Supa de conopida de post

Supa de conopida de post retete: cum gatesti supa de conopida de post si cele mai gustoase retete de salata de conopida de post, mancare de conopida de post, supa crema broccoli de post, supa crema de broccoli de post, garnitura de conopida, mancare de conopida la cuptor, seminte conopida, conopida cu cascaval, conopida frantuzeasca la cuptor, supa de burta.

Supa crema de conopida de post

Pentru supita asta delicioasa avem nevoie de:1 conopida,2 morcovi,2 cartofi,o ceapa,4 catei de usturoi,marar,sareputina margarinasi ulei

Salata De Conopida Cu Ceapa Rosie (de Post)

1 conopida de ~600-700 g 1 ceapa rosie 1 lamaie 5-6 catei de usturoi cateva fire de marar si patrunjel (verdeata uscata) 2-3 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar sare piper

Supa crema de conopida cu lapte de migdale

300 gr conopida o ceapa alba un cartof aprox. 100 gr telina radacina aprox. 2 cani lapte de migdale sare roz de himalaya (dupa gust) 2-3 catei de usturoi 1 lingurita de ghimbir proaspat dat pe razatoare piper (dupa gust) coriandru macinat (dupa gust) patrunjel

Supă cremă de conopidă cu cheddar maturat

Supele de legume sunt fade uneori și au nevoie de ceva consistent pentru a le da gust. Este și cazul acestei supe cremă de conopidă, pe care o puteți servi cu brânză cheddar sau orice fel de brânză maturată. Combinația de arome și de texturi este nemaipomenită și o puteți aplica și pentru alte rețete de supă cremă, din alte legume. Supa cremă de conopidă se face foarte ușor, nu necesită cine știe ce pregătire sau experiență în bucătărie. Pentru un gust mai bogat, puteți înlocui supa (stock-ul) de legume cu supă de pui și jumătate din lapte cu smântână lichidă. 

Supa de conopida cu parmezan

o conopida mare, 3 cesti de lapte, o ceapa mare, o ceasca de iaurt, 3 lingurite de unt, 30 g parmezan, patrunjel, sare

Salata de conopida cu cartofi

1 conopida 6-7 cartofi mici 1/2 ceapa 2-3 catei usturoi( la cea de post) 100 ml ulei de masline 1 galbenus fiert 1 lingurita mustar marar verde ( la cea de post) zeama de lamaie sare piper vegeta fara sare

Ciorba de conopida

1 conopida; morcov ; ceapa; tacamuri pui; boia, sare, piper;patrunjel

Supa de conopida cu sofran (Gordon)

500ml supa de pui sau legume500ml lapte2 prize de fire de sofransare de mare si piper negru proaspat macinat1 conopida mare, buchetele25g unt2 linguri patrunjel tocatulei de masline pentru stropit

Supa crema de conopida cu iaurt

1 conopida2 linguri unt2 linguri fulgi de migdale1 ceapa1 lingura fainasarenucsoara200 ml iaurt200 ml laptepatrunjel

Supa crema de conopida

Pentru 4 portii: 450 gr conopida 2 cartofi mici 1 ceapa mica 10 gr unt 2 linguri cu varf de smantana 250 ml lapte 400 ml supa de legume (sau 400 ml apa plus un cubulet Knorr) 2 linguri de ulei un cabanos sau un chorizo coriandru proaspat

Conopidă pane, rețeta simplă și de post

Conopida pane este ideală pentru o masă consistentă, o garnitură grozavă și un fel principal de post sau vegetarian numai bun. Tu cum alegi să o servești?

Supa crema de conopida cu emmentaler

· 1 conopida medie· 1 cana Emmentaler Delaco razuit· 1 usturoi intreg· 1/2 linguri ulei de masline· 1 lingura unt· 1/4 telina· 1 ceapa alba· 1 morcov dat pe razatoare· sare, piper· cimbru· 1 lingura faina· 1/3 cana vin alb· 1/2 cana apa· 2 cani supa de legume· 1 frunza dafin· patrunjel· bacon prajit

Curry de conopida cu spanac

2 cepeghimbir ras2lg pasta curry400g lapte de cocos400g rosii cubulete1 conopida2 cartofisucul de la o lamaie200g spanac

Supa de conopida si praz, varianta exotica

1 conopida 2 bucati de praz 1 ardei rosu 1 catel de usturoi ardei iute 1 lingurita de curry piper oregano uscat sare ulei

Conopida pane cu garnitura de piure de cartofi

Pentru conopida pane1 conopidă nu prea mare 1 vârf de linguriţă de sare, 1 vârf de linguriţă de piper, 1 lingura de mustar, 4 linguri de făină 50 ml uleiPentru piure6 cartofi nu prea mari, 3 linguri ulei de măsline,

"Orez" de conopidă cu lămâie și usturoi

Dacă nu ați încercat niciodată ”orezul” de conopidă sau cus-cus-ul de conopidă, așa cum mai este numit, trebuie să o faceți! Este o rețetă foarte ușoară și delicioasă, vegetariană, pe care o puteți savura ca atare sau ca garnitură. Dacă v-ați plictisit de orez sau vreți să evitați carbohidrații, puteți face acest ”orez” de conopidă. Este asemănător la gust și textură, dar are o cantitate mai mică de carbohidrați și mai mare de fibre.

Ciorba de conopida de post

2 cepe ;2 morcovi; o telina mare; 1 pastirnac; 1 gogosar mare; 2 rosii; 450 de gr. de conopida la punga; orez 1 cescuta; 2 linguri ulei;oregano;cimbru;busuioc;piper;marar;bulion 2 linguri;condimente de legume 2 linguri; o punga de soia cuburi

Salata de conopida cu usturoi si patrunjel

1 conopida mijlocie(400-500 grame),eu am folosit conopida congelata 4-5 catei usturoi cateva fire de patrunjel(dupa preferinta) 1 ou,ulei,sare,zeama de lamaie

Conopidă și broccoli coapte, cu mămăligă

Mamaliga cremoasa cu conopida si broccoli, o combinatie care in mod cert te va surprinde.

Supă cu găluște de post

O supă sau o ciorbă caldă este o alegere nemaipomenită pentru un prânz delicios și sănătos. Există o mulțime de idei de supe și ciorbe pe care le puteți prepara inclusiv în perioada postului, iar astăzi vă prezentăm o astfel de rețetă. Supa cu găluște poate fi făcută și în varianta de post, din legume. Trebuie să renunțați la oul din găluște, dar acestea vor ieși pufoase și aromate și fără ou. 

Supă de conopidă cu brânză

O supa delicioasa si foare usor de pregatit.

Oite din conopida

conopida cuisoare piper alb boabe masline negre fara samburi scobitori

Supa sanatoasa din legume de vara

apa (2l),ceapa (1 buc),dovlecel,mazare (o mana),conopida (6 buchetele)rosii (3-4 buc.),sare,telina (1/2 buc),varza (2 frunze),verdeata.

Chifteluțe de conopidă și quinoa

Dacă vă plac chifteluțele din legume, trebuie să încercați această variantă cu conopidă și quinoa! Sunt delicioase, se fac foarte ușor și vă vor cuceri instantaneu! Chifteluțele sunt unele dintre cele mai versatile preparate din bucătărie. Și asta pentru că se pot face din orice fel de carne, din pește și chiar legume și le puteți combina cu orice sos sau garnitură. 

Supa crema de ciuperci cu legume si usturoi

400 gr ciuperci brune un morcov 2 cepe o buc telina 2 cartofi 1 l supa de legume(sau apa) 50 gr unt(margarina daca o pregatiti in post) 2 lg ulei de masline crutoane de paine sare piper un praf de usturoi

Gratin de conopida cu ciuperci

1 conopida mica,500g ciuperci,2 linguri ulei,3 oua,300 ml smantana,1 ceasca pesmet,1 lingura faina,sare,piper,1 ceapa mica

Supă cremă de năut

Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră. 

Supă de conopidă cu brânză cheddar

2 linguri ulei de masline 2 fire de praz mari 4 cani conopida tocata 2 1/2 cani lapte degresat 2 cani apa 1 foaie de dafin 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper 3 linguri faina 1 1/2 cani branza Cheddar rasa 1 lingura suc de lamaie

Salata de conopida cu pasta de susan - Maqdous zahra

Avem nevoie de: -1 conopida de marime medie -4-5 catei de usturoi -4-5 linguri iaurt natural -zeama de la o lamaie -3 linguri pasta de susan -sare si piper proaspat macinat dupa gust - 4 linguri ulei de porumb pentru calit conopida

Supa crema de broccoli de post

ceapa morcov cartof broccoli sare piper

Crema de conopida cu usturoi

Sosul cremos de conopidă cu usturoi, un gust incredibil cu foarte puține calorii.

Supa-crema de topinambur

500 g topinambur 1 fir praz 2 cartofi medii 1litru supa de legume 100 ml vin alb sec ulei de masline sare piper 2 crengute rozmarin 2 crengute cimbru proaspat

Conopida frantuzeasca la cuptor

1 conopida potrivita2 ouapastrama din piept de puitelemea rasa1 cutie smantanauleisarepesmet

Salata de cartofi cu conopida

1kg cartofi 0,5 kg conopida murata 2 cepe medii 100 ml ulei 150 g masline negre si verzi sare piper

Conopida si brocoli gratinate

1 brocoli1 conopida200 g smantana1 outelemeauntpiper pesmetsare

Garnitura din conopida pentru fripturi.

-1 conopida. -1 capatina de usturoi. -100 ml ulei. -3 linguri otet. -3 linguri otet balsamic. -sare.

Conopida in aluat

1,5 kg conopida, 240 g faina, 500 ml lapte, 3 oua, 100 ml ulei, piper, sare

Salata de conopida cu iaurt

1 conopida( proaspata sau congelata) 2 linguri maioneza de casa 200 ml iaurt degresat 2-3 catei usturoi patrunjel verde sare piper

Paste cu conopida

o conopida, branza topita felii patrate (4-5 felii), parmigiano reggiano 80 g, ulei extravirgin de masline, sare, piper, usturoi, spaghetti

Gulas de conopida

1 conopida 2 linguri ulei 1 ceapa si 2 cepe verzi 1 lingurita boia sare piper 1 lingurita otet frunze patrunjel verde

Salată de conopidă cu maioneză

Salata de conopidă cu maioneză este o rețetă pe cât de gustoasă, pe atât de simplu de făcut. Dacă aveți deja maioneza făcută sau folosiți maioneză cumpărată, jumătate din treabă este deja făcută.

Conopidă în saramură pentru iarnă

Conopida murată se potrivește perfect lângă aproape orice fel de mâncare. Dintre toate murăturile, conopida se bucură de o popularitate aparte, pentru că rămâne crocantă și nu se înmoaie în borcan. Gustul acru este exact cât trebuie, iar conopida poate fi murată singură sau alături de alte legume. Și pentru că este sezonul murăturilor, astăzi vă prezentăm o rețetă de conopidă cu saramură, la borcan, perfectă pentru iarnă. Nu este deloc o rețetă pretențioasă și vă garantăm că are un gust deosebit, atunci când veți desface borcanele. 

Ghiveci de post

- 1/2 kg fasole verde;- 1 ardei gras;- 1 cartof;- 1 conopida mica;- 2 fire de praz;- 2 morcovi;- 1 lingurita pasta dulce de ardei.

Supa cu paste de post

3 morcovi, jumatate de telina, 1 ceapa, vegeta, 200 gr paste mici pentru supe, 5 lg ulei, patrunjel

Mancare de conopida

1 conopida;3-4 pulpe de pui;2 cepe;3-4 linguri de smantana;1 lingura de faina;1 leg de marar;sare; piper

Pasta de conopida

1 conopida fiarta 1 galbenus fiert 1 galbenus crud 300 ml ulei 3-4 catei usturoi 200 ml smantana 1 lingurita mustar patrunjel verde zeama de lamaie sare piper

Pui Cu Conopida

1 pui 2 linguri ulei sare si piper dupa gust 2 linguri pasta de tomate 1 lingura amidon 1 legatura patrunjel proaspat tocat 1 conopida-1 kg

Supa crema de usturoi de post

o ceapa medie 18 catei usturoi 2 linguri ulei de masline extravirgin 750 ml supa de legume 25o ml smantana de gatit vegetala 2 linguri faina zeama de la o jumatate lamaie sare piper o legatura ierburi aromate proaspete (cimbru, rozmarin,dafin)

Rulada de conopida

Ingrediente:1 conopida medie 4 oua 90g branza rasa(chedar gouda),60g branza vaci 1 priza de nucsoara 1/2 lingurita mustar macinat. Umplutura: 100g branza proastapa 1 ardel copt 50g sunca serano