Cascaval vegan reteta
Cascaval vegan retetaBomboane Raw Vegan
Lista ingrediente: 4 linguri cu stafide, 4 linguri cu zahar, 2 linguri de unt, 3-4 biscuiti zdrobiti (nu se folosesc biscuiti cu crema! Se pot folosi si piscoturi zdrobite) 1 lingura cu varf de cacao de cea mai buna calitate.
Pate De Ciuperci Raw Vegan
avem nevoie de: -1 palarii mari de ciuperci champignon maruntite -1 lingurita pudra de susan cred (sau putina pasta de susan cruda) -1 praf de sare neiodata -1 lingurita mica-mica pudra de busuioc si cimbru in amestec -1 praf pudra de chimen -1 praf pudra de ghimbir -1 fir ceapa verde -putin marar proaspat (optional)
Pasta Picanta Din Cartofi Dulci (raw Vegan)
1 cartof dulce taiat cubulete 1 avocado taiat cubulete 1 lingurita mustar raw 1/2 cana pulpa de nuca (rezultata de la lapte) 1/2 lamaie zeama 1/2 ceapa taiata marunt 1/2 legatura patrunjel taiat marunt 5 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece 1/2 lingurita chimen macinat sare de Himalaya dupa gust piper dupa gust sos de soia Shoyu
Rețetă Trufe Raw
-10 curmale fara samburi -10 caise dezhidratate -100 gr migdale -100 gr nuci -50 gr fulgi cocos -1 lingura pudra roscove -50 gr seminte canepa -100 gr unt cacao -2 linguri miere (daca se cere)
5 restaurante din București unde să mănânci dacă ești raw-vegan
Veganii, vegetarienii sau raw-veganii au la dispoziție câteva locuri interesante unde pot ieși la masă sau de unde pot comanda mâncare delicioasă.
Desert Raw Vegan
100 g curmale 50 g goji 50 g s^amburi de nuca 30 g s^amburi de caise 20 g fulgi de ovaz 20 g fulgi de secara 20 g fulgi de nuca de cocos 20 g seminte de floarea soarelui 20 g seminte de in 20 g seminte de c^anepa 10 g pudra de roscove doua linguri cu ulei de nuca presat la rece doua linguri cu ulei de sofranel 50 ml lapte din soia nemodificta genetic
Piure De Hrisca Cu Legume Uscate Si Mirodenii (raw Vegan)
300 g hrisca hidratata 8 de ore in apa de izvor 1 pahar apa de izvor 2 linguri sos de soia (Shoyu) 3 linguri rosii uscate conservate in ulei de masline 2 linguri ardei capia uscati macinati fin 3 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingura pulbere usturoi deshidratat 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt sau 1/2 lingura patrunjel uscat maruntit 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sau ulei extra virgin de masline piper negru macinat dupa gust piper rosu boabe pentru ornare
Cheesecake vegan - un desert irezistibil
Alege să te răsfeți cu un cheesecake vegan, desertul perfect pentru iubitorii de cheesecake și vegani deopotrivă.
Cornulete Cu Sunca Si Cascaval
100g smantana , 200g faina, 100g sunca de Praga, 100g cascaval sare, piper, 1 ou (ingredientele din reteta sunt pentru o portie mica, respectiv 25 de bucati)
Paine Rustica (raw Vegan)
6 cani hrisca hidratata 8 ore in apa si macinata 2 cani faina integrala de orez rosu 1 cana seminte chia hidratate 2 ore in apa de izvor 1 cana nuca de brazilia hidratata 8 ore si maruntita in robotul cu lama in S 1/2 cana faina de migdale 2 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc) 1/2 cana pulpa de cartof dulce (rezultata de la suc) 1/2 cana faina din seminte de in 1/4 cana seminte de in hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sare de Himalaya dupa gust
Clătite americane de post - rețetă vegană
Clătitele americane (pancakes) de post sunt ușoare, foarte pufoase și sunt făcute cu câteva ingrediente simple pe care, cel mai probabil, le aveți deja prin bucătărie!
Brioșe cu caşcaval şi şuncă - cea mai usoară rețetă
Vrei o gustare delicioasă și ușor de făcut? Atunci trebuie să încerci aceste brioșe cu cașcaval și șuncă! Sunt perfecte pentru micul dejun, gustarea de la școală sau serviciu, sau chiar ca aperitiv. Rețeta e simplă și îți ies bine din prima.
Cornulete Cu Cascaval Si Mac
1 kg. de faina, un sfert de kg. de cascaval, 5 linguri margarina, 6 linguri smintina, (2 linguri chimen macinat era in reteta) mac.
Crema De Cocos Raw Cu Zmeura
Avem nevoie de: -1 cocos proaspat -1 lingura miere -zmeura congelata
Sos de smantana cu marar (raw vegan)
200 ml smantana de caju 1 lingura mustar bio 1 lingurita pudra de usturoi 1 legatura marar tocat sare de Himalaya dupa gust
Ruladă din piept de pui - cea mai ușoară rețetă, cu bacon și cașcaval
Asta e probabil cea mai simplă rețetă de ruladă din piept de pui pe care o poți face. Ai nevoie de doar trei ingrediente: piept de pui, bacon și cașcaval. Nimic complicat, nimic sofisticat. O prepari rapid, o bagi la cuptor și gata! Obții o ruladă fragedă, suculentă și gustoasă, perfectă pentru orice masă.
Ciocolată de casă fara foc. Rețetă vegană și de post (5 minute)
Rețetă simplă și rapidă de ciocolată de casă vegană și de post, fără foc. Pregătită în doar 5 minute din ingrediente naturale. Ideală pentru un desert delicios și sănătos!
Branza Raw Din Caju
1+1/2 cani caju 1/3 cana apa 2 lingurite suc de lamaie (proaspat stors) 2 catei usturoi un varf de sare
Paine Mediteraneana (raw Vegan)
1 cana pulpa de nuca (rezulatata de la lapte de nuca 1 cana pulpa de migdale (rezultata de la lapte de nuca) 1/4 cana seminte de in hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor 1/2 cana faina din seminte de in 1/4 cana faina de nuca de macadamia 1/4 cana faina de migdale 1/2 cana faina din grau germinat deshidratat si macinat 1 cana faina de hrisca 3 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc) 3 cani pulpa de dovlecel zucchini (rezulatat de la suc) 1/2 cana rosii deshidratate hidratate 30 min in 3/4 cana apa de izvor 1/4 cana ardei capia deshidratat macinat marunt 6 linguri ulei extra virgin de masline piper dupa gust 1 lingura pulbere de usturoi sare de Himalaya dupa gust 3 linguri oregano 1 lingura maghiran 1 lingura busuioc
Crema De Cocos Raw Vegana
Asadar, avem nevoie de: -1 nuca de cocos -75 gr. faina de migdale -miere, dupa gust (eu am avut miere de menta) - zeama de la 1/2 lamaie
Quiche lorraine - cea mai simplă rețetă
Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este deloc cazul acestei rețete de quiche lorraine. Dimpotrivă, este un preparat foarte simplu, pe care îl puteți face ca mic dejun sau brunch, pentru toată familia. Quiche lorraine nu este altceva decât omletă cu bacon și cașcaval, cu bază de aluat de tartă, rumenită în cuptor. Nu este greu de făcut, dar necesită ceva răbdare, pentru că aluatul trebuie să stea odată singur la cuptor, și apoi împreună cu ouăle.
Tartă franțuzească cu mere caramelizate, de post
Tarta franțuzească cu mere caramelizate, de post, se numără printre cele mai cunoscute deserturi din Franța, ceea ce nu este deloc întâmplător.
Spaghetti Raw Din Dovlecei
2 zuchini sau 2 dovlecei curatati de coaja 1 kg rosii pentru sos 1-2 catei usturoi 1/2 lingura ulei presat la rece 1/4 lingurita mix de condimente 1 crenguta din urmatoarele: marar, cimbru, patrunjel sare dupa gust
Negresa Raw
200g nuci 200g nuci pecan, injumatatite 170g curmale inmuiate in apa pt 10 minute 1/2 banana 110g pudra de cacao un vf de sare 2lg de apa (cat sa ajute la procesarea ingredientelor) 2lg extract de vanilie
Tarta Raw Cu Ciocolata Si Curmale
Pentru crusta ( “blatul” ): o cana de curmala, o cana de seminte de floarea soarelui, cacao (2- 3 linguri); Pentru crema: 1/2 cana de miere, 1 banana, cacao (2-3 linguri); Pentru ornat: fructe diverse ( kiwi, in cazul meu).
Tiramisu Vegan Cu Seminte De Chia
150g prune uscate fara samburi, faramitate 60 ml vin 125 ml espresso 2 linguri cacao 1 lingurita cafea proaspat macinata 80 ml sirop de orez 80g seminte de chia 400ml lapte de cocos 2 lingurite esenta de vanilie 40g fulgi de cacao
Cartofi gratinați - cea mai simplă rețetă
Aceasta este cea mai simplă rețetă de cartofi gratinați. Ușor de preparat, gustoasă și versatilă, această rețetă va deveni cu siguranță una dintre preferatele tale.
Cum să faci un Croque Monsieur perfect - rețeta clasică din bistrourile franțuzești
Descoperă rețeta clasică de Croque Monsieur, un sandviș cald cu șuncă și cașcaval, gratinat la cuptor sau la tigaie. Este delicios, simplu de făcut, se servește cald și se potrivește atât pentru micul dejun, cât și ca gustare.
Zacusca Raw (fara Foc)
* 1 cana rosii uscate din timpul verii * 1 cana ardei uscati * 1/2 ceasca vinete uscate * 2 catei usturoi * 3 Lg ulei masline presat la rece * 1 lg cimbru proaspat tocat * 1/2 lg frunze telina proaspata tocata * sare dupa gust * 1/2 ceasca apa filtrata
Bulete de cartofi - rețeta simplă, fără cașcaval
Buletele de cartofi sunt delicioase, mai ales dacă sunt preparate în mod corect. Ele pot fi crocante și savuroase dacă sunt prăjite pana devin aurii, sau pot fi moi dacă sunt coapte.
Triunghiuri cu cascaval
Pentru aluat: faina 2 linguri margarina/unt 1 lingurita sare 40 g cascaval ras 150 ml lapte 1 lingurita praf de copt Pentru deasupra: 2 linguri lapte cascaval ras
Sufleu de mazăre. Rețeta simplă și delicioasă
Sufleul de mazăre este o alegere excelentă pentru o masă ușoară și sănătoasă. Acest preparat aerat și ușor este plin de proteine și fibre, fiind perfect pentru orice ocazie. În plus, rețeta este simplă și rapidă, ideală pentru a impresiona familia sau prietenii.
Snitel cu cascaval
1 kg cotlet de porc 3-4 oua 100 g faina 150 g cascaval ulei pentru prajit sare piper boia
Brioșe cu cașcaval (din aluat de foi)
Brioșele cu cașcaval din aluat de foi sunt soluția perfectă atunci când ai poftă de ceva bun, dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt accesibile și probabil deja le ai prin frigider.
Tarta Raw Cu Nuci Si Mac
Pentru crusta: o cana de nuci; 1/2 cana de fulgi de cocos colorati; 3 linguri de miere; o sticluta mica de esenta de vanilie; Pentru crema: o lingura de miere o lingura de mac. Topping de ciocolata: 2 lingurite de miere, 2 lingurite de cacao zeama de lamaie dupa gust.
Șnițel de pui umplut cu șuncă și cașcaval
Șnițelul de pui umplut cu șuncă și cașcaval este o variantă super gustoasă a șnițelului clasic. Umplutura de șuncă și cașcaval aduce un plus de aromă și o textură cremoasă, care se topește frumos în interiorul puiului. E alegerea perfectă pentru o masă specială sau pentru momentele când vrei să gătești ceva simplu, dar de efect.
Saleuri cu cascaval
aluat foietaj piper sare boia de ardei unt topit 100 g de cascaval
Pateuri cu ciuperci si cascaval
o foaie aluat foietaj, 6 ciuperci champignon, cascaval, 1 ou, mac, oregano, sare
Cozonac cu FANTA de post - pufos, aromat & vegan
Cozonac cu Fanta, un cozonac pufos, aromat și 100% vegan, perfect pentru zilele de post. Ușor de preparat și delicios!
Pasta Picanta Din Dovleac Si Avocado (raw Vegana)
2 avocado taiat cubulete 1/4 dovleac placintar taiat in bucati mici 2 linguri mustar raw 1 ceapa mica (rosie) taiata marunt 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita pasta de ghimbir proaspat 2 linguri sos de soia Tamari Shoyu 1 /2 legatura patrunjel tocat marunt 1 lingurita praf de usturoi 1 /2 lingurita turmeric germeni de floarea soarelui
Omletă cu cașcaval în unt
Dacă vrei o omletă simplă, dar mai gustoasă decât varianta clasică, încearcă această combinație de cașcaval și unt.
Dovlecei gratinați - cea mai simplă rețetă
Descoperă o rețetă simplă și savuroasă de dovlecei gratinați, perfectă pentru orice ocazie. Află cum să prepari rapid acest fel de mâncare versatil și delicios, plin de vitamine și minerale. Indiferent dacă ești vegetarian sau pur și simplu îți plac dovleceii, această rețetă te va cuceri cu siguranță.
Lasagna (raw Vegan)
Taitei din dovlecel zucchini 6 dovlecei zucchini mici 1 lingurita sare de Himalaya Dovleceii se curata de coaja si se feliaza subtire cu ajutorul unei mandoline. Se pun feliile intr-un castron presarate cu sare si se lasa sa stea cateva ore. Scurgem apa pe care au lasat-o. Branza de caju 2 cani caju hidratate 2-6 ore in apa de izvor 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri drojdie inactiva sare de Himalaya dupa gust Se amesteca toate ingredientele in robotul cu lama in S. Sos de rosii 6 rosii cherry 1/2 cana rosii uscate hidratate 20 minute in apa de izor 1 lingura ulei extra virgin de masline 1 catel de usturoi pisat 1 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 lingurita majoran uscat sare de Himalaya dupa gust peperoncini sau chili pepper dupa gust Se amesteca usor toate ingredientele in robotul cu lama in S. Putem folosi functia puls ca sa ramana bucatiile de rosii mai mari. Sos pesto de busuioc varianta de iarna 2 cani spanac 2 linguri busuioc uscat maruntit fin 1/2 cana seminte de pin 1 lingura ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie sare de Himalaya dupa gust apa de izvor cat este necesar Se amesteca in robotul cu lama in S. Ornare masline Kalamata germeni de ridiche rosie
Penne la cuptor (reteta rapida)
un pachet de penne cateva felii de sunca/ salam/ bacon 250 de gr smantana pulpa de la 5 rosii/ sos de rosii cumparat busuioc o ceapa sare piper cascaval masline (optional) ciuperci champignon (optional)
Conopidă gratinată de post
Aveți o conopidă pe care nu ați folosit-o încă? Această rețetă de conopidă gratinată de post este soluția pentru a o consuma!
Omleta cu smantana,sunca si cascaval
2 oua 2 linguri de smantana 3 felii de sunca de pui 100 g cascaval sare piper ulei
Rulada de cascaval in crusta de mac
150 g cascaval simplu 150 g cascaval Emmentaler 150 g brânza cremoasa de vaci un o lingurita rasa de piper proaspat macinat ( 50% piper rosu - 50% piper verde ) sare roz de Himalaya doi-trei morcovi fierti taiati fâsii 150 g mac
Piept de pui gratinat
4 oua,piept de pui,300ml sos alb (dau reteta mai jos),unt,piure de cartofi (am folosit 2 cartofi maricei),cascaval,condimente (eu am folosit curry ca i-mi place la carnea de pui),sare.
Mini Tarte Cu Mere Si Fistic Raw
Pentru umplutura: 2 cani faina de nuci 1 lingura scortisoara 2/3 cana unt de cacao 2 mere taiate felii 4 linguri fistic inmuiat, uscat si feliat un varf de sare Pentru aluat: 1 cana faina de migdale 1 lingura unt de floarea soarelui 1/2 cana apa 1 lingurita drojdie nutritionala un varf de sare O cana = 250g
Pui Valdostana. Rețeta pas cu pas, ca la restaurantele de lux
Puiul Valdostana este o rețetă italiană delicioasă, făcută cu bucăți subțiri de piept de pui, șuncă presată, roșii și felii de cașcaval într-un sos ușor de vin alb.