Retete cu Cuisoare

Karythopita - prăjitură grecească cu nucă și condimente

Bucătăria grecească este una foarte ofertantă, atât în materie de feluri principale, cât și în ceea ce privește deserturile. Dacă vă plac prăjiturile spicy, în care se simt pregnant aromele și condimentele, trebuie să încercați această rețetă! Karythopita este o prăjitură foarte ușor de făcut, dar foarte aromată. Coniacul se combină cu aroma de portocale și cu cele mai înțepătoare, de scorțișoară și cuișoare și iese un desert atipic, ușor intrigant. Nu este pentru toate gusturile, ci mai degrabă o prăjitură din categoria ori îți place, ori nu îți place. 

Compot de mandarine

Fructele devin mai aromate și mai gustoase atunci când le servim sub formă de compot sau dulceață. Zahărul în cantitatea potrivită le ajută să își elibereze mai bine aromele și să poată fi stocate mai mult timp. Nimic nu se compară cu un borcan de compot din fructul preferat, fie că este făcut vara sau iarna.  Astăzi vă propunem o rețetă de compot de mandarine, pe care o puteți adapta și pentru alte fructe citrice, cum ar fi portocale, clementine sau chiar grapefruit. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este că va trebui să adaptați cantitatea de zahăr, în funcție de cât de dulci sau acre sunt fructele.

Briose aromate cu dovleac

Briose pufoase, cu glazura de crema de branza si scortisoara.

Chec cu stafide

Chiar daca nu esti priceput ca un cofetar, nu trebuie sa renunti la ideea de a prepara "ceva bun" pentru cei dragi. Noi am gasit cea mai usoara reteta.

Fursecuri cu ghimbir

Fursecurile moi, care se topesc in gura, sunt intotdeauna o alegere buna.

Fursecuri cu dovleac

Fursecurile sunt intodeauna o alegere buna, mai ales ca sunt usor de preparat. Reteta de mai jos este speciala si are una dintre cele mai indragite arome ale toamnei - dovleacul.

Briose cu dovleac si ghimbir

Delicioase, usoare si pufoase! Perfecte langa o cana de lapte fierbinte, in serile reci.

Cheesecake cu dovleac, in doua straturi

O alternativa delicioasa la placinta cu dovleac, mai ales daca esti un fan al cheesecake-ului.

Tarta cu portocale si merisoare

O reteta delicioasa, de tarta insiropata, cu aroma racoritoare de portocale.

Tarta cu pere si crema frangipane

Deci poate parea un preparat complicat, mai ales din cauza numelui, aceasta tarta este mai usor de facut decat ai putea crede.

Pui Circassian

Preparatul este de origine turceasca si iti va condimenta dupa-amiezile linistite din weekend.

Pui Biryani

O reteta savuroasa si foarte aromata, pentru zilele in care simti nevoia de preparate speciale.

Lebkuchen - Biscuiti Nemtesti

Lebkuchen sunt biscuiti nemtesti cu miere si mirodenii, asemanatori cu turta dulce.

Prajitura Cu Fructe

Profita de beneficiile fructelor intr-un desert delicios si usor de facut.

Prajitura Cu Mere, Cidru Si Stafide

Cu o textura surprinzatoare, aceasta prajitura este perfecta pentru o dupa-amiaza linistita de toamna.

Souffle Cu Branza

Aceasta reteta este fabuloasa si poate fi servita cu o salata de nasturel si cateva nuci prajite.

Lebkuchen - Biscuiti Nemtesti

Lebkuchen sunt biscuiti nemtesti cu miere si condimente, asemanatori cu turta dulce.

Miel Nihari

Aceasta reteta traditionala combina curry, miel, cardamom, ghimbir proaspat si turmeric pentru a face un fel de mancare bogat, cu o explozie de arome indiene.

Bundt Cake De Morcovi, Cu Glazura De Branza

N-ai cum sa-ti dai seama cat de buna este o prajitura de morcovi pana cand n-o incerci.

Trufe De Dovleac

Trufele sunt umplute cu crema de branza, dovleac si de tone de condimente, apoi sunt trase in ciocolata. Perfectiune!

Muschi De Porc Cu Sos De Afine

Pare un preparat sofisticat, insa e foarte simpu de facut si este perfect pentru sarbatori.

Muschi De Porc Umplut Cu Mere Si Nuci

Preparatul cu care iti vei uimi invitatii la masa de Craciun.

Cheesecake Cu Dovleac

230g crema de branza 1/2 cana de zahar alb 1/2 lingurita esenta de vanilie 2 oua crusta din biscuiti graham 1/2 cana de piure de dovleac 1/2 lingurita scortisoara 1 varf de cutit cuisoare 1 varf de cutit nucsoara 1/2 cana frisca

Budinca De Craciun Cu Cirese

150g alune, inmuiate in apa rece peste noapte 150g caju, inmuiate in apa rece peste noapte 80ml suc de cirese 160ml nectar de cocos 165ml ulei de cocos 90g nuca de cocos deshidratata 225g zmeura congelata 75g cacao 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ienibahar 1/2 lingurita nucsoara 1/2 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare coaja rasa de la 1 portocala 90g ciocolata tocata 500g cirese fara samburi 125ml crema de nuca de cocos 1 linguri pasta de vanilie fulgi de nuca de cocos

Prajitură cu pere, stafide și ulei de măsline

150g zahar brun 3 oua 75ml ulei de masline 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita cuisoare 1 pastaie de vanilie 170g faina 50g faina de migdale 100ml lapte de migdale 50g stafide, inmuiate in rom timp de 30 de minute 3 pere, decojite si taiate in opt zahar pudra cu scortisoara

Budinca De Ciocolata Cu Coacaze

Un desert perfect si rapid pentru sarbatori.

Curry De Vita - Cu O Aroma Delicioasa De Scortisoara Si Cardamom

O friptura de vita cu aroma delicioasa de scortisoara si cardamom.

Salata de radicchio cu piept de pui in stil asiatic a la Nico

300 g de piept de pui 100 g radicchio 100 g salata verde 100 g de cepa rosie 50 g de ardei kapia rosu 120 g de ananas 50 ml suc de ananas 20 g de susan alb 20 g de susan negru 1 lingura de sos de stridii 2 linguri sos de soia 2 fire de ceapa verde 1 kiwi 50 g de sfecla rosie (din borcan fruct si lichid) Ulei de masline acetto balsamico 50 g de zahar 5 boabe de piper Sichuan 5 cuisoare 1 floare de anason stelat 1 catel de usturoi Sare

"Maglubeh bil foul akhdar"-"Maglubeh" cu pastai de bob verde de gradina

Maglubeh( sau maqlubeh sau maklubeh) este o mancare specifica palestiniana cu carne de oaie(pui,vita) legume si orez se fierbe pana orezul este uscat astfel incat sa se poata intoarce pe un platou.Spaniolii o numesc "Paella araba" iar englezii "Upside down dish".In limba romana s-ar traduce mancare rasturnata. Initial a fost o mancare taraneasca astazi insa este socotita o mancare speciala care se serveste musafirilor si se gateste vinerea ziua de sarbatoare in tarile musulmane. . Bobul de gradina este originar din Orientul Mijlociu,Asia de Sud-Est si Africa de Nord. Bobul este o fasole lata ,una din cele mai vechi plante cultivate si mult apreciate in antichitate de catre egipteni evrei greci romani care o foloseau in alimentatie dar si ca ofranda adusa zeilor. Bobul de gradina este cunoscut sub mai multe nume: Vicia faba broad bean fava bean faba bean field bean bell bean or tic bean. Bobul are intrebuintari multiple. Astfel in alimentatia omului se folosesc pastaile tinere semintele verzi si uscate ajunse la maturitate iar uneori chiar frunzele preparate sub diferite forme: salate supe ciorbe soteuri mancare creme. Semintele uscate prajite si macinate se pot utiliza la obtinerea surogatului de cafea iar sub forma de faina in amestec cu cea de grau sau de secara servesc la prepararea unui sortiment de paine. Avem nevoie de : -1 kg bob verde de gradina -2 cani si jumatate de orez -1/2 kg carne de vita -1 ceapa medie -1/2 legatura de coriandru verde -cuisoare -7-8 seminte de cardamom -ulei de masline -2 lingurite condiment pentru maqlubeh: chimin,cuisoare,ghimbir,piper,foi de dafin,cardamom,coriandru -sare dupa gust -piper proaspat macinat dupa gust -seminte de pin("snobar") -seminte de migdale( jumatati) -1,5 l apa

Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

600 gr muschiult de porc 1 lingura mustar 2-3 linguri ulei de masline Amestec de condimente cca 15 grame: sare piper boia de ardei dulce praf de usturoi chimen boabe de mustar alb cimbru coriandru rozmarin maghiran chilli cuisoare frunze de dafin Piure de spanac: 1 kg spanac 2 catei de usturoi 20 gr unt 100 ml smantana 25 % sare piper

Pui in sos dulce-acrisor

1 kg pui &frac12 kg rosii proaspete sau piure 2 cepe (pasta) 3 lingurite de zahar Sare - dupa gust Chilli rosu &ndash dupa gust 1 lingurita de frunze de menta &frac12 cana de smantana (200 g) &frac12 lingurita nucsoara pudra &frac12 lingurita cardamom pudra 2 batoane de scortisoara 4 cuisoare 1 lingura pasta de usturoi si ghimbir 5 linguri de ulei

Pulpe cu piersici

4-6 pulpe de pui 6 piersici mari 4 cepe verzi 2 rosii 1 ardei gras 200 g orez zeama de la o lamaie 500 ml supa 3o ml ulei 50 g unt 50 g zahar sare piper macinat 2-3 cuisoare un varf cutit scortisoara

Orez cu legume

pentru 2 persoane: 100 gr.orez cu bobul lung(scotti e foarte bun) 1 ceapa mica 2-3 cuisoare 1 foaie dafin sare, dupa gust legume congelate sau proaspete cca.200 gr.(ardei,mazare,morcov) frunze patrunjel pt.ornat ulei de masline supa de carne sau de vegeta-200 ml.

Limonada Fierbinte Aromata

1 lingura miere, 3 linguri suc de portocale, 1 baton de scortisoara, 2 cuisoare, coaja de la 1/2 lamaie, sucul de 1 lamaie 1/2 litru apa

Casuta Lui Hansel Si Gretel De Craciun

Pentru turta dulce: 1125g de miere 375 g de margarina 375 g de zahar 1900 g de faina 5 lingurite de scortisoara 3 lingurite de cuisoare macinate 4 oua 2 plicuri de praf de copt INGREDIENTE PENTRU ORNAT SI MONTAJ: cca 500 g de zahar pudra 3 albusuri zeama de lamaie zahar cubic coloranti alimentari rosu, galben, verde inchis, verde deschis 1-2 lingurite de cacao pudra 8 migdale intregi migdale feliate fistic ornamente colorate bilite de zahar argintii 200 g de fulgi de cocos cirese confiate

Hasenpfeffer (ragout de vinat)

1,5 kg iepuresare, piper2 linguri faina2 linguri ulei150 g costita taiata patratele5 cepe mici taiate pe jumatate2 catei usturoi taiati maruntio felie lamaie1/4 l vin rosurozmarinThymian (Thymus vulgaris)3-4 boabe piment3-4 boabe piper1 buc. cuisoare2 boabe ienupar2 lingurite gem(jeleu) de coacaze rosii2 cl cognacaprox. 1/4 l supa/zeama de vinat(eu am luat de la pachetel, anume supa normala de vita)

Varza rosie cu mere

1 kg varza rosie, 1 ceapa rosie, 2 linguri unt, 2-3 mere, 1-2 linguri zahar, 200 ml apa, 2-3 cuisoare, scortisoara,100 ml vin rosu(fac.),otet de vin rosu,sare,piper.

Mancare de peste

1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare

Ciolan cu sos cu hrean

o bucata ciolan de porc4 catei de usturoiscortisoaracimbrucuisoarechimenpiperuleihrean ras

Pulpe de rata in sos de vin rosu

2 pulpe de rata ( a ca. 350 g );200 ml vin rosu, de preferinta sec;200-250 ml supa de pui;1 lingurita cu virf de pasta de rosii;4 catei de usturoi;Sare;1/2 lingurita boabe de piper;2 cuisoare;4-6 frunze de salvie;ciuperci;patrunjel.

Biscuiti aromati cu stafide, nuca si dovleac

1 cana pulpa de dovleac copt1 cana de zahar½ cana ulei1 ou2 cani faina2 lingurite praf de copt2 lingurite scortisoara½ lingurita sare1 lingurita amidon1 lingura de lapteVanilie2 cuisoare1 mana stafide1 praf de ghimbir½ lingurita coaja de portocale

Sos chili

2 ardei chili uscati1 catel usturoi½ lingurita chimen½ lingurita oreganoUn praf scortisoaraUn praf cuisoareSare

Pere cu gorgonzola si vin

4 pere coapte50g gorgonzola dolce IGOR2 linguri mascarponeO lingurita de miere5 ligurite de zahar0.5l vinCoaja rasa de la o lamaieScortisoaraCuisoare

Placinta de peste cu praz si creveti

1 ceapa curatata si taiata in sferturi3-4 cuisoare1 fruna dafin250ml smantana dulce250ml lapte integral400g file de peste alb, tare400g file de eglefin afumat30g unt2 fire praz feliate fin1 mana patrunjel tocat300g creveti cruzi, decorticatiTopping:750g cartofi rosii, curatati de coaja75 g unt, taiat cubulete50ml lapte fierbinte2 galbenusuri mari75-100g branza Cheddar rasa

Tarta cu dovleac si lapte de cocos

Pt blat: 1 1/4 cups faina1/2 cup migdale macinate fin1 lingura zahar1/2 lingurita sare4 linguri unt rece4 linguri (5) crema de brinzaUmplutura:1 1/2 cups piure de dovleac (fiert, copt, eu l-am copt cu o zi in urma)3/4 cup zaharrom (esenta, bautura/2 linguri)ghimbircuisoarescortisoara (praf toate 3)3 oua1 cup lapte de cocos

Tarta cu dovleac si gem de portocale

Crusta de tarta: • 1 cană (200 g) Faina • 1/4 linguriţă de zahăr • 1 lingurita de sare • 100g unt, tăiat în bucăţi mici • 2-3 linguri de apă foarte receUmplutura: • cam 1,5 kg dovleac crud• 2 linguri de gem de portocale• 1 cană de zahăr• 1 cana nuci tocate si prajite• o lingura de amidon alimentar • 1/2 linguriţă de Cuişoare pisate• 1/4 linguriţă de Nucşoară pisata • 1/2 linguriţă scortisoara pisata• 1/4 lingurita ienibahar pisat• 3 ouă, uşor bătute • 1 cană cu smantana grasa Décor: • 1 cană (200 g) Faina • 1/4 linguriţă de zahăr • 1 lingurita de sare • 100g unt, tăiat în bucăţi mici • 2-3 linguri de apă foarte rece• 2-3 lingurite zahar brun

Chiftelute de pui in sos picant (Murgh kofla curry)

Ingrediente chiftele: (Kofla Mixture)½ kg carne de pui tocata½ lingurita de seminte de chimion½ lingurita de coriandru pudra (macinat)½ lingurita chimion pudra (macinat)½ lingurita de Gram Masala (amestec de foi de dafin, seminte de chimion, scortisoara)Ingrediente necesare pentru sos:2 cepe2 rosii1 lingura smantanaUlei de porumb Arpis-pentru prajit1 baton de scortisoara1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir½ lingurita de chilli rosu pudra1 lingurita de coriandru pudra1 lingurita chimion pudra3 cuisoare2 seminte de cardamon verde1 samanta de cardamon negru1/lingurita de turmeric Sare dupa gust

Prajitura cu fructe confiate de post

500 g zahar, 500 ml cu apa, 2 pliculete praf de copt, 1 pliculet praf de scortisoara,2 cuisoare,faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec (500g)portocala confiatacoaja de portocalaalte fructe confiatestafide

Piept de porc picant cu piersici murate

1,5 kg de piept de porco legatura de cimbru infloritardei iute uscatsare, pipervinpiersici muratezaharotet - proportia trebuie sa fie cam 2/3 zahar la 1/3 otet, dupa gustnucsoara, scortisoaraienibahar macinatcuisoareghimbir tocatcimbru tocat

Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide

Pentru rulada din piept de rata avem nevoie de :* 1 piept de rata* 1 rodie* 1 portocala* 150 de ml vin alb* 100 ml suc de rodie* coaja de lamaie* coaja de portocala* coaja de limetta* boabe de coriandru* cuisoare* piper mozaic* cimbru verdePentru chutney de mango folosim:* 350 g mango curatat si taiat cubulete* 130 g zahar brut* 1 linguri ulei de masline* 1 ceapa rosie tocata* 1 lingurita boia de ardei iute* 2 linguri ghimbir tocat marunt* 3 pastai de cardamom* 1/2 lingurita turmenic macinat* 1/2 lingurita cuisoare macinate* 1 baton scortisoara* 150 ml otet de mere* 50-100 ml apa* 130 g zahar brut* 1 lingurita rasa sarePentru cous- cous cu stafide:* 100 g cous- cous* 100 ml apa* 1 lingura unt* 1 portocala* 50 g stafide brune