Gogosi de carnaval

Gogosi de carnaval retete: cum gatesti gogosi de carnaval si cele mai gustoase retete de gogosi bomboloni, gogosi grecesti, gogosi coapte, gogosi pripite, gogosi grecesti loukoumades, gogosi rapide cu drojdie, gogosi pripite cu iaurt, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, sarmale in foi de varza murata in oala de lut, sos de fructe de padure congelate pentru friptura.

Shake De Ciocolata Cu Gogosi

2 gogosi cu ciocolata sau 6 gogosi cu gaura 3 cani inghetata de ciocolata 1 1/2 cani lapte 1/2 cana frisca fudge fierbinte de ciocolata

Loukoumades - gogoși grecești

Dacă ați fost în vacanță în Grecia, cu siguranță v-ați îndrăgostit de câteva dintre preparatele lor culinare. Unele dintre ele se fac foarte ușor și acasă, iar gogoșile tradiționale grecești fac parte din această categorie. Loukomadies sau loukoumades, așa cum se numesc, sunt asemănătoare ca mod de preparare cu gogoșile pe care le știm cu toții, doar că aluatul este mai moale în cazul acestora. Pot fi servite cu miere și scorțișoară, cu nucă, zahăr pudră sau cremă de ciocolată. 

Gogosi Cu Gem

185ml lapte, incalzit 55g zahar pudra 10g drojdie 3 galbenusuri de ou 375g faina 100g unt 70g gem de fructe ulei de floarea-soarelui zahar pudra

Gogosi Cu Sirop De Artar Si Scortisoara

Aceste gogosi au un minunat gust dulce datorita scortisoarei si siropului de artar.

Gogoși bănățene (crofne)

Bucătăria românească este extrem de oferantă în ceea ce privește deserturile, iar la capitolul gogoși, avem câteva variante delicioase. Fie că vorbim despre gogoși simple, gogoși puse cu lingura, papanași sau crofne, trebuie să le încercați.  Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de crofne (gogoși bănățene). Sunt delicioase, pufoase, parfumate și reprezintă un desert tradițional și delicios. 

Mini briose gogosi

Gogosi delicioase, in forma de briose si fara prajire. O reteta perfecta pentru a te bucura de desertul copilariei, fara a-ti face griji prea mari pentri kilogramele in plus.

Gogoși cu ananas

Gogoșile umplute sunt un desert savuros și surprinzător pentru cei care le gustă. Surpriza constă în feliile de ananas de la mijloc, a căror textură și gust se potrivesc perfect cu aluatul de gogoși, pufos și delicios.

Gogosi Cu Ciocolata

Dulciurile copilariei, intr-o reteta reinterpretata.

Gogoși pufoase - rețetă ca la bunica

Gogoși pufoase, făcute în casă, aromate și care se topeșc în gură. Gustul copilăriei, al deserturilor pe care le făcea bunica și de al căror miros se umplea toată casa.

Gogoși de post mănăstirești

Gogoși de post mănăstirești simple, delicioase, pufose, pe care le puteți face oricând, chiar și în perioada postului, pentru că nu conțin ouă sau lapte.

Gogoși de post cu drojdie uscată

Gogoșile de post cu drojdie uscată sunt foarte ușor de făcut și sunt la fel de gustoase și de pufoase ca și cele obișnuite, deși nu conțin ouă și lactate. Le puteți prăji sau le puteți face la cuptor, după preferință.

Gogoși cu lingura, ușoare și pufoase. Rețeta originală, pas cu pas

Gogoși cu lingura, ușoare și pufoase, cu doar câteva îngrediente simple, pe care probabil le aveți în bucătărie chiar acum. Nu sunt sunt prea dulci și au o aroma fină de vanilie.

Gogoși cu ciocolată la microunde

Cuptorul cu microunde ne scoate din încurcătură de fiecare dată când avem nevoie să încălzim rapid ceva. Dar el poate fi folosit și pentru a prepara anumite mâncăruri simple și rapide, cum ar fi omletă, mini-chec, paste sau chiar gogoși.  V-ați gândit vreodată că puteți face gogoși la microunde? E posibil, se fac foarte ușor și sunt gustoase, perfecte pentru atunci când aveți poftă de ceva bun și rapid. 

Gogoși cu brânză de vaci

Gogoșile sunt un desert simplu, ieftin și la îndemână, atunci când aveți poftă de ceva dulce. Astăzi vă propunem o rețetă de gogoși nedospite, cu brânză de vaci, dintr-un aluat moale, pe care le veți pune în vas cu lingura. Unii le mai numesc ”gogoși cu lingura”, dar compoziția lor este asemănătoare cu cea de papanași, așa că le puteți servi și cu smântână și dulceață.

Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura

Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura, simplu de tot. Tot ce trebuie să faceți este să urmați rețeta pas cu pas.

Gogoși pufoase de post - rețeta de sezon

Gogoși pufoase și aromate, fără lapte și ouă. Cât de bine sună? Dacă vă plac gogoșile și țineți post, vă puteți bucura de ele și în perioada postului. Lapte vegetal, esență de vanilie și coajă de lămâie sunt ingredientele care vor da aroma perfectă gogoșilor de post. Pentru gogoșile de post veți avea nevoie de aproximativ aceleași ingrediente ca la cele obișnuite, în afară de ouă și lapte, evident. În loc de laptele normal puteți folosi lapte vegetal de care vă place. Lapte de soia, de migdale, de cocos sau de orez - toate sunt la fel de potrivite și, cu cât mai aromate, cu atât și gogoșile vor fi mai bune.  Gogoșile de post pot fi umplute cu dulceață, pudrate cu zahăr sau servite simple, dacă preferați deserturile nu foarte dulci.

Gogoși de post cu apă minerală și vanilie

Pufoase și aromate, gogoșile de post cu apă minerală și vanilie sunt un desert sau o gustare excelentă în zilele în care nu doriți să consumați ouă, lapte sau carne.

Gogosi Coreene Cu Sos Sarat De Ciocolata

7g drojdie 2 lingurite de zahar pudra 125ml lapte caldut 335g faina 2 linguri de zahar brun 80ml ulei de floarea soarelui inghetata de ciocolata, pentru a servi Sos de ciocolata sarat: 150g ciocolata neagra 300ml smanatana 1/2 lingurita de fulgi de sare de mare

Gogoși de post fără drojdie și lapte

Gogoșile de post fără drojdie și lapte sunt un deliciu în zilele în care nu doriți să mâncați de dulce. Modul de preparare este cât se poate de simplu.

Gogoși cu lingura, cu iaurt, fără drojdie

Această rețetă de gogoși cu lingura, cu iaurt și fără drojdie este pe cât se poate de simplă. Și pentru un gust aromat se pune și zahăr vanilat.

Gogoși de post la cuptor, cu zahăr și scorțișoară

Această rețetă de gogoși de post la cuptor, cu zahăr și scorțișoară este tot ce vă trebuie dacă sunteți în căutarea unei variante de gogoși mai sănătoase.

Gogosi Coapte Cu Glazura De Capsuni

O reteta actualizata a gogosilor clasice, cu arome de fructe proaspete.

Gulab Jamun - gogoși indiene delicioase și aromate

Descoperă rețeta tradițională de Gulab Jamun, gogoșile indiene dulci și irezistibile. Sunt aromate cu apă de trandafiri și sirop de zahăr și au o textură moale și pufoasă.

Churros

240g apa (o cana)140g faina (tot o cana)un varf de sare1/2lingurita praf de copt1lg zaharulei pt prajitzahar pudra

Papanasi Cu Mac

250 g cartofi 250 g branza vaci 25 g gris 100 g faina 1 ou 1 lingura zahar 1 praf sare ulei pentru prajit 6 linguri mac macinat 2 linguri zahar pudra

Churros, Eclero-gogoasa Mexicana

120 g zahar 60 g unt 230 ml apa 230 g faina coaja unei lamii 4 oua Si se pot adauga optional si un praf de scortisoara si unul de nucsoara

Felii de mere in aluat

250g faina50g zahar tos1 lingura praf de copt1 lingurita nucsoaraun varf de sare2 oua235ml lapteulei pentru prajitzahar praf4 mere mari

Turtite cu brinza

250 de grame Quark (brinza proaspata, moale), 3 oua, coaja de la o lamiie, doua plicuri de zahar vanilat, un praf de sare, jumatate de pachet de praf de copt, stafide.

Minciunele cu untură - cea mai simplă rețetă

Minciunelele cu untură sunt un desert românesc tradițional, iubit de generații întregi. Sunt delicioase, crocante și foarte ușor de făcut. Perfecte pentru momentele când ai poftă de ceva dulce, ca la bunica acasă.

Scovergi de post, prăjite în ulei

Vezi cum faci scovergi de post, prăjite în cratiță, în ulei din belșug, foarte bine încins. Se pot consuma în loc de pâine sau poți pune pe ele zacuscă.

Inele cu branza si gem

250 g branza de vaci2 oua200gcfaina 1 plic zahar vanilinat 1 plic praf de copt75g zahar150g smantana 250 ml ulei 3 linguri gem de capsuniun praf de sare

Scovergi cu iaurt. Se prepară simplu și rapid

Cum faci scovergi cu iaurt la fel cum le faceau bunicile noastre la țară. Le prăjeau în ulei din belșug în cratiță, foarte bine încins și le serveau fierbinți cu sos de smântână și usturoi.

Papanasi ca la Suceava

600gr. branza de vaci, 50 gr. de zahar, 3 pliculete zahar vanilat, 1 ou, 1 pumn de stafide inmuiate in coniac (50 gr), 100 gr de rahat aromat (4 buc ), 4 linguri de faina nu pline pline, 4 linguri de gris, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, si un praf de sare.

Minciunele cu smântână și untură- desertul copilăriei

Cine nu iubește aroma îmbietoare și gustul pufos al scovergilor calde, pudrate cu zahăr? Aceste delicii ale copilăriei, cunoscute și sub numele de minciunele, sunt ușor de preparat și perfecte pentru o gustare dulce sau un desert rapid.