Retete cu Cuisoare
Karythopita - prăjitură grecească cu nucă și condimente
Bucătăria grecească este una foarte ofertantă, atât în materie de feluri principale, cât și în ceea ce privește deserturile. Dacă vă plac prăjiturile spicy, în care se simt pregnant aromele și condimentele, trebuie să încercați această rețetă! Karythopita este o prăjitură foarte ușor de făcut, dar foarte aromată. Coniacul se combină cu aroma de portocale și cu cele mai înțepătoare, de scorțișoară și cuișoare și iese un desert atipic, ușor intrigant. Nu este pentru toate gusturile, ci mai degrabă o prăjitură din categoria ori îți place, ori nu îți place.
Compot de mandarine
Fructele devin mai aromate și mai gustoase atunci când le servim sub formă de compot sau dulceață. Zahărul în cantitatea potrivită le ajută să își elibereze mai bine aromele și să poată fi stocate mai mult timp. Nimic nu se compară cu un borcan de compot din fructul preferat, fie că este făcut vara sau iarna. Astăzi vă propunem o rețetă de compot de mandarine, pe care o puteți adapta și pentru alte fructe citrice, cum ar fi portocale, clementine sau chiar grapefruit. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este că va trebui să adaptați cantitatea de zahăr, în funcție de cât de dulci sau acre sunt fructele.
Briose aromate cu dovleac
Briose pufoase, cu glazura de crema de branza si scortisoara.
Chec cu stafide
Chiar daca nu esti priceput ca un cofetar, nu trebuie sa renunti la ideea de a prepara "ceva bun" pentru cei dragi. Noi am gasit cea mai usoara reteta.
Fursecuri cu ghimbir
Fursecurile moi, care se topesc in gura, sunt intotdeauna o alegere buna.
Fursecuri cu dovleac
Fursecurile sunt intodeauna o alegere buna, mai ales ca sunt usor de preparat. Reteta de mai jos este speciala si are una dintre cele mai indragite arome ale toamnei - dovleacul.
Briose cu dovleac si ghimbir
Delicioase, usoare si pufoase! Perfecte langa o cana de lapte fierbinte, in serile reci.
Cheesecake cu dovleac, in doua straturi
O alternativa delicioasa la placinta cu dovleac, mai ales daca esti un fan al cheesecake-ului.
Tarta cu portocale si merisoare
O reteta delicioasa, de tarta insiropata, cu aroma racoritoare de portocale.
Tarta cu pere si crema frangipane
Deci poate parea un preparat complicat, mai ales din cauza numelui, aceasta tarta este mai usor de facut decat ai putea crede.
Pui Circassian
Preparatul este de origine turceasca si iti va condimenta dupa-amiezile linistite din weekend.
Pui Biryani
O reteta savuroasa si foarte aromata, pentru zilele in care simti nevoia de preparate speciale.
Lebkuchen - Biscuiti Nemtesti
Lebkuchen sunt biscuiti nemtesti cu miere si mirodenii, asemanatori cu turta dulce.
Prajitura Cu Fructe
Profita de beneficiile fructelor intr-un desert delicios si usor de facut.
Prajitura Cu Mere, Cidru Si Stafide
Cu o textura surprinzatoare, aceasta prajitura este perfecta pentru o dupa-amiaza linistita de toamna.
Souffle Cu Branza
Aceasta reteta este fabuloasa si poate fi servita cu o salata de nasturel si cateva nuci prajite.
Lebkuchen - Biscuiti Nemtesti
Lebkuchen sunt biscuiti nemtesti cu miere si condimente, asemanatori cu turta dulce.
Miel Nihari
Aceasta reteta traditionala combina curry, miel, cardamom, ghimbir proaspat si turmeric pentru a face un fel de mancare bogat, cu o explozie de arome indiene.
Bundt Cake De Morcovi, Cu Glazura De Branza
N-ai cum sa-ti dai seama cat de buna este o prajitura de morcovi pana cand n-o incerci.
Trufe De Dovleac
Trufele sunt umplute cu crema de branza, dovleac si de tone de condimente, apoi sunt trase in ciocolata. Perfectiune!
Muschi De Porc Cu Sos De Afine
Pare un preparat sofisticat, insa e foarte simpu de facut si este perfect pentru sarbatori.
Muschi De Porc Umplut Cu Mere Si Nuci
Preparatul cu care iti vei uimi invitatii la masa de Craciun.
Cheesecake Cu Dovleac
230g crema de branza 1/2 cana de zahar alb 1/2 lingurita esenta de vanilie 2 oua crusta din biscuiti graham 1/2 cana de piure de dovleac 1/2 lingurita scortisoara 1 varf de cutit cuisoare 1 varf de cutit nucsoara 1/2 cana frisca
Budinca De Craciun Cu Cirese
150g alune, inmuiate in apa rece peste noapte 150g caju, inmuiate in apa rece peste noapte 80ml suc de cirese 160ml nectar de cocos 165ml ulei de cocos 90g nuca de cocos deshidratata 225g zmeura congelata 75g cacao 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ienibahar 1/2 lingurita nucsoara 1/2 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare coaja rasa de la 1 portocala 90g ciocolata tocata 500g cirese fara samburi 125ml crema de nuca de cocos 1 linguri pasta de vanilie fulgi de nuca de cocos
Prajitură cu pere, stafide și ulei de măsline
150g zahar brun 3 oua 75ml ulei de masline 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita cuisoare 1 pastaie de vanilie 170g faina 50g faina de migdale 100ml lapte de migdale 50g stafide, inmuiate in rom timp de 30 de minute 3 pere, decojite si taiate in opt zahar pudra cu scortisoara
Curry De Vita - Cu O Aroma Delicioasa De Scortisoara Si Cardamom
O friptura de vita cu aroma delicioasa de scortisoara si cardamom.
Varza rosie cu mere
1 kg varza rosie, 1 ceapa rosie, 2 linguri unt, 2-3 mere, 1-2 linguri zahar, 200 ml apa, 2-3 cuisoare, scortisoara,100 ml vin rosu(fac.),otet de vin rosu,sare,piper.
Mancare de peste
1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare
Ciolan cu sos cu hrean
o bucata ciolan de porc4 catei de usturoiscortisoaracimbrucuisoarechimenpiperuleihrean ras
Pulpe de rata in sos de vin rosu
2 pulpe de rata ( a ca. 350 g );200 ml vin rosu, de preferinta sec;200-250 ml supa de pui;1 lingurita cu virf de pasta de rosii;4 catei de usturoi;Sare;1/2 lingurita boabe de piper;2 cuisoare;4-6 frunze de salvie;ciuperci;patrunjel.
Biscuiti aromati cu stafide, nuca si dovleac
1 cana pulpa de dovleac copt1 cana de zahar½ cana ulei1 ou2 cani faina2 lingurite praf de copt2 lingurite scortisoara½ lingurita sare1 lingurita amidon1 lingura de lapteVanilie2 cuisoare1 mana stafide1 praf de ghimbir½ lingurita coaja de portocale
Sos chili
2 ardei chili uscati1 catel usturoi½ lingurita chimen½ lingurita oreganoUn praf scortisoaraUn praf cuisoareSare
Pere cu gorgonzola si vin
4 pere coapte50g gorgonzola dolce IGOR2 linguri mascarponeO lingurita de miere5 ligurite de zahar0.5l vinCoaja rasa de la o lamaieScortisoaraCuisoare
Placinta de peste cu praz si creveti
1 ceapa curatata si taiata in sferturi3-4 cuisoare1 fruna dafin250ml smantana dulce250ml lapte integral400g file de peste alb, tare400g file de eglefin afumat30g unt2 fire praz feliate fin1 mana patrunjel tocat300g creveti cruzi, decorticatiTopping:750g cartofi rosii, curatati de coaja75 g unt, taiat cubulete50ml lapte fierbinte2 galbenusuri mari75-100g branza Cheddar rasa
Tarta cu dovleac si lapte de cocos
Pt blat: 1 1/4 cups faina1/2 cup migdale macinate fin1 lingura zahar1/2 lingurita sare4 linguri unt rece4 linguri (5) crema de brinzaUmplutura:1 1/2 cups piure de dovleac (fiert, copt, eu l-am copt cu o zi in urma)3/4 cup zaharrom (esenta, bautura/2 linguri)ghimbircuisoarescortisoara (praf toate 3)3 oua1 cup lapte de cocos
Tarta cu dovleac si gem de portocale
Crusta de tarta: • 1 cană (200 g) Faina • 1/4 linguriţă de zahăr • 1 lingurita de sare • 100g unt, tăiat în bucăţi mici • 2-3 linguri de apă foarte receUmplutura: • cam 1,5 kg dovleac crud• 2 linguri de gem de portocale• 1 cană de zahăr• 1 cana nuci tocate si prajite• o lingura de amidon alimentar • 1/2 linguriţă de Cuişoare pisate• 1/4 linguriţă de Nucşoară pisata • 1/2 linguriţă scortisoara pisata• 1/4 lingurita ienibahar pisat• 3 ouă, uşor bătute • 1 cană cu smantana grasa Décor: • 1 cană (200 g) Faina • 1/4 linguriţă de zahăr • 1 lingurita de sare • 100g unt, tăiat în bucăţi mici • 2-3 linguri de apă foarte rece• 2-3 lingurite zahar brun
Chiftelute de pui in sos picant (Murgh kofla curry)
Ingrediente chiftele: (Kofla Mixture)½ kg carne de pui tocata½ lingurita de seminte de chimion½ lingurita de coriandru pudra (macinat)½ lingurita chimion pudra (macinat)½ lingurita de Gram Masala (amestec de foi de dafin, seminte de chimion, scortisoara)Ingrediente necesare pentru sos:2 cepe2 rosii1 lingura smantanaUlei de porumb Arpis-pentru prajit1 baton de scortisoara1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir½ lingurita de chilli rosu pudra1 lingurita de coriandru pudra1 lingurita chimion pudra3 cuisoare2 seminte de cardamon verde1 samanta de cardamon negru1/lingurita de turmeric Sare dupa gust
Prajitura cu fructe confiate de post
500 g zahar, 500 ml cu apa, 2 pliculete praf de copt, 1 pliculet praf de scortisoara,2 cuisoare,faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec (500g)portocala confiatacoaja de portocalaalte fructe confiatestafide
Tort insiropat de portocale
350g migdale macinate300g zahar tos3 lingurite praf de copt8 oua400ml ulei1 lamaie4 portocalePentru sirop:100g zahar toscuisoare2 lingurite scortisoara
Tort cu nuca insiropat
5 oua mari2 linguri cognaccoaja si zeama de la o portocala90g zahar tos1/2 lingurita scortisoara1/4 ligurita cuisoare macinate20g faina cernuta2 lingurite praf de copt35g pesmet175g miez de nucaPentru siropul cu mirodenii:125g zahar tos150ml apa3 cuisoare1 baton scortisoarazeama si coaja de la 1 lamaie
Trigoane cu gutui si smochine
800 g aluat foietaj 4 gutui 9 smochine 100 g zahar brun 5-6 cuisoare 1 zahar vanilat 5o ml ulei un ou- pentru uns
Prajitura cu fructe uscate si sos caramel
6 oua 6 linguri de faina 6 linguri de zahar 5 g praf de copt vanilie cardamom cuisoare scortisoara caise confiate curmale coaja de portocala pentru sos caramel: 7 linguri de zahar 50 g unt 3 linguri lapte condensat 50 ml brandy Ararat fistic pentru decor
Rata la cuptor
1 rata de 2 kg Marinata 1 1 lgt sare mare 1 lgt rasa piper negru macinat ¼ lgt ghimbir pudra 2 salote mici taiate marunt 60 ml vin alb demisec 3 catei de usturoi zdrobiti 2 lg de menta proaspata tocata 1 lg sos de soia Marinata 2 5 salote potrivite taiate in 4 1 ceapa galbena mica 6 catei de usturoi zdrobiti 2 lg otet din vin rosu 1 ¼ lg ulei de masline 1 ¾ lg zahar brut pudra 1 lg miere poliflora 1 lg rozmarin uscat 1-2 lg de menta proaspata 600 ml vin alb demisec 400 ml vin alb dulce Glazura: parte din marinata 2 (300-400 ml) 1 lg de miere poliflora 1 lg zahar brut pudra 1 lg suc de portocale 3/4 lgt chili 1 lgt sare grunjoasa 3-4 cuisoare
Pere in Aluat de Foietaj
4 pere nu foarte coapte curatate de coaja 1 litru de apa 257 grame zahar 64 grame miere arome dupa gust: scortisoara cuisoare etc. sucul de la o jumatate de lamaie 200 grame aluat gata preparat taiat in fasii de 8 mm latime
Tarta cu dovleac si urda(2 variante)
Blat: 150 g de biscuiti 50 g de unt 50 g de nuci 50 g de zahar brun Crema: 200 g de piure de dovleac(cubulete fierte ^in aburi 10 minute) 250 g de urda 50 g de br^anza de vaci 3 oua 75 g de zahar pudra 1 lingura de amidon Mirodenii: scortisoara cuisoare ghimbir pudra(ce vrei sau amestecate) in total 1 lingurita
Prajitura cu bostan(dovleac)
2 cani de piure de dovleac(copt) 1 cana de zahar 1 cana de ulei 4 oua mari 2 cani de faina 2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1 lingurita de praf de copt 1/2 lingurita de sare 2 lingurite de scortisoara pudra cuisoare pudra 1 lingurita de coaja de portocala rasa 1/2 lingurita de ghimbir pudra Crema de br^anza: 1 pachet de unt 500 g br^anza de vaci 2 lingurite de extract de vanilie coaja rasa de portocala zahar pudra dupa gust 1/2 cana de nuci taiate pentru decor
Melomakarona
Ingrediente (70 bucati): Aluat: 1 si ½ cana ulei ½ cana unt topit racit 1 cana zahar pudra cernut 1 cana gris 6 cani faina 1 cana suc de portocale proaspat stors 1 si ½ lingurita bicarbonat de sodiu ¼ lingurita praf scortisoara ¼ lingurita praf cuisoare coaja rasa de la 1 portocala coaja rasa de la 1 lamaie ¾ cana nuci macinate Sirop: 1 cana apa 1 cana miere 1 cana zahar 2 bete scortisoara 6 cuisoare coaja taiata (nu rasa) de la 1 portocala
Prajitura Tort de ciocolata cu mere
6 oua 12 linguri zahar 5 cuisoare 4 linguri pesmet 12 linguri faina 3 mere un praf de copt un praf de sare 150 g unt 150 g ciocolata menaj 3 linguri cacao
Melomakarona
Pentru aluat: 3 cani ulei(de masline) 2 kg de faina 2 lingurite cuisoare macinate 2 lingurite scortisoara macinata 1oo ml coniac metaxa 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 cana suc de portocale 2 plicuri praf de copt Umplutura: Miez de nuca si ciocolata menaj taiate bucatele Sirop: 4 cani de zahar, 4 cani de apa, 1,5 kg de miere, 2 batoane de scortisoara, 3-4 cuisoare, 3-4 felii de lamaie