocolata alba 1 lingura smantana

Prajitura inteligenta

9 oua 200 g unt 200g faina 250g zahar pudra 1 litru lapte 5 plicuri zahar vanilat coaja de lamaie (optional)

Prajitura simpla cu piersici

26 linguri ulei 30 linguri apa 30 linguri zahar 1 praf de copt(in reteta scria 3) 2 cani nuca de cocos(eu am folosit doar 100 g ) 26 linguri faina coaja de lamaie zeama de lamaie piersici

Prajitura Cu Pere, Super Aromata

Aluat: 320 g faina 200 g unt 100 g zahar 1 priza sare 1/4 coaja lamaie 1 ou Umplutura: 1 kg pere 2 linguri zeama de lamaie 1 zahar vanilat Crema: 250 g branza de vaci cremoasa 200 g martipan 200 g smantana acrisoara 50 g zahar 1 galbenus

Prajitura cu lava de ciocolata

BLATUL:150g faina120g zahar3 oua60g. ulei1/2 lingurita praf de copt2 linguri de romaproximativ 50 ml suc de lamaiecoaja rasa de lamaie Topping: 100 g de ciocolata amara50 g ciocolata alba4 linguri lapte