Retete cu Soia
Musaca cu soia. Rețetă delicioasă (fără carne)
Descoperă o rețetă ușoară și gustoasă de musaca cu soia, perfectă pentru o masă sățioasă și sănătoasă.
Pate de soia - rețetă simplă și delicioasă (de post)
Descoperă o rețetă simplă de pate de soia! Un aperitiv sau o gustare bogată în proteine, fibre și vitamine, perfectă pentru vegetarieni sau cei care țin post.
Pârjoale din boabe de soia. Rețetă simplă și sățioasă
Prepară cele mai gustoase pârjoale din boabe de soia! Rețetă ușoară și bogată în proteine. Perfectă pentru o masă sănătoasă și sățioasă.
Tocaniță delicioasă cu soia boabe
Descoperă gustul minunat al tocăniței cu boabe de soia! Rețetă ușoară și hrănitoare, perfectă pentru o masă vegetariană sățioasă. Gătește rapid cu ingrediente simple.
Chiftele de soia - rețeta clasică
Învăță să prepari chiftele de soia cu o rețetă de bază și cum să le servești în moduri creative și delicioase. Ideale pentru vegetarieni, cei care țin post sau oricine caută o alternativă sănătoasă și gustoasă la chiftelele tradiționale.
Sarmale de post cu soia
O altă variantă de sarmale de post este cea în care se folosește soia. Aceste sarmale de post cu soia pot fi servite atât calde cât și reci, cu mămăliguță și ardei iute.
Sos Teriyaki - Rețeta tradițională a unui sos de origine japoneză
Sos teriyaki - aflați care sunt ingredientele necesare pentru un sos teriyaki autentic, cum se prepară și cum se păstrează. Este incredibil de aromat și are un gust bogat.
Tartar de somon cu avocado, capere și ceapă. Aperitivul cu care iti impresionezi garantat musafirii
Vezi cum se prepară el mai bun tartar de somon cu avocado asezonat cu lămâi și capere pentru o aromă mai europeană. Este ușor de preparat aveți nevoie de doar câteva ingrediente simple.
Pui întreg crocant, la cuptor
Nimic nu se compară cu o friptură de pui la cuptor, crocantă, fragedă, suculentă și aromată în același timp. Iar un pui întreg, rumenit în cuptor, este o idee excelentă de masă pentru întreaga familie, mai ales într-o zi de weekend, dar nu numai atunci. Secretul puiului perfect crocant și rumenit constă în berea neagră și sosul de soia, care îi vor da o culoare perfectă și o textură rumenită.
Salată de icre de soia (icre false)
Atunci când ai poftă de icre, dar se întâmplă să ții post sau vrei o variantă vegetariană pentru salata de icre, această rețetă de icre de soia este perfectă. Se fac ușor, exact ca salata de icre obișnuită și nu trebuie să așteptați dezlegare ca să vă puteți bucura de o felie de pâine cu icre, fie ele și vegetale.
Pate fals (de post)
Atunci când te gândești la pateu, primul lucru care își vine în minte este pateul clasic, de ficat. Dar acesta nu poate fi consumat în perioada postului, așa că trebuie să găsim alternative pentru toate gusturile. Pateurile vegetale sunt o alegere nemaipomenită dacă le preparați acasă și nu optați pentru cele din comerț. O astfel de rețetă de pate ”fals”, adică de post, vă propunem și noi astăzi.
Vită picantă în stil vietnamez
Atunci când ai la îndemână o bucată de carne de vită, dar nu este potrivită pentru friptură, o poți transforma într-un preparat în stil asiatic delicios și simplu de făcut. Fie că vorbim despre rețete chinezești, japoneze, vietnameze sau cu alt specific, toate sunt delicioase și se potrivesc de minune alături de o porție de orez simplu sau noodles. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una cu specific vietnamez și, dacă nu aveți carne de vită sau vreți să o înlocuiți, o puteți face și cu carne de porc sau pui.
Supă Miso cu tofu și varză chinezească
Supa Miso sau Miso Soup este un preparat care nu lipsește de pe mesele japonezilor. Se mănâncă la toate mesele, inclusiv la micul dejun, în cantități mici. Rețeta originală se face cu un anumit tip de alge și nu lipsește brânza tofu. Astăzi vă propunem o rețetă de miso mai altfel, adaptată, care conține și ghimbir, morcov și varză în loc de alge. Este o sursă excelentă de vitamine și un boost pentru sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece.
Piept de pui cu sos de alune
Bucătăria asiatică este foarte ofertantă atunci când vine vorba de rețete cu carne de pui și diverse sosuri. Bogată în condimente, arome și tot felul de mirodenii, este foarte ușor să faci combinații delicioase, care să se potrivească pentru toate gusturile. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și delicioasă, care pune în valoare perfect pieptul de pui. Dacă aveți o bucată de piept de pui și nu vreți să o gătiți simplă, aceasta este o alternativă excelentă.
Yakimeshi - orez prăjit în stil japonez
Dacă există un preparat la care asiaticii se pricep de minune, atunci acela este, fără doar și poate, orezul. Pe post de garnitură, desert sau fel principal, sunt o mulțime de modalități de a prepara orezul, care mai de care mai aromate și mai delicioase. Astăzi vă propunem o rețetă tipic japoneză, yakimeshi, adică orez prăjit, cu ou, legume și sos de soia. Puteți adăuga și alte legume care vă plac și puteți servi orezul ca atare sau pe post de garnitură.
Pui cu susan și sos de soia
Rețetele inspirate din bucătăria asiatică au avantajul că se prepară repede și nu necesită foarte multă grijă sau atenție. În mai puțin de 30 de minute, aveți o masă completă, cu tot cu garnitură, delicioasă și aromată. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și la îndemână. Singurul lucru care v-ar putea pune probleme îl reprezintă ingredientele, pe care nu oricine le are în casă în mod obișnuit. Pentru că este o rețetă asiatică, și o parte dintre ingrediente sunt specifice bucătăriei asiatice.
Orez prăjit (fried rice) cu ouă și bacon
Orezul prăjit, sau fried rice, așa cum mai este cunoscut, este o garnitură foarte populară în bucătăria asiatică. Simplu, cu legume sau cu bacon, orezul prăjit este servit uneori pe post de garnitură, alteori simplu. Astăzi vă propunem și noi o rețetă de fried rice, cu ouă și bacon. Se potrivește de minune pe post de mic dejun consistent sau brunch, sau în orice moment al zilei. Orezul trebuie fiert înainte, dar cu grijă, pentru a nu deveni prea moale. Tot farmecul la fried rice este că bobul de orez trebuie să rămână al dente.
Galette cu ouă și ciuperci
Galette este un preparat rustic, din bucătăria franceză, care a devenit popular și în alte zone ale lumii. Este delicios, poate fi umplut cu orice și servit pe post de mic dejun, gustare sau în orice alt moment al zilei. Galette este practic, un suport făcut din aluat de tartă, pe care îl puteți umple cu orice vreți. Astăzi vă prezentăm varianta cu brânză, ciuperci și ouă, delicioasă, sățioasă și foarte ușor de făcut.
File de somon cu sos teriyaki
Sosul teriyaki este un sos extrem de popular în bucătăria asiatică. Se folosește pentru marinarea cărnii, de la pui până la porc, vită și chiar pește. Îl puteți cumpăra gata preparat, din supermarket, sau îl puteți face voi din câteva ingrediente simple și la îndemănă. Astăzi vă arătăm cum să gătiți un file de somon marinat în sos teriyaki. Este foarte simplu de făcut, extrem de gustos și vă duce cu gândul automat la un preparat tipic din bucătăria asiatică. Îl puteți servi cu orez sau simplu și, opțional, puteți decora cu semințe de susan.
Porc sichuan cu broccoli și caju
Combinația de carne de porc cu sosuri este întotdeauna inspirată. Cu atât mai mult dacă vorbim despre o rețetă de inspirație asiatică, așa cum este și cea pe care v-o propunem astăzi. Mușchi de porc, broccoli, caju și sos, toate învelite într-o aromă exotică. Rețeta de porc sichuan se face foarte ușor și este ideală atunci când vreți să pregătiți ceva rapid și delicios. O puteți servi cu orez sau simplă, nu are cum să vă dezamăgească.
Supă ungurească de ciuperci
Bucătăria ungurească este extrem de ofertantă, mai ales atunci când vine vorba despre ciorbe sau tocănițe. Și românii au împrumutat de la vecinii unguri câteva rețete delicioase, care merită să fie cunoscute și încercate de cât mai multă lume. Dacă vă plac ciupercile și mai ales supele pe bază de ciuperci, trebuie să încercați această supă ungurească! Puțin picantă, cremoasă, acrișoară și delicioasă, supa ungurească de ciuperci este genul acela de mâncare de care te îndrăgostești de la prima degustare. AICI v-am arătat cum să faceți supă cremă de ciuperci, astăzi venim cu o rețetă nouă de supă pe bază de ciuperci, ideală pentru un prânz delicios și sățios.
Tofu cu legume, in sos de arahide
O garnitura delicioasa sau un fel principal, usor si fara carne.
Coaste filipineze
Coaste de porc, cu glazura de miere si condimente. Un gust care te dce cu gandul in Filipine.
Vita chinezeasca cu ardei gras
Un preparat delicios care poate fi servit ca atare sau langa o portie de orez.
Tocanita de porc dulce-acrisoara
O reteta de inspiratie chinezeasca, al carei ingredient secret este otetul de mere.
Muschi de porc cu ierburi
Un muschi de porc, cu crusta de ierburi pentru un plus de aroma.
Cotlet de porc cu ananas
Un mod delicios de a gati carnea de porc, cu sos dulce, care merge perfect langa o portie de orez.
Frigarui de pui cu ananas
Un mod delicios de a gati puiul in asa fel incat sa ramana fraged si suculent.
Cotlete de porc la gratar, cu zahar brun
Un preparat care va deveni, in scurt timp, preferatul familiei.
Fleica de vita thailandeza
O friptura care se prepara cu o marinata speciala, cu coriandru, lime si sos de soia.
Pui cu portocale, miere si soia
Pui cu un gust dulceag, ce merge perfect langa un orez cu legume.
Marinata cu miere, mustar si susan
Atunci cand vrei o friptura cu aroma speciala, este neaparat necesar sa folosesti o marinata. Cea de mai jos este perfecta pentru coaste, carne de pui sau de porc.
Curry de dovleac si arahide
O reteta bogata si cremoasa de curry de dovleac, perfecta pentru zilele de iarna.
Pui cu ghimbir
Sarac in calorii si gata in numai 30 de minute, acest preparat este plin de arome.
Pachetele De Primavara
Acest preparat inspirat din bucataria chinezeasca este mult mai sanatos decat cele gasite in mod normal in comert si este la fel de gustos.
Chiftele Thailandeze De Peste
Un preparat usor si picant, pe care il poti pregati ca aperitiv sau starter.
Gem De Rosii Si Ardei Iute
Un gem dulce, dar putin iute, care se potriveste perfect cu biscuiti de casa si branza.
Salata De Somon Cu Scoici, Fasole Verde Si Oua De Prepelita
Scazuta in calorii si bogata in fibre, aceasta reteta sanatoasa este un pranz delicios.
Friptura Glazurata Cu Miere Si Salsa De Mango
Salsa mango proaspata, cu putin ardei iute, completeaza perfect friptura suculenta la gratar.
Nigiri Sushi
Incearca gustul Japoniei cu aceasta reteta de Nigiri sushi, un preparat din orez, ton si somon.
Supa Pho De Pui
Pho este o reteta de supa vietnameza facuta cu ierburi si carne - in acest caz - pui.
Sardine La Gratar Cu Chutney De Rosii
Sardinele sunt fantastice si relativ ieftine. Sunt foarte gustoase si necesita putina pregatire. Reteta de mai jos poate fi facuta si cu macrou sau hering.
Briose Cu Amaretti Si Piersici
Aceste briose cu piersici sunt subtil aromatizate cu lichior de migdale. Perfecte pentru mic dejun.
Vita Satay Cu Salata De Rosii
Pentru mese rapide si usoare, poti alege acest fel de mancare de inspiratie asiatica. Plin de arome proaspete, este gata in 15 minute.
Supa Chinezeasca Cu Pui Si Porumb
Aceasta supa se poate prepara cu orice fel de carne vrei si este gata foarte repede.
Vita Picanta Cu Orez
Un preparat care este gata in numai 15 minute este alegerea perfecta pentru o masa de pranz pe fuga.
Pui Cu Ananas Copt
Savuros, dulce si acrisor, cu bucati zemoase de ananas si pui fraged la cuptor - perfectiune absoluta.
Somon Cu Lamaie Si Piper
O reteta simpla, pe care o poti servi langa garnitura preferata de legume.
Midii Mouclade
Aceasta reteta de midii mouclade este o versiune fara lapte a retetei frantuzesti casice.