Retete cu Ricotta
Quiche cu spanac și ricotta - mai gustos și cu puține calorii
Descoperă cum să faci un quiche cu spanac și ricotta delicios și cremos, ideal pentru brunch sau cină
Lasagna vegetariană cu spanac și ricotta. Comfort food în varianta sănătoasă
Descoperă o rețetă delicioasă și sănătoasă de lasagna vegetariană cu spanac și ricotta! Gata în 50 de minute, perfectă pentru o cină reconfortantă în familie. Fără carne, dar plină de savoare!
Prăjitură cu lămâie și ricotta. Armonia perfectă într-un desert irezistibil!
Prăjitura cu lămâie și ricotta - o combinație irezistibilă de cremozitate și aromă de citrice, perfectă pentru orice ocazie. Descoperiți secretul unei prăjituri ușoare și pufoase, care vă va cuceri!
Mousse de ricotta cu mascarpone și frișcă
Deserturile simple și rapide, eventual fără coacere, sunt ideale atunci când aveți poftă de ceva dulce sau vreți să pregătiți ceva dulce rapid pentru musafiri. Și, cu cât sunt mai răcoritoare și se fac din ingrediente mai puține, cu atât sunt mai potrivite pentru orice ocazie. Astăzi vă propunem o cremă super simplă, din mascarpone, ricotta și frișcă, o spumă pe bază de brânzeturi, așadar. Decorată cu nuci caramelizate, crocante și aromate. Puteți înlocui siropul de arțar cu zahăr, pe care să îl caramelizați ușor.
Chec aperitiv cu spanac și ricotta
Checul aperitiv este o alegere nemaipomenită, indiferent de ocazie. Îl puteți prepara atunci când aveți musafiri, când vreți să pregătiți niște aperitive gustoase și sănătoase sau pur și simplu, fără nicio ocazie. Checul cu spanac și ricotta este ideal mai ales pentru copiii care nu mănâncă spanac în mod normal, ci doar integrat în alte rețete. Este sănătos, se face ușor și poate fi păstrat în pungi de hârtie și savurat pe post de mic dejun.
Pate de ciuperci cu ricotta
Ciupercile sunt una dintre cele mai apreciate legume. Sunt gustoase, sățioase, conțin o mulțime de substanțe nutritive, sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi gătite în atât de multe feluri, încât nu ai cum să te plictisești de gustul lor. Unde mai pui că există o mare varietate de ciuperci, pentru toate gusturile și toate buzunarele: de la banalele champignon și ciupercile de pădure, până la cele mai sofisticate, cum ar fi trufele. Astăzi vă propunem să încercați un pate de ciuperci, simplu și delicios, cremos, datorită combinației cu ricotta. Se face ușor, poate fi păstrat în frigider câteva zile și îl puteți prepara din orice fel de ciuperci vă plac. Aveți grijă doar să fie ciuperci dintr-o sursă sigură, nu culese din pădure sau de pe marginea drumului, sau a căror proveniență nu o cunoașteți. Pot fi periculoase pentru sănătate și, în unele cazuri, chiar fatale.
Ardei umpluți cu 4 tipuri de brânză
Atunci când te gândești la ardei umpluți, îți vin în minte ardeii umpluți cu carne de porc sau de vită, cu sos de roșii, pe care îi savurezi cu smântână și pâine proaspătă. Dar ce spuneți de o rețetă de ardei umpluți cu brânzeturi? O rețetă fără carne, dar extrem de gustoasă și sănătoasă, care poate fi savurată pe post de fel principal sau garnitură. Astăzi vă propunem o rețetă de ardei umpluți cu patru feluri de brânză, pe care îi puteți face în cuptor sau pe grătar. Puteți alege orice tipuri de brânză vă plac sau de care aveți prin frigider. Important este să nu fie numai brânzeturi tari sau cremoase, pentru ca amestecul să fie omogen. De asemenea, asigurați-vă că nu toate brânzeturile sunt foarte sărate, pentru că gustul final va fi și el foarte sărat. Pentru această rețetă, noi am folosit mozzarella, parmezan, brânză de capră și ricotta și proporțiile au fost perfecte.
Cheesecake italienesc cu ricotta
Un cheseecake autentic, italienesc, pentru ocazii speciale.
Lasagna cu pui
Lasagna este un preparat preferat de multi, iar reteta de mai jos este reinventata, cu carne de pui si sos alb.
Tarta cu mazare, lamaie si mozzarella
Aceasta tarta poate fi un starter minunat la o petrecere cu prietenii.
Tarta Cu Ricotta Si Nectarine
O tarta delicioasa, cu nectarine, dar pentru care poti folosi, la fel de bine, piersici sau caise.
Flori De Dovlecel Pane
In aceasta reteta, florile de dovlecel sunt crocante la exterior, cremoase si suculente in mijloc, intr-un cuvant speciale.
Tarta Italiana Cu Stafide Si Ricotta
O tarta aromata, care este mai buna servita la temperatura camerei decat rece, abia scoasa din frigider.
Tarta Cu Ricotta Si Migdale
Italienii au o slabiiune pentru budincile facute cu nuci si branzeturi cremoase. Aceasta tarta merge exceptional de bine cu o cafea tare dupa o masa copioasa.
Cheesecake Cassata
Acest cheesecake este decorat cu nuci si fructe confiate pentru o aroma usoara si delicata.
Cheesecake Italian Cu Migdale
O reteta clasica de cheesecake cu coacere, un desert perfect pentru serile petrecute langa prieteni.
Cotlete Cu Gremolata Si Sos De Ricotta Si Lamaie
Aceasta reteta italiana combina mamaliga cremoasa cu carne de porc suculenta, inabusita in gremolata cu un sos de lamaie, usturoi si ierburi.
Cheesecake Cu Lamaie
Dureaza ceva mai mult pana cand este gata, dar merita asteptarea. Gustul este divin!
Strudel Cu Ricotta, Ciocolata Si Portocale
Foietajul imbraca umplutura de ricotta cu ciocolata, migdale si coniac, devenind un desert senzational.
Desert Dietetic Cu Mango
Daca nu vrei kilograme in plus, dar totusi ti-e pofta de ceva dulce, incearca acest desert cu putine calorii, pentru a scapa de sentimentul de vinovatie.
Mini Zuccotto
Nu e nevoie sa te "bati" pentru desert cu aceste prajituri italiene individuale.
Strudel Cu Cirese Si Ricotta
Ricotta are o textura usoara si transforma orice desert intr-unul fin si cremos.
Tarta Cu Ricotta Si Portocale
Un desert racoritor, perfect dupa o masa copioasa.
Cheesecake Cu Ricotta Si Coacaze
Un desert fara zahar adaugat, deci nu ai de ce sa te simti vinovat!
Cannoli, Desertul Clasic Sicilian Caruia Nu-i Poti Rezista
Un desert sicilian clasic, caruia este greu sa-i rezisti.
Pashka - Desert Rusesc Pur Si Simplu Delicios
Pashka este un desert traditional rusesc de Paste, dar pentru noi, este pur si simplu delicios.
Dovlecei Pane Cu Prosciuto Si Mozzarella
Un fel principal demn de cele mai sofisticate restaurante.
Tort Cu Sfecla Si Ciocolata Cu Lapte
Desi sfecla nu este tocmai un ingredient obisnuit pentru dulciuri, acest tort este pur si simplu divin.
Rigatoni Cu Ricotta, Spanac Si Pancetta
O sa fi uimit de rapiditatea cu care vei prepara aceasta reteta.
Tarta Cu Ricotta Si Portocale
Termina masa cu un desert usor: o tarta cu ricotta si portocale.
Risotto Cu Fasole Verde Si Ricotta
Aceasta reteta rapida de risotto vegetarian o poti prepara atunci cand vrei sa economisesti timp.
Pizza Cu Spanac Si Anghinare
Pentru un blat crocant, poti coace aceasta pizza intr-o tigaie de teflon.
Chec Cu Mure Si Lamaie
Un desert sanatos, care nu iti da prea mari batai de cap.
Dovlecei umpluți cu cârnați, roșii și brânză Ricotta
2 dovlecei mari 2 lingurite ulei de masline 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana ricotta 1 capatana de usturoi, maruntita 1 lingura patrunjel maruntit 170g carnati de pui 1 cana rosii maruntite 1 lingurita condimente italienesti 1/3 cana parmezan
Pizza Cu Ricotta, Spanac, Ciuperci Si Oua
Pentru aluat: 7g drojdie 1 lingurita zahar 1 1/2 lingurita sare 300ml apa calduta 500g faina 2 linguri de ulei de masline Pentru sosuri: 120ml suc de rosii 2 lingurite otet 2 lingurite de zahar pudra 1 catel de usturoi busuioc 1 lingurita de sare de mare 150g ricotta 1 lamaie - coaja si sucul 260g spanac 2 linguri pasta de tomate Pentru topping: ciuperci albe, taiate felii subtiri 150g mozzarella 60g parmezan 4-6 oua
Lasagna Cu Sparanghel Si Ricotta
O reteta simpla de lasagna vegetariana, cu sparanghel, care va satisface si cele mai exigente gusturi.
Piftelute marinate cu ceapa si maioneza
Piftelute:500 g carne tocata, 2 morcovi, 1 ceapa, 3 oua, 1 cutie ricotta250 g/branza de vaci (optional), 6 catei de usturoi, patrunjel si marar tocate, paine inmuiata in lapte/pesmet daca e prea moale compozitia, sare, piperSos: 4 cepe, 3 linguri maioneza, otet, sare piperPentru marinat ceapa: 3 linguri otet, 2 foi de dafin, cateva boabe de piper, sare
Prajitura cu branza si ciocolata
Crema-Ricotta250g ricotta200g smantana groasa (sour cream)60g zaharcoaja rasa de la o portocala2 linguri Grand Marnier1 lingura zeama de lamaie2 oua20g amidonCrema-Ciocolata200g branza-crema la temperatura camerei100g ciocolata amaruie80ml lapte caldut1 lingurita rom2 linguri stafide inmuiate in rom2 linguri coaja de portocala si lamaie confiata taiata marunt (optional)putina ciocolata rasa pt. decor
Prajitura cu ricotta si nuci
150 g nuca putin prajita 150 g unt moale 150 g zahar 5 oua 150 g ricotta 40 g faina coaja portocala esenta de vanilie
Branza tartinabila cu ierburi aromatice
ricottasareo mana de patrunjel verdeo mana de arpagiccateva frunzulite de busuioc
Clătite cu ricotta, banane și iaurt
Clătitele sunt mereu o idee bună, fie pentru mic dejun, fie ca desert. Dar dacă vrei să încerci ceva nou, clătitele cu ricotta, banane și iaurt sunt o variantă delicioasă și sățioasă.Combinația de ricotta cremoasă, banane dulci și iaurt răcoritor este pur și simplu irezistibilă.
Prajitură cu ricotta și afine
Îți plac deserturile ușoare și răcoritoare? Atunci trebuie să încerci această prăjitură cu ricotta și afine! Este perfectă pentru zilele călduroase de vară sau oricând vrei să te răsfeți cu ceva dulce, dar nu foarte greu.
Lasagna italieneasca cu trei feluri de branza
400 g carnaciori italienesti300 g carne tocata de vitel100 g ceapa tocata2 catei usturoi, zdrobitiO conserva de aprox. 500 g rosii200 g pasta de tomate100 ml apa2 linguri zahar1 lingurita busuioc uscat½ lingurita chimen1 lingurita oregano1 lingurita sare¼ lingurita piper4 linguri patrunjel tocat12 foi de lasagna350 g ricotta1 ou400 g mozarella feliata150 g parmezan razuit
Paste CANNELLONI cu gorgonzola
Pentru 15 cannelloni:Umplutura:200 g gorgonzola300 g ricottaSare si piperSos Gorgonzola :100 g gorgonzola dolce IGOR20 g untAluat pentru pastele cu ou:300 g faina3 ouaSareApaUlei extravirgin de masline
Tort cu ricotta
2 oua100 ml ulei100 gr zahar100 gr iaurt250 gr faina1 praf de sare1 praf de coptcoaja de lamaieCREMA 1:250 gr ricotta250 ml friscaCREMA 2:250 ml frisca2 linguri dulceata de struguriDECOR:frisca
Tort cu ricotta
blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 1 varf cutit sare 1/2 praf de copt 1 plic zahar vanilat crema 1: 250 g ricotta 200 g ciocolata amaruie 200 g frisca crema 2: 200 g branza de vaci 100 g iaurt 1 ciocolata amaruie 200 g frisca 100 g zahar pudra