Sarmale cu hrisca si ciuperci

Sarmale cu hrisca si ciuperci retete: cum gatesti sarmale cu hrisca si ciuperci si cele mai gustoase retete de sarmale cu hrisca si orez, sarmale cu hrisca, sarmale dietetice cu ciuperci, chec cu ciuperci si verdeata, mancare cu ciuperci si cartofi, escalop de pui cu ciuperci si smantana, spaghete cu ciuperci si piept de pui, muschi de vita cu sos gorgonzola si ciuperci, prajituri cu faina de hrisca, retete cu faina de hrisca.

Sarmale cu hrisca si ghebe

* 150 g hrisca * 300 g ghebe * 2 cepe * 2 morcovi * 200 ml suc de rosii * 1 legatura patrunjel verde * frunze de varza murata * frunze de vie * cimbru verde * ulei de floarea soarelui * sare * piper

Paine cu nuci si hrisca

Pt. painea cu nuci si hrisca avem nevoie de:-1 cub drojdie/ 1 pliculet drojdie uscata (7 grame)-50 ml apa calduta-75 gr. faina de hrisca-75 gr. faina de nuci-faina de grau integrala cat cuprinde-1 lingurita sare-1 praf zahar

Garnitura de hrisca cu sos de peste

o cescuta hrisca 2 cesti apa o ceapa capete de peste (cap coada) un morcov un pastarnac 2 catei usturoi sare piper oregano foaie de dafin

Sarmale cu ciuperci si migdale

50 buc. 3-4 verze murate, 500 gr. ciuperci, 200 gr. migdale, 3 morcovi, 6 cepe 3 cani orez, 3 linguri de ulei de masline, condimente special pentru sarmale, piper alb, cimbru, 1 lingurita de delicat de legume, sare daca e nevoie(1 lingurita), 4 linguri pasta tomate

Chiftele cu hrisca si legume in crusta de mac

* 200 g hrisca* 200 g mac* 2 dovlecei mici* 2 morcovi* 2 oua* 1 lingurita gris* 1 ceapa mica* 1 catel usturoi* cateva fire de patrunjel verde* putin cimbru verde* sare de mare* piper

Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

400 g faina alba de grau 300 g faina integrala de grau 200 g faina de hrisca 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz) 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata) 1 lingura rasa de sare 650 ml apa calduta

Sarmale de post cu ciuperci si orez

(cca 40-45 sarmale): 1 varza murata (de marime medie spre mare) 6-7 ciuperci champignon mari ( cca.500 - 600 gr.) 200 gr. orez 2 morcovi mici (sau 1 mare) 2-3 cepe 1 legatura marar 4-6 linguri de pasta rosii (sau 6-8 rosii mai mari) &icircn functie de c&acirct de colorate le doriti 3-4 linguri ulei 2-3 frunze dafin 10-12 boabe de piper condimente: sare, piper, marar uscat, cimbru uscat

Ciocanele de pui cu hrisca si legume

800 ml apa + 4 lingurite Vegeta gust de gaina (pentru supa)1 lingurita Vegeta cu gust de gaina pt ciocanele8 ciocanele pui300 gr hrisca3 linguri ulei1 legatura ceapa verde(~5 fire) tocata1 ardei gras rosu taiat cubulete1 ciuperca mare taiata cubuletepiper dupa gust

Pilaf de hrisca

-2 pahare de hrisca -3 pahare de apa -1 ardei verde taiat marunt -1 ceapa de marime medie taiata marunt -3 rosii de marime medie -1 cub de Maggi -ulei de masline -legume mixte congelate -sare dupa gust( eu am pus o lingurita) -piper proaspat macinat dupa gust -1 lingurita de condiment mixt macinat pentru orez: all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb

Sarmale în foi de viță cu ciuperci și orez

Sărmăluțele cu ciuperci și orez sunt o alegere nemaipomenită în perioada postului. Le puteți face atât în foi de varză murată, cât și în foi de viță de vie sau de ștevie.  Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de sarmale în foi de viță de vie, aromate, sănătoase și, mai ales, de post. Le puteți face pe aragaz, dar sunt mai gustoase la cuptor. 

Sarmale în oală de lut

Sarmalele in vase de lut au mereu ceva in plus, o anumita fragezime, suculenta, o aroma mai adanca si mai bine conturata

Sarmale de post cu ciuperci și sâmburi de dovleac

Sarmalele de post sunt una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți pregăti în această perioadă. Există șanse să vă placă atât de mult, încât să le faceți și în afara postului. Există mai multe rețete de sarmale de post și fiecare gospodină le adaptează la propriile gusturi. Dar această rețetă cu sâmburi de dovleac este una foarte gustoasă, datorită uleiului din sâmburi. Ceea ce dă aroma deosebită a sarmalelor, în general, este grăsimea din carne. Cum suntem în post și aceasta este o rețetă de post, este evident că lipsește grăsimea, așa că trebuie să suplinim cu ceva gustul și textura de ”grăsime”. Sâmburii de dovleac au acest rol, iar uleiul pe care îl elimină în timpul gătirii va da sarmalelor de post un gust deosebit. 

Dieta Cu Hrisca, Un Nou Trend In Materie De Slabit

10 kilograme in 10 zile! Cu minus! Pare prea frumos ca sa fie adevarat, insa sunt rezultatele pe care le poti avea daca urmezi dieta bazata pe hrisca.

Sarmale cu ciuperci

1/2 de kilogram de ciuperci champignon 4 morcovi medii 4 cepe aurii medii 1 litru de suc de rosii pregatit in casa putin ulei vegetal cateva frunze de varza murata 1 cana cu orez.

Sarmale cu orez si ciuperci

1 varza murata mare (productie proprie) 3 cani de orez 1 cutie ciuperci (nu am avut proaspete) 2 linguri cimbru macinat 1 leg marar 1 morcov 2 cepe potrivite 2 linguri bulion 1 cana suc de rosii sare piper

Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Reteta este potrivita pentru 30-40 sarmale 50 foi varza murata 150 gr orez 3 cepe medii 1-2 ardei 1 dovlecel 500 gr ciuperci 75 gr stafide 75 gr amidon de tapioca 10 gr tarate de psyllium 5o gr amestec de legume deshidratate fara sare (Aceste trei ingrediente se gasesc la magazine gen "Plafar". Eu am folosit produse Sanovita) 300 ml suc de rosii 3 linguri bulion de rosii foi de dafin 1 lingurita nucsoara 2-3 lingurite sare 2-3 lingurite cimbru 1/2 legatura patrunjel 3 linguri ulei de masline

Clătite vegan cu hriscă și sos de ciocolată

Pentru clatite: 150 grame de faina de hrisca 1/2 cana faina de orez 1 lingura faina de arorut 1 cana lapte de soia 1 si 1/2 cani de apa 1 lingurita extract de vanilie 1 lingura zahar 1 lingura de seminte de in Ulei de cocos Pentru sosul de ciocolata: 1/2 ceasca tahini 3 linguri de lapte de soia sau lapte de migdale 2 linguri de sirop de artar 1/2 cana de curmale 1/4 cana de cacao

Sarmalute Cu Soia Si Ciuperci In Foi De Vita (de Post)

200 g cuburi soia 300 g ciuperci champignon 2 cepe 1 morcov 40-50 frunze de vita de vie 1 legatura marar + patrunjel (proaspat sau uscat) 4 linguri ketchup 300 ml bulion 20 ml ulei 2 linguri faina 1 ceasca orez 4-5 foi de dafin 1-2 rosii 2 lingurite condimente pentru sarmale (optional concentrat de ciuperci) sare piper boia cimbru

Supa de rata ^in stil asiatic la Crock-Pot

carne de rata (eu am folosit aripi pulpa pipota) 50 g porumb 150 g ciuperci de padure 80 g muguri de bambus 10 cm dintr-o radacina de praz jumatate dintr-un ardei rosu un morcov mic o lingura cu sos de soia un manunchi de taietei din faina de hrisca 2-3 felii de ardei iute sare roz piper Szechuan

Piure De Hrisca Cu Legume Uscate Si Mirodenii (raw Vegan)

300 g hrisca hidratata 8 de ore in apa de izvor 1 pahar apa de izvor 2 linguri sos de soia (Shoyu) 3 linguri rosii uscate conservate in ulei de masline 2 linguri ardei capia uscati macinati fin 3 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingura pulbere usturoi deshidratat 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt sau 1/2 lingura patrunjel uscat maruntit 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sau ulei extra virgin de masline piper negru macinat dupa gust piper rosu boabe pentru ornare

Sarmale cu ciuperci de post

2 verze murate,1 pahar orez,300 gr ciuperci,3 cepe, delikat2 linguri pasta de tomate,2 linguri ulei

Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

1 kg carne tocata de curcan 1 borcan mic cu ciuperci intregi 6-7 cepe mari 4 morcovi 3/4 cana orez 1 ardei kapia 1 legatura marar 2 legaturi patrunjel sare piper 5-6 linguri pasta de tomate 2 foi de dafin 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 cana ulei 2 oua 10 ardei micuti 2 verze bors

Sarmale cu carne

o varza 500g carne de vitel tocata o cana de orez (200g orez) 4 cepe 2 morcovi putina telina marar cimbru sare piper boia ulei pasta de rosii sau bulion condimente pt sarmale putina vegeta apa

Sarmale ardelenești pentru Crăciun

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele de sărbătoare ale românilor, mai ales dacă vorbim despre sărbătorile de iarnă. Există multe rețete și feluri de a face sarmale și fiecare gospodină are propriile secrete atunci când vine vorba despre acest preparat. Dacă nu aveți încă o rețetă de sarmale care să vă placă, vă invităm să le încercați pe cele ardelenești. Se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină. Sarmalele gustoase sunt cele cu un procent corect de grăsime, nu cele fade și uscate. 

Sarmale în foi de ștevie - sănătoase și delicioase

Rețeta de sarmale in foi de ștevie este mai usor de facut și necesită un timp de preparare mai scurt decât sarmalele clasice. Se pot face chiar și fără carne, pentru cei care țin post.

Sarmale cu carne si ciuperci in dovleac

600 grame carne de porc putin grasao varza murata mare, cu foile subtiriun dovleac placintar mare cat sa incapa totusi in cuptor (al meu a fost mai mic )afumatura (aici intra ce vreti/aveti dintre : slanina, costita, bacon,...) dupa placerea fiecaruia2-3 cepe500 grame ciuperci4 morcovi5 rosii3 linguri pasta de tomate1-2 cani bors1-2 pahare vin alb sec2 maini de orez pentru sarmalutele cu carne4 maini de orez pentru sarmalutele cu ciupercistafide cate vremo legatura de mararo legatura de patrunjelcateva crengute de cimbruuleisare, piper

Hriscă cu lapte. Un mic dejun nutritiv și delicios

Hrisca cu lapte este alegerea perfectă pentru mic dejun nutritiv și delicios. Vezi ingredientele și pașii de preparare.

Sarmale de post pentru carnivori

Soia - doua plicuri a 100gr, uscata.Ciuperci - doua cutii de 400g fiecare (din care ciuperci reprezinta cam jumate, restul lichidul conservant, care se arunca), spalate si scurse bine.Usturoi - doi catei mariCeapa - 4 medii spre mici (adica cam 3 medii sau 2 relativ mari)Pasta de tomate - un borcanel de 300gr, cum ziceam, nu f acru si nu f concentrat. Pe el scria 24%. Grija mare: daca e acru se pune mult mai putin. Ce am gasit eu era dulce-acrisor.Capia - 4 medii spre maricei. Rosu inchis.Patrujnel radacina - aprox 150gPastaranac radacina - aprox 250gMorcov - aprox 700gUlei - 300-350mlOrez - 350-400gVarza dulceMirodenii:marar,cimbru,piper,o lingurita de vegeta si jumatate dintr-un plic de condimente pentru sarmale.Plic mic de 18g din care am pus deci vreo 10g. Daca va place doar gustul simplu, traditional, cu cimbru si marar, renuntati la "condimente pentru sarmale".

Ciuperci la cuptor pentru vegetarieni.

1/2 kg ciuperci champignon2 pahare lapte2 oua ciuperci uscate ( sare cu ciuperci )sarepiper mozaic macinatmarar uscatpatrunjel uscat1 pahar ulei+unt topit

Sarmalute banatene in foi de vita

Pentru 8-10 persoane: 500 g carne tocata de porc (sau amestec porc cu vita) 50-60 frunze de vita tinere de la varful lastarilor 3 linguri cu varf de orez 1 morcov 1 ceapa mai mare 200 ml bulion 1 lingura pasta de rosii (sau 3-4 rosii) 1 lingura pasta ardei rosu (sau 1 ardei rosu) 1 legatura marar si patrunjel optional cateva ciuperci sau 1 cub concentrat de ciuperci 1 cub concentrat costita afumata sare piper 1 lingurita zahar cimbru 2-3 foi de dafin condimente pentru sarmale 1 lingurita faina 20 ml ulei de floarea soarelui

Bilute Ferrero Rocher

Serveste-te, fara sa te simti vinovat, din acest desert delicios!

Tu știi cum se făceau sarmalele acum 300 de ani? Conțineau un ingredient SURPRIZĂ

Rețeta de sarmale a suferit multe modificări de când a apărut și până în prezent. Știai că prima rețetă românească conținea și ghimbir?

Ciuperci la tava

Pentru 6 portii:1 kg ciuperci2 oua100 g unt1 legatura de patrunjelsare si piper dupa gust

Ciuperci pane umplute

20 ciuperci, 2 linguri pate 1/2 ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper, 2 oua,faina, pesmet

P^ainici gustoase si sanatoase

- 600 grame diverse fainuri (faina de secara de orz de ovaz f^aina integrala de gr^au se poate folosi si faina de hrisca etc.) - 3 linguri tar^ate de gr^au - 1 lingura seminte de in pisate - 4 linguri ulei de masline - aprox. 10 grame drojdie - 200 ml lapte pentru dospit - apa sare zahar - seminte susan mac seminte in chimen

Iahnie de ciuperci

Pentru 5 portiiciuperci proaspete/conserva - 700 g/500 gulei - 100 mlceapa - 250 gvin alb - 50 mlpatrunjel verde - 1 legaturalamaie - 1 bucatapasta de tomate - 100 gsare1/2 cub MAGGI de ciuperci

Budinca de ciuperci cu cascaval

Pentru 10 portiiciuperci din conserva - 900 gceapa - 150 gmargarina - 250 gfaina - 150 gcascaval - 200 goua - 5 bucatilapte - 700 ml1 cub MAGGI de ciupercipesmet - 50 gsare si piper

Ciuperci deshidratate pentru iarnă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Proaspete, murate sau deshidratate, ciupercile sunt delicioase indiferent de soi și de combinație.  Astăzi vă propunem o metodă simplă prin care puteți deshidrata ciupercile. Se păstrează foarte bine peste iarnă și, astfel, aveți oricând la îndemână ciuperci pe care le puteți rehidrata. Puteți aplica metoda pentru orice soi de ciuperci, singura condiție este să aveți grijă să nu fie ciuperci otrăvitoare sau provenite din surse necunoscute. 

Tortelloni cu ciuperci

2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare), ciuperci uscate 40 gr, ulei extravirgin de masline, doi catei de usturoi, smantana 200 gr, sare, peperoncino, 1/2 cub de delicat de ciuperci.

Gulas de ciuperci

1 kg ciuperci proaspete, 3-4 cartofi, 1-2 cepe, 100 ml ulei, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita faina, sare, piper.

Burgeri cu ciuperci

Atunci când te gândești la burgeri, automat te gândești la acea bucată suculentă de carne, rumenită pe grătar și cu aromă de fum. Dar burgerii nu trebuie neapărat să conțină carne, ci pot fi făcuți și în varianta vegetală, cu ciuperci, brânză halloumi sau chiar pește.  Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte simplă de burgeri cu ciuperci. Este potrivită și pentru perioadele de post, pentru că puteți renunța la emmentaller și aveți un burger numai cu legume. 

Cosulete cu ciuperci

16-20 bucati de ciuperci champignonun borcan de ciuperci de padure, 100 grame piept de pasare tocat, 1 ou, 50 grame cascaval, o ceapa de marimea unui ou, patrunjel verde, sare, pipersi ...multa dragoste

Ciuperci coapte in aluat

ciuperci champignon - vreo 15, cred ca au fost un ou delikat vreo 60-70 gr faina 100 ml lapte 3 linguri de ulei

Ciuperci cu usturoi

1 kg ciuperci2 cepe mari1 capatina usturoi10 gr untsare si amestec de piper.

Ciuperci umplute cu spanac

o cutie ciuperci 500g,1 ceapa mare2 catei usturoispanac (o mana buna) oparit tocato rosiecascavalcondimente.

Ciuperci umplute cu ceapa

ciuperci - 20 buc o ceapă medie un ou sare, piper, delikat ulei de măsline

Orez cu mere, ciuperci si ierburi

Ingrediente pentru 4 persoane:360g orez integral1 legatura cimbru1 legatura maghiran1 legatura busuioc1 legatura patrunjel1 crenguta rozmarin1/2 lamaie150g ciuperci (alege ciuperci ce pot fi consumate crude)ulei de masline4 fire ceapa verde1/2 mar

Chec de ciuperci si marar

3 cepe medii taiate cubulete (400 g) 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete 5 oua la temperatura camerei 5 linguri de faina (100-125 g) 5 linguri de smantana (100ml) 1 legatura mare de marar 3 linguri de ulei sare si piper

Palmieri din foietaj cu ciuperci

Știm că vă plac rețetele cu ciuperci, iar aceste gustări pe care vi le propunem astăzi sunt pur și simplu irezistibile. Combinația de aluat foietaj cu ciuperci este delicioasă, atât ca aperitiv, ca gustare sau atunci când aveți musafiri.  Palmierii de foietaj cu ciuperci se fac foarte simplu, arată extrem de bine și pot fi savurați și reci, a doua zi, la micul dejun. Le puteți prepara și păstra câteva zile, într-un loc uscat și răcoros.