Preparate din porc
Preparate din porc retete: cum gatesti preparate din porc si cele mai gustoase retete de preparate din bojoc de porc, preparate din somon, preparate din pui, preparate din curcan, preparate din peste, preparate din pulpe de pui, preparate de paste, tocanita de porc, spinare de porc, plamani de porc.Caltaboș - rețeta după Silvia Jurcovan
Caltaboșul este un preparat tradițional românesc, din carne de porc și se prepară, în mod normal, de Ignat.
Crackersi cu susan din faina de migdale
215g faina de migdale (facuta din migdale decojite),1 ou batut bine,55g susan,1 lingura ulei,sare.
Ciorbă din ciolan de porc
Descoperă rețeta autentică de ciorbă de ciolan de porc, un preparat tradițional românesc, bogat în arome și nutrienți.
Prajitura cu ricotta, nucă și miere
2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara
Rulada din fleica de porc
- 700g fleica de porc - 300 g cabanos (4-5 bucati) - 3-4 morvovi - 2-3 cepe - 3-4 rosii - ciuperci - cartofi - 250 ml. vin alb - sare vegeta piper
Piftie din picioare de porc
Învață cum să prepari o piftie autentică doar din picioare de porc. Urmează această rețetă tradițională pentru un preparat gelatinos, aromat și perfect pentru sărbători.
Mere umplute
mere, nuci,zeama de lamaie, margarina sau unt, scortisoara,cardamom, zahar vanilat, miere de albine,visine din dulceata- toate in cantitatile dorite de fiecare.
Rasol din limbă de porc cu maioneză și hrean
Rasol din limbă de porc cu maioneză și hrean - un aperitiv ideal pentru mesele festive sau pentru a-ți surprinde familia cu ceva diferit.
Biscuiti din branza Cheddar cu chimen
350 g branza Cheddar data pe razatoare 200 g faina113 g unt moalejumatate lingurita chimen 1/4 lingurita sare
Caltaboș după rețeta tradițională
Caltaboșul este de-a dreptul savuros în perioada sărbătorilor, iar dacă aveți chef să îl faceți acasă, rețeta tradițională presupune să treceți totul prin mașina de tocat, iar condimentele să fie măcinate fin.
Chifteluțe din carne de porc cu susan
Dacă vrei să gătești ceva rapid, gustos și perfect pentru orice masă, încearcă această rețetă de chifteluțe din carne de porc cu susan. Este simplu de făcut.
Cornuri din aluat dospit la rece
1 ou500 grame faina1 plic de drojdie granulata 1 pahar de iaurt200 grame de unt sau margarina1 lingurita sare1 lingurita zahar
Rulada din muschi de porc
1muschiulet de porc 3 fire ceapa verde 4-5 frunze busuioc poroaspat 1 lingura pasta hrean 1 ou 1 lingura pesmet alb 200g carne tocata vita 130g branza gorgonzola sau cascaval 5-6 ciupercute brune sare si piper dupa gust
Piftie de porc cu usturoi - rețeta tradițională
Învață să prepari piftia de porc cu usturoi după rețeta tradițională. Ghid pas cu pas pentru un preparat autentic, perfect pentru sărbătorile în familie.
Friptură din ceafă de porc în vasul roman
Friptura din ceafă de porc în vasul roman este o variantă delicioasă a mâncării tradiționale.
Lebăr de casă - rețeta moldovenească
Lebărul de casă, după o rețetă tradițională moldovenească, este una dintre mâncărurile românești de Crăciun. Încă de când eram copii, bunicii puneau pe mesele de sărbătorile de iarnă lebăr.
Rulada din muschiulet de porc cu legume in foi de placinta
1 bucata muschiulet de porc 800 g amestec mexican 8 foi de placinta cimbru uscat unt topit ulei de masline sare piper macinat faina 1 galbenus pentru uns seminte de susan
Tochitură din organe, cu sos
Tochitura din organe, cu sos, este o rețetă tradițională românească, bogată în arome și texturi, perfectă pentru iubitorii de preparate consistente și savuroase.Această mâncare specifică zonei Moldovei este ideală pentru mesele în familie sau ocaziile speciale.
Tobă de porc - rețetă tradițională
Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor iarna. Le puteți cumpăra gata făcute sau le puteți prepara în casă, dacă aveți la îndemână carne proaspătă de porc. Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională de tobă, ușor de făcut și perfectă pentru masa de sărbători și nu numai.
Rulada din carne de porc cu omleta
2 bucati de carne de porc (pulpa,spata) 1 ceapa potrivita 1 rosie 100 gr de costita o jumatate de ardei rosu 2 oua ulei condimente cartofi in functie de tava si preferinta 1 rosie feliata
rulada din carne de porc
2 bucati muschiulet de porc ( cam 1,5 kg.) un ardei gras ,are rosu, o legatura de ceapa verde, 200 gr.masline fara samburi, 1 lingurita piper macinat, un plic tarhon, sare dupa gust, 100 ml.ulei, 100 ml.vin rosu, 2 bucati carnati condimentati (400 gr.)
Sarmale moldovenești - rețeta tradițională, cu varză murată
Sarmalele moldovenești sunt ușor diferite de cele preparate în alte părți din țară, ele fiind bogate în sos de roșii și având astfel un gust mai acrișor atunci când sunt făcute cu varză murată.
Rasol de porc cu cartofi, la cuptor
Rasol de porc cu cartofi, la cuptor, reprezintă unul dintre felurile de mâncare preferate în familie. Și argumentele sunt multe: este crocant, fraged și plin de aromă.
Curcan umplut la cuptor
Am avut un curcan mai mic de 2,5 kilograme si din experienta proprie va recomand ca idee curcanii de 2-3 kg sunt suficienti de mari pentru 6-8 persoane si ies mai fragezi. Umplutura am facut-o anul acesta din carne de porc slaba( 150 grame) cu ficat de porc ( 100 grame) o ceapa mare o bucata de telina 2 linguri de zarzavat de iarna ( facut de mine cu morcov ras radacina de pastranac sipatrunjel telina radacina si frunze) un ou 2 linguri de pesmet 2 linguri ulei.
Tobă de casă cu gelatină
Toba de casă cu gelatină este un produs tradițional românesc ce se consumă în special în perioada sărbătorilor de iarnă.
Iaurt preparat in casa
2 l de lapte proaspat de vaca maia formata din 100 g iaurt 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos. Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.
Chiftele din carne de porc si vita, la cuptor
Carne de vita, carne de porc, verdeturi si cateva ingrediente-cheie. Toate date prin faina si rumenite in cuptor, rezultand cele mai gustoase chiftele.
Prajitura simpla
2 oua, o cana de zahar, o cana de lapte, jumatate de cana de ulei, un varf de cutit de bicarbonat de amoniu, putin otet, un pliculet de zahar praf cu aroma de vanilie, dulceata sau cirese ori visine din compot, faina cat cuprinde (astfel incat consistenta sa fie una potrivita - nici prea subtire, nici prea groasa).
Gratar din ceafa de porc
1 kg ceafa 200 ml vin o ceapa 4 catei usturoi sare piper condimente dupa placere
Top 19 preparate tradiționale de Crăciun în lume. Japonezii nu se chinuie deloc
Descoperă cele mai îndrăgite preparate tradiționale de Crăciun din întreaga lume. Inspirație pentru un meniu festiv internațional unic.
5 Preparate Care Te Scapa De Celulita!
Cand vine vorba de celulita, toate femeile ar vrea o reteta-minune care sa te scape de aspectul de portocala a pielii, peste noapte. Din pacate, n-am descoperit inca acest leac, da am aflat ca anumite preparate pot imbunatati semnificativ aspectul pielii.
Cotlete de miel la gratar cu sos vinaigrette de menta si coriandru
Ingrediente pentru marinatao ceasca de sos de soiao ceasca de mirin ( in dulce, preparat din orez. Il poti inlocui cu vin indulcit.)o lingura de ghimbir maruntit2 linguri de ulei de susan2 cesti de ceapa verde tocatao lingura de ardei usurat uscat (chili)2-3 catei de usturoi maruntiti2 cotlete de carne de mielsare si piperSosul (vinegreta) de coriandru si mentao lingura de miere1/2 de lingura de ghimbir maruntit1/4 ceasca coriandru, menta si patrunjel, toate tocateo ceasca de ulei de arahideo jumatate de ceasca de otet ( din vin de orez )1 galbenus de ouun strop de ulei de chili
Top 13 preparate ce aduc noroc la masa de Revelion
Întâmpină noul an cu noroc! Descoperă 13 preparate care aduc fericire și prosperitate la masa de Revelion.
Piept de porc cu legume la cuptor
* 3 felii de piept de porc * 1 dovlecel * 3 morcovi * 2 cepe rosii * 1 ardei gras * 6 ciuperci mai mari * 5 cartofi * cimbru * busuioc * condimente pentru porc * piper * vegeta * ulei
Carnati de porc
1 kg carne tocata de porc, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dupa gust 50-100 ml apa, intestine subtiri de porc
Mancaruri din resturi de friptura
în zona noastra a doua zi dupa nunta se face "zama acra" unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ramân multe bucatele pe care le poti refolosi. În afara de ciorba am mai pregatit si o mâncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute în tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei
Racitura de porc
3 picioare de porc un sfert de cap de porc cu carne 2 urechi o coada o ceapa un morcov 3 foi de dafin 6-7 boabe de ienibahar 5-6 boabe de coriandru 4-5 boabe de piper negru sare si usturoi dupa gust
Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj
Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar, șnițel, friptură cu diverse sosuri și până la preparate mai complexe cum ar fi o ruladă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una delicioasă de ruladă cu mușchi de porc, spanac și brânză, rumenită la cuptor. Seamănă cu rețeta de vită Wellington, doar că este preparată cu carne de porc și nu este la fel de pretențioasă.
Maki sushi
Pentru otetul condimentat: 1 cana otet din orez (eu folosesc otet din vin alb si e ok) 1/2 cana zahar superfin sau zahar pudra 1/4 cana sare de mare (e ok si sarea normala,dar cea de mare se dizolva mai usor,plus ca eu pe asta o folosesc de obicei) Pentru orez: 3 cani orez cu bobul rotund sau orez japonez daca aveti norocul si gasiti 3 cani apa rece 6 linguri de otet condimentat Pentru maki sushi: 10 foi de nori 2 castraveti de sera, taiati in felii lungi 2 conserve de ton,scurse de ulei seminte de susan Pentru servit: sos de soia,light wasabi felii de ghimbir preparate, gari
Friptura de porc cu nectarine
1 nectarina1 castravete mare1 ardei iute1/2 ardei gras galbenpatrunjel verdesareuleicarne de porc condimente specifice pentru friptura sa porc sau traditionalul sare si piper
Mușhiuleț de porc la tavă. Cum îl prepari suculent și plin de arome
Mușchiuțelul de porc la cuptor este ușor de pregătit, dacă respectați câteva ponturi importante.
Tocanita acra,reteta traditionala
7-8 buc carnat de porc 7-8 buc costite de porc 200 gr carne de picior afumat de porc o sticla de bulion de casa(cam 400ml) o lingura de faina ulei pt prajit sare,piper
Mâncare din păstăi de fasole cu carne de porc
Mancare din pastai de fasole cu carne de porc este un preparat tradițional românesc, savurat în special vara, când păstăile de fasole sunt proaspete și fragede. Este o combinație delicioasă de arome și texturi, ușor de preparat și foarte versatilă.
Placinta cu brinza ca in Ardeal
1 kg fainadrojdie proaspataapa calduta100 ml ulei
Gratar de porc marinat ^in vin
1 kg cotlet de porc cu os(ceafa de porc cu os) 200 ml vin alb(rosu) 100 ml apa minerala sare piper
Obrăjori de porc la cuptor, în sos de roșii și vin
Obrăjori de porc la cuptor, în sos de roșii și vin trebuie gătiți încet, pentru o perioadă lungă de timp, permițând cărnii să se frăgezească și aromelor să se dezvolte pe deplin.