Placinta din aluat filo

Placinta din aluat filo retete: cum gatesti placinta din aluat filo si cele mai gustoase retete de aluat filo, aluat filo chisinau, aluat filo casa noastra, placinta, placinta ciobaneasca, aluat de post, quiche fara aluat, placinta cu corasla, placinta dobrogeana cu carne, placinta cu cartofi dulci.

Aluat FILO - homemade, placinte, strudele

Aluat FILO. Ingrediente: 400 gr faina, 230 ml apa calduta, un varf sare, 1 lingura ulei

Pastel cu carne si vanata

250 gr de aluat filo - 6 foi de filo 300-400 gr carne macinata 1 vanata mare coapta si cojita lasata in sita sa se scurga de apa 1 ceapa mare - taiata cuburi mici 2 oua sare piper putina nucsoara putin coriandu macinat ulei de masline 1 ou ptr uns

Foietaj cu capsuni si mascarpone

4-5 foi de placinta Filo,3 linguri de unt topit, 90 g ciocolata alba, 3 cani de capsuni, 250 g mascarpone, 60 ml lapte, 4 linguritze zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie.

Placinta cu visine si merisor

- 1 bucata de branza Philadelphia - 200g zahar - 1 ou - 1 bucata aluat pentru placinta - 200g cirese din compot - 100g cranberry (merisor) - migdale taiate felii.

Plăcintă cu dovleac și foi din comerț

Plăcintă cu dovleac și foi din comerț este o rețetă cât se poate de ușoară și rapidă pentru un astfel de preparat dulce și aromat specific toamnei.

Placinta cu crema de vanilie

O placinta aromata incheie perfect o masa de pranz.

Plăcintă cu somon și pesto

O plăcintă sărată, făcută în casă și aburindă este alegerea perfectă pentru o cină ușoară în familie sau pentru atunci când aveți musafiri. Puteți face plăcintă sau tartă din orice, de la brânză, până la carne, pește, legume sau carne tocată. Aveți nevoie doar de un aluat foietaj cumpărat, care să vă scutească de mare parte din bătaia de cap și ingredientele cu care să o umpleți. Astăzi vă propunem o plăcintă simplă și delicioasă cu somon și pesto. Este o alternativă excelentă dacă v-ați săturat de somonul clasic, la cuptor. Tot ce aveți de făcut este să îl ungeți cu sos pesto și să îl îmbrăcați în aluat foietaj. 

Placinta din aluat fraged cu ficat de porc

Aluatul de placinta-250 grame unt sau margarina -250 grame smantana -1 ou -300 grame faina -un praf de sareCompozitie placinta-un kg ficat de porc -150 grame orez -100 ml ulei -4 bucati ceapa -4 bucati ardei gras sau gogosari mari -150 grame masline -3 oua -200 grame smantana - o legatura de patrunjel verde - 1 pachetel praf de copt - 2 linguri pesmet - 2 linguri de faina - piper

Placinta dobrogeana cu dovleac

Puteti folosi foi de placinta din comert sau sa preparati foile acasa. Pentru aluat : o cana apa calda jumatate cana cu ulei un praf de sare faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile La umplutura aveti doua posibilitati: 1.puteti folosi doar dovleac crud si zahar dupa gust 2.puteti folosi dovleac crud ,scortisoara ,miez de nuca si zahar dupa gust. Eu de aceasta data am folosit-o pe cea de a doua... La noi in Dobrogea dovleacul se foloseste in stare cruda.

Plăcintă de mere cu aluat răzuit

Descoperă plăcinta de mere cu aluat răzuit! Află secretele unui aluat fraged, savurează aroma merele coapte și bucură-te de gustul autentic al acestui desert clasic.

Placinta Cu Branza

Aceasta reteta clasica este acum mai usor de facut datorita blatului gata preparat.

Placinta Cu Nuci Pecan

Nucile pecan sunt bogate in nutrienti, asa ca acest desert nu te va face sa te simti vinovata la fiecare muscatura.

Placinta cu visine si piersici

-Aluat de placinta facut in casa sau foietaj cumparat - 6 piersici mari - 500 g visine -4 linguri de zahar -2 lingurita de scortisoara -o lingura de faina

Placinta De Cartofi Dulci

Desi cartofii nu sunt folositi in mod obisnuit la dulciuri, aceasta reteta trebuie sa o incerci macar o data.

Borek - cea mai bună plăcintă turcească

Există o mulțime de feluri de a face plăcintă cu brânză, dar niciuna nu se compară cu borek, clasica plăcintă cunoscută din bucătăria orientală. Este vorba despre o plăcintă cu brânză sărată, în straturi, cu foi subțiri de plăcintă.  Puteți face borek și sub formă de batoane, cu brânza rulată subțire în foi de plăcintă, dar aceea necesită mai multă răbdare. De asemenea, puteți adăuga spanac, verdeață, sau orice alte condimente vă plac în plăcintă. Noi vă prezentăm astăzi rețeta cea mai simplă. 

Placinta cu bacon si oua

Ideala pentru micul dejun, aceasta reteta poate fi folosita si pe post de aperitiv, la o petrecere.

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

aluat : 350 gr. faina,150 gr unt sau margarina,50 gr zahar,100 ml lapte, ou,20 gr. drojdie,un varf de lingurita sare coaja de lamaie crema de smantana: 5 oua mari,2oo ml smantana groasa,250 gr.zahar,50 gr faina un plic zahar vanilat,o lingura rom sau zeama de lamaie. fructe: 1 kg de fructe(visine,caise,mere,cirese,piersici) eu am folosit feliute subtiri de mar,visine si zmeura

Placinta Dobrogeana

Orientativ:la tava din imagine sau folosit 6=7 foi de 50 gr aluat crud bucata 250 gr branza 250 gr smantana 250 zahar 4 oua esente Variante:numai cu branza dulce,numai cu branza sarata

Placinta Cu Zmeura

Bucura-te de aroma verii in aceasta placinta savuroasa cu zmeura.

Placinta cu mere si agrise

9 mere de dimensiune medie, taiate in felii2 linguri suc de lamaieo cana de agrise curatate si spalate100g zahar brunscortisoara2 linguri esenta de vaniliealuat de placinta

Placinta cheesecake Sopapilla

Sopapilla este un aluat prajit combinat cu un anumit fel de paine si este servita in mai multe zone din America de Sud, in special in Chile. Usor de facut, aceasta placinta iti va umple casa de mirosul de prajituri din copilarie.

Placinta Cu Unt De Arahide, Fara Coacere

Cremoasa si aromata, aceasta reteta poate fi facuta cu ingrediente cu continut redus de grasimi, pentru a avea grija de silueta.

Placinta din iaurt si oua

400 g foi de placinta 900 g iaurt 8 oua 200 g zahar 100 g stafide 2-3 pliculete zahar vanilat 1 esenta rom 1 esenta vanilie coaja de lamaie sare ulei pentru foi( unt topit)

Rulada din muschiulet de porc cu legume in foi de placinta

1 bucata muschiulet de porc 800 g amestec mexican 8 foi de placinta cimbru uscat unt topit ulei de masline sare piper macinat faina 1 galbenus pentru uns seminte de susan

Trigoane cu banza dulce

1 pachet foi placinta 300 g branza proaspata de vaci 100 g zahar 2 linguri gris 3 oua din care unul pentru uns ulei pentru uns foile de placinta se pot adauga si stafide dupa preferinta si esenta de rom

Strudel Cu Cartofi Si Sparanghel

- 1 pac. de aluat de Strudel(eu am folosit FILO) - 400g cartofi fainosi - 100g unt (merge si ulei) - sare+piper - 1lc zahar - 1ls zeama de lamiie - 2 cepe (1 pentru umplutura+1 pentru sos) - 1 legatura snitling/ceapa ciorii sau frunze de ceapa verde(daca nu aveti merge si cu frunze de patrunjel.Asta este mai mult pentru aspect.) - 500g Sparanghel (daca este si alb si verde este mult mai de efect) - 4 galbenusuri - 100g cascaval ras(de preferinta Gouda) - 6-9.. ..felii de sunca taiate subtiri - 20g faina - 200ml smintina lichida

Placinta cu pere

Aceasta placinta cu pere pare impresionanta, dar este usor de facut - nu este nevoie sa iti faci griji despre existenta unor tehnici speciale de copt.

Placinta cu ciocolata

Nici nu-ti dai seama cat de simpla este aceasta reteta pana cand nu o incerci.

Placintă cu brânză, cu foi de plăcintă cumparate

Descoperă rețeta tradițională românească pentru plăcinta cu brânză folosind foi de plăcintă cumpărate. Află secretele acestei plăcinte, inclusiv sfaturi și trucuri, pentru un rezultat perfect de fiecare dată.

Placinta cu lime

O reteta racoroasa si foarte usor de facut, pentru a incheia perfect o masa in familie.

Placinta Cu Nutella

Reteta perfecta pentru weekend!

Placinta cu visine, cu capac din aluat

200 gr unt,200 gr zahar pudra,250 gr faina,60 gr amidon,5-6 oua,600 gr visine,1 praf de copt,100 ml lapte,30 gr unt,1 lingura zeama de lamaie

Placinta lui "Pericles"

Pericles era ( nu stiu daca mai exista cu criza asta) un mic restaurant din Grecia Era numit asa dupa numele patronului. pentru placinta: 1 pachet de foi de placinta 1 phar ulei 1 pahar zahar 1 pahar iaurt gras 4 oua intregi 1 praf de copt 1/2 esenta de vanilie coaja rasa de la 2 lamai pentru sirop 3 pahare de apa 3 pahare zahar Zeama de la 2 lamai am folosit acelasi pahar ca masura de 200 ml

Cornish pie - placinta cu carne

Cornish pie este o mancare traditionala din tinutul Cornwall, Marea Britanie si este facuta cu aluat, carne si cartofi. Pentru reteta de mai jos s-a folosit carne de miel, insa o poti prepara cu ce fel de carne vrei.

Croissant Cu Nutella

Partea exterioara a croissant-ului este maro aurie, iar din interior se scurgea Nutella. Combinatia perfecta de desert cald, lipicios, cu aroma de unt si ciocolata delicioasa.

Portofele cu ciuperci si carne

Deoarece mi-a ramas din amestecul pregatit pentru ciuperci umplute si ave-am si foi de placinta in frigider m-am gandit sa fac cateva portofele. Foi de placinta Umplutura (vezi aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/ciuperci-umplute-50.html) 1 ou 100g cascaval ras Seminte de susan

Plăcintă grecească cu spanac (Spanakopita) de post

Învață să faci Spanakopita de post, o plăcintă grecească tradițională cu spanac, perfectă pentru zilele de post. Ingrediente simple, preparare rapidă și gust autentic grecesc!

Placinta mere(rapida)

400 gr. foietaj din comert 4 mere 5 linguri zahar 30 gr.gris scortisoara

Tipa asta face cele mai apetisante plăcinte din lume

Plăcintele nu sunt doar gustoase, ci pot fi și foarte aspectuoase. O tipă din Seattle face cele mai artistice plăcinte pe care le-ai văzut vreodată.

Placinta deosebita

1 pachet mare (1kg) aluat frantuzesc 1 kg mere 200 g zahar scortisoara zahar vanilat

Placinta Culinar

Aluat:500g faina100 g iaurt de fructe100g 50g zahar1 galbenus1 plic drojdie (7g)1 lingurita extract de sareumplutura:400g branza vaci2 linguri zaharcoaja de lamaiezahar vanilat1 ou2 linguri coaja pepene verde din ata (sau stafide)2 linguri grispt uns:un albus1 lingura de

Placinta Cu Capsuni

O prajitura racoroasa, care este si foarte usor de facut.

Placinta aperitiv

1 varza mijlocie sare piper ulei cimbru marar foi placinta

Somon in scoici din aluat frantuzesc

scoici din aluat frantuzesc 1 praz tocat 1/2 ardei gras, 1 lingura de unt 2 linguri de faina, putin praf de curry, sare si piper dupa gust 4oo ml lapte mazare (fiarta in prealabil), creveti curatati, bucati de somon afumat

Talmes-balmes in aluat

1 foaie de placinta sau o foaie de aluat frantuzesc 2 linguri branza de vaci 2 linguri smantana 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 3 masline verzi 3 masline negre 50g cascaval ras

Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere

1 pachet aluat foitaj Linco. Pt umplutura: 400 g salam afumat 1 ou sare piper 2 lingurite oregano 1 lingurita enibahar mac.

Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci

aluat:cca.700 g faina, 250 ml apa calduta, 3 g sare, 10 g drojdie, 2 linguri ulei, o lingura otetumplutura:6 mere (3 rosii, 3 galbene), un dovlecel pentru placinta, o gutuie mare, 300 g miez de nuca, 200 g zahar, o lingura de scortisoarapentru uns tavile si ornat:200 ml ulei, 100 g zahar PUDRA

Strudel usor si gustos

Aluat de placinta de 500 gr. Umplutura: 3 oua 22 linguri de zahar 22 linguri de ulei 22 linguri lapte 22 linguri de faina 1 praf de copt si o vanilie In plus ne trebuie 500-600 gr de visine cirese proaspete congelate sau din compot Ulei pentru uns foile sau unt ce doriti voi