Preparate din porc

Preparate din porc retete: cum gatesti preparate din porc si cele mai gustoase retete de preparate din bojoc de porc, preparate din somon, preparate din pui, preparate din curcan, preparate din peste, preparate din pulpe de pui, preparate de paste, tocanita de porc, spinare de porc, plamani de porc.

Kotlovina

Ingrediente:500 gr carne porc (de preferat gusa sau parte din cap)300 gr carnati300 gr cotlet de porc6 cepe3 ardei500 gr rosiivegetaboia de ardei dulcepipersare1 capatana usturoi1 pahar vin alb1 lg ulei500 gr cartofifoi dafin

Caltaboș - rețeta după Silvia Jurcovan

Caltaboșul este un preparat tradițional românesc, din carne de porc și se prepară, în mod normal, de Ignat.

Tochitura din organe, cu sos

Conform zicalei - tuica se mai face si din prune - tot asa tochitura se mai face si din organe. rinichi de vita rinichi de porc inima de porc limba de porc piept de porc impanat ceapa usturoi taiat marunt sare piper boia de ardei iute bulion

Placinta din aluat fraged cu ficat de porc

Aluatul de placinta-250 grame unt sau margarina -250 grame smantana -1 ou -300 grame faina -un praf de sareCompozitie placinta-un kg ficat de porc -150 grame orez -100 ml ulei -4 bucati ceapa -4 bucati ardei gras sau gogosari mari -150 grame masline -3 oua -200 grame smantana - o legatura de patrunjel verde - 1 pachetel praf de copt - 2 linguri pesmet - 2 linguri de faina - piper

Crackersi cu susan din faina de migdale

215g faina de migdale (facuta din migdale decojite),1 ou batut bine,55g susan,1 lingura ulei,sare.

Limba de porc rasol cu hrean

Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita. Ex.3 buc limba de porc o ceapa,jumatate morcov,cateva felii de telina se pun la fiert pentru gust sare,piper,cimbru De data aceasta am servit limba rasol cu hrean amestecat cu sfecla rosie...A fost pofta sotului meu si avand inca 2 borcane preparate gata,mi-a fost foarte usor sa-i satisfac aceasta pofta...

Friptura din piept de porc la cuptor

piept de porc fragedcartoficarnati proaspeticondimente (cimbru, rozmarin, sare, piper, boia etc.)vin alb

Rulada din fleica de porc

- 700g fleica de porc - 300 g cabanos (4-5 bucati) - 3-4 morvovi - 2-3 cepe - 3-4 rosii - ciuperci - cartofi - 250 ml. vin alb - sare vegeta piper

Friptura din ceafa de porc

2 kg de ceafa proaspata de porc 3-4 linguri mustar ulei condimente 2 cepe 3-4 catei de usturoi 500 ml vin

Piftie din picioare de porc

Învață cum să prepari o piftie autentică doar din picioare de porc. Urmează această rețetă tradițională pentru un preparat gelatinos, aromat și perfect pentru sărbători.

Ciorba din os de porc

6 bucati os porc, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1 pastarnac, 4 cartofi, 50 g orez, 1 l bors, 1 cutie rosii decojite, sare, piper, 1 ou,verdeata

Placinta taraneasca cu branza

Aluat:300 de grame de faina 000200 - 250 ml de apa - in functie de calitatea fainiicateva picaturi de oteto lingurita rasa de sareaproximativ 80 de grame de untura de porc la temperatura camereiUmplutura:400 de grame de telemeagris cu lapte (neindulcit) din 250 ml. de lapte si atata gris cat sa se ingroase la consistenta unei mamaligi potrivite2 oua1 legatura de marar1 ou batut pentru finisat

Friptura simpla din ceafa de porc

1 kg. ceafa de porc o capatana de usturoi 3 foi de dafin o lingurita boia de ardei ( iute sau dulce) sare piper boabe 2 linguri de ulei

Prajitura cu ricotta, nucă și miere

2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara

Frigare din muschiuleti de porc

- 2 muschiuleti de porc - 2 rosii - 1 ardei gras - 1 ceapa - sare - piper - cimbru - 4-5 catei de usturoi - boia de ardei - 30 ml ulei.

Caltaboș după rețeta tradițională

Caltaboșul este de-a dreptul savuros în perioada sărbătorilor, iar dacă aveți chef să îl faceți acasă, rețeta tradițională presupune să treceți totul prin mașina de tocat, iar condimentele să fie măcinate fin.

Snitele Din Pulpa De Porc

10 felii de pulpa de porc sare piper cimbru boia dulce de ardei 2 oua 4-5 linguri pesmet 2 linguri faina ulei pentru prajit

Mere umplute

mere, nuci,zeama de lamaie, margarina sau unt, scortisoara,cardamom, zahar vanilat, miere de albine,visine din dulceata- toate in cantitatile dorite de fiecare.

Tocanita din ficat de porc

3 cepe mari 500g ficat de porc 50 ml apa 50 ml vin 3 catei de usturoi 4-5 linguri ulei sare,piper

Rulada din muschi de porc

1muschiulet de porc 3 fire ceapa verde 4-5 frunze busuioc poroaspat 1 lingura pasta hrean 1 ou 1 lingura pesmet alb 200g carne tocata vita 130g branza gorgonzola sau cascaval 5-6 ciupercute brune sare si piper dupa gust

Biscuiti din branza Cheddar cu chimen

350 g branza Cheddar data pe razatoare 200 g faina113 g unt moalejumatate lingurita chimen 1/4 lingurita sare

Rulouri din muschi de porc si sunca

.8 bucati muschi de porc .8 bucati sunca(eu am folosit sunca de Praga) .ulei de masline .boia dulce/iute(dupa preferinte) .oregano .marar uscat .sare,piper .8 fire ceapa verde

Gratar din ceafa de porc cu cartofi

5 gratare din ceafa sare piper cartofi mujdei Pentru bait: 200 ml vin 3 linguri sos de soia oregano piper boia

Cornuri din aluat dospit la rece

1 ou500 grame faina1 plic de drojdie granulata 1 pahar de iaurt200 grame de unt sau margarina1 lingurita sare1 lingurita zahar

Friptura asortata (pasare, porc)

2 pulpe intregi mari de gaina 400-500 g costita de porc proaspata vegeta sare piper boia cateva rosioare (eu am avut la rezerva din congelator am folosit 7 rosioare) cativa catei de usturoi frunze de patrunjel verde.

Piftie de porc cu usturoi - rețeta tradițională

Învață să prepari piftia de porc cu usturoi după rețeta tradițională. Ghid pas cu pas pentru un preparat autentic, perfect pentru sărbătorile în familie.

Limba cu sos Remoulade

Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita. Eu cand fac acest sos fac in cantitate mai mare si mai pastrez daca ramane la frigider. Se serveste la preparate din oua,peste,limba,sandwich-uri. Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate. Am folosit 3 bucati mari limba de porc(1,300 kg) Pentru sos: 0,700 kg maioneza 0,300 kg castraveti murati 3 oua 2-3 legaturi patrunjel verde tarhon verde daca aveti piper macinat dupa gust mustar dupa gust sare dupa gust otet dupa gust

Friptură din ceafă de porc în vasul roman

Friptura din ceafă de porc în vasul roman este o variantă delicioasă a mâncării tradiționale.

Lebăr de casă - rețeta moldovenească

Lebărul de casă, după o rețetă tradițională moldovenească, este una dintre mâncărurile românești de Crăciun. Încă de când eram copii, bunicii puneau pe mesele de sărbătorile de iarnă lebăr.

Chiftelute din carne de porc cu susan

1/2 kg carne de porc tocata 2 oua 2 cepe medii 50 g susan ulei 1 lingurita de sare

Rulada din muschiulet de porc cu legume in foi de placinta

1 bucata muschiulet de porc 800 g amestec mexican 8 foi de placinta cimbru uscat unt topit ulei de masline sare piper macinat faina 1 galbenus pentru uns seminte de susan

Tarta de mamaliga cu friptura de porc

Deci, avem nevoie de:-2 l apa-faina cat cuprinde pt mamaliga-1 cub de unt-250 gr. carne-1 ceapa-1 l bulion de rosii-chili (eu am folosit chili natural)-patrunjel si muraturi pt decor.

Muschi De Porc Marinat Cu Cartofi Copti Si Ceapa

- o bucata de muschi de porc - 4 cartofi - 2 cepe - ulei - sare - piper - sos propriu alcatuit din suc de rosii boia iute ardei gras usturoi ceapa

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor iarna. Le puteți cumpăra gata făcute sau le puteți prepara în casă, dacă aveți la îndemână carne proaspătă de porc. Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională de tobă, ușor de făcut și perfectă pentru masa de sărbători și nu numai. 

Fasole scazuta cu coaste de porc

1 Kg Fasole Coaste proaspete de porc ( cate doriti...eu am pus in functie de gurmanzii din familia mea ) 1 Morcov 2 Ceapa rosii 1 Ardei gras rosu 1 Felie de telina 2 Linguri de bulion Ulei Patrunjel Marar

Rulada din carne de porc cu omleta

2 bucati de carne de porc (pulpa,spata) 1 ceapa potrivita 1 rosie 100 gr de costita o jumatate de ardei rosu 2 oua ulei condimente cartofi in functie de tava si preferinta 1 rosie feliata

rulada din carne de porc

2 bucati muschiulet de porc ( cam 1,5 kg.) un ardei gras ,are rosu, o legatura de ceapa verde, 200 gr.masline fara samburi, 1 lingurita piper macinat, un plic tarhon, sare dupa gust, 100 ml.ulei, 100 ml.vin rosu, 2 bucati carnati condimentati (400 gr.)

Tocanita din carne de porc cu mamaliguta

6oo g carne porc 1 ceapa 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 1 rosie usturoi patrunjel verde 1 lingura pasta de ardei 2 linguri ulei faina de malai sare piper

Sarmale moldovenești - rețeta tradițională, cu varză murată

Sarmalele moldovenești sunt ușor diferite de cele preparate în alte părți din țară, ele fiind bogate în sos de roșii și având astfel un gust mai acrișor atunci când sunt făcute cu varză murată.

Rulada din muschi de porc umpluta cu ciuperci, morcovi si ceapa

-1,3 kg muschi de porc -450 g ciuperci congelate -1 ceapa mare -2 morcovi maricei -1 capatana de usturoi -1 legatura patrunjel -3 linguri sos de soia -sare -piper -250 ml vin alb -2 oua -ulei

Rasol de porc cu cartofi, la cuptor

Rasol de porc cu cartofi, la cuptor, reprezintă unul dintre felurile de mâncare preferate în familie. Și argumentele sunt multe: este crocant, fraged și plin de aromă.

Tocanita de porc cu macaroane

-500 gr carne porc (pentru tocanita eu asa am luat-o din magazin) -pasta de tomate -2 cepe -1 morcov -1 ardel rosu -jumatate de cubulet de pui -sare -piper -2 catei de usturoi -macaroane -1 lingurita boia dulce -1 lingura faina

Curcan umplut la cuptor

Am avut un curcan mai mic de 2,5 kilograme si din experienta proprie va recomand ca idee curcanii de 2-3 kg sunt suficienti de mari pentru 6-8 persoane si ies mai fragezi. Umplutura am facut-o anul acesta din carne de porc slaba( 150 grame) cu ficat de porc ( 100 grame) o ceapa mare o bucata de telina 2 linguri de zarzavat de iarna ( facut de mine cu morcov ras radacina de pastranac sipatrunjel telina radacina si frunze) un ou 2 linguri de pesmet 2 linguri ulei.

Friptur~a din piept de porc picant cu cartofi Hasselback

Pt.2 persoane:4 felii de piept de porc 7-8 cartofi 4 c~atei de usturoi feliati,100gr.unt 2 foi de dafin piper mare,piper m~acinat,sare groas~a usturoi granulat,p~atrunjel sec si proasp~at piri piri s-au boia iute rozmarin,busuioc,1lingur~a past~a de ardei,vin alb.

Ciorba din ciolan de porc

700 g ciolan porc 1 ceapă mica ¼ praz 1 pastarnac 1 morcov 1/2 telina mica cca 1 ardei rosu (eu am avut de la congelator) suc de rosii o mana orez delikat bors leustean (de la congelator) patrunjel

Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Pentru 8 portii: 1 kg muschi de porc file. -150g sunca de Praga sau sunca presata. -150g cascaval -3 oua. -150 ml ulei. -Sare piper Vegeta faina si pesmet.

Rulada din carne de porc cu arome de primavara

1 kg carne tocata de porc 2 lingurite boia piper macinat 3 lingurite vegeta sare 2 felii de paine 1 cartof de marimea unui mar 1 legatura usturoi verde(eu am pus si 3 catei) 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel verde tocat 3 linguri faina 3 oua.

Rulada de carne cu carnati din Muntenia

felii de pulpa de porc carnati de porc &ndash in functie de numarul de felii de pulpa Ulei sare si piper Optional se poate condimenta cu usturoi si busuioc coriandru si bobite de mustar

Cotlete de porc, sos dovleac si caise

8 cotlete de porc,1 lingurita sare,1/2 lingurita piper macinat (eu am pus boabe),2 lingurite ulei,2 cepe,700 ml suc mere,2 1/2 cani de dovleac taiat bucatele (eu am luat 2 dovleci Acorn si i-am taiat transversal pe jumatate. Cate o jumatate din fiecare am folosit la sos si cealalta jumatate din fiecare le-am folosit ca garnitura).1/4 cana caise uscate, taiate in bucatele,fasole verde pentru garnitura.