Sarmale cu hrisca si ciuperci

Sarmale cu hrisca si ciuperci retete: cum gatesti sarmale cu hrisca si ciuperci si cele mai gustoase retete de sarmale cu hrisca si orez, sarmale cu hrisca, sarmale dietetice cu ciuperci, chec cu ciuperci si verdeata, mancare cu ciuperci si cartofi, escalop de pui cu ciuperci si smantana, spaghete cu ciuperci si piept de pui, muschi de vita cu sos gorgonzola si ciuperci, prajituri cu faina de hrisca, retete cu faina de hrisca.

Hrișca îngrașă? Câte calorii are hrișca și care este porția zilnică recomandată

Vezi câte calorii are hrișca și ce cantitate de hrișcă ar trebui să conțină o porție ca să nu ai probleme cu greutatea.

Pilaf de hrișcă - gustos și plin de nutrienți

Experimenteză savoarea pilafului de hrișcă, un preparat gustos și plin de nutrienți. Încearcă rețeta și descoperă cât de delicios poate fi acest fel de mâncare.

Paine cu nuci si hrisca

Pt. painea cu nuci si hrisca avem nevoie de:-1 cub drojdie/ 1 pliculet drojdie uscata (7 grame)-50 ml apa calduta-75 gr. faina de hrisca-75 gr. faina de nuci-faina de grau integrala cat cuprinde-1 lingurita sare-1 praf zahar

Sarmale cu ciuperci si migdale

50 buc. 3-4 verze murate, 500 gr. ciuperci, 200 gr. migdale, 3 morcovi, 6 cepe 3 cani orez, 3 linguri de ulei de masline, condimente special pentru sarmale, piper alb, cimbru, 1 lingurita de delicat de legume, sare daca e nevoie(1 lingurita), 4 linguri pasta tomate

Garnitura de hrisca cu sos de peste

o cescuta hrisca 2 cesti apa o ceapa capete de peste (cap coada) un morcov un pastarnac 2 catei usturoi sare piper oregano foaie de dafin

Sarmale cu hrișcă si ghebe

Sarmalele sunt un preparat clasic al bucătăriei românești. Această rețetă de post cu hrișcă și ghebe aduce o variație interesantă. Hrișca și ghebele se combină pentru a crea un preparat sățios și gustos.

Chiftele cu hrisca si legume in crusta de mac

* 200 g hrisca* 200 g mac* 2 dovlecei mici* 2 morcovi* 2 oua* 1 lingurita gris* 1 ceapa mica* 1 catel usturoi* cateva fire de patrunjel verde* putin cimbru verde* sare de mare* piper

Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

400 g faina alba de grau 300 g faina integrala de grau 200 g faina de hrisca 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz) 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata) 1 lingura rasa de sare 650 ml apa calduta

Ciocanele de pui cu hrisca si legume

800 ml apa + 4 lingurite Vegeta gust de gaina (pentru supa)1 lingurita Vegeta cu gust de gaina pt ciocanele8 ciocanele pui300 gr hrisca3 linguri ulei1 legatura ceapa verde(~5 fire) tocata1 ardei gras rosu taiat cubulete1 ciuperca mare taiata cubuletepiper dupa gust

Sarmale de post cu ciuperci și sâmburi de dovleac

Sarmalele de post sunt una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți pregăti în această perioadă. Există șanse să vă placă atât de mult, încât să le faceți și în afara postului. Există mai multe rețete de sarmale de post și fiecare gospodină le adaptează la propriile gusturi. Dar această rețetă cu sâmburi de dovleac este una foarte gustoasă, datorită uleiului din sâmburi. Ceea ce dă aroma deosebită a sarmalelor, în general, este grăsimea din carne. Cum suntem în post și aceasta este o rețetă de post, este evident că lipsește grăsimea, așa că trebuie să suplinim cu ceva gustul și textura de ”grăsime”. Sâmburii de dovleac au acest rol, iar uleiul pe care îl elimină în timpul gătirii va da sarmalelor de post un gust deosebit. 

Dieta cu hrișcă. Poți să slăbești până la 8 kg într-o săptămână

Dacă vrei să slăbești rapid, încearcă dieta cu hrișcă! Hrișca este o sursă excelentă de proteine ​​și fibre care te ajută să te simți sătul mai mult timp.

Hrișca - ce este și cum se prepară. Beneficii și contraindicații

Descoperă tot ce trebuie să știi despre hrișcă: ce este, cum se prepară, unde se găsește, beneficii și contraindicații. Află cum se gătește hrișca + idei de rețete.

Supa de rata ^in stil asiatic la Crock-Pot

carne de rata (eu am folosit aripi pulpa pipota) 50 g porumb 150 g ciuperci de padure 80 g muguri de bambus 10 cm dintr-o radacina de praz jumatate dintr-un ardei rosu un morcov mic o lingura cu sos de soia un manunchi de taietei din faina de hrisca 2-3 felii de ardei iute sare roz piper Szechuan

Hrișcă cu legume la tigaie

Hrișca cu legume trase la tigaie este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru o masă vegetariană sau vegană.

Piure De Hrisca Cu Legume Uscate Si Mirodenii (raw Vegan)

300 g hrisca hidratata 8 de ore in apa de izvor 1 pahar apa de izvor 2 linguri sos de soia (Shoyu) 3 linguri rosii uscate conservate in ulei de masline 2 linguri ardei capia uscati macinati fin 3 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingura pulbere usturoi deshidratat 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt sau 1/2 lingura patrunjel uscat maruntit 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sau ulei extra virgin de masline piper negru macinat dupa gust piper rosu boabe pentru ornare

Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată

Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată - o combinație de ingrediente sănătoase și delicioase, perfectă pentru un mic dejun sau o gustare.

Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

1 kg carne tocata de curcan 1 borcan mic cu ciuperci intregi 6-7 cepe mari 4 morcovi 3/4 cana orez 1 ardei kapia 1 legatura marar 2 legaturi patrunjel sare piper 5-6 linguri pasta de tomate 2 foi de dafin 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 cana ulei 2 oua 10 ardei micuti 2 verze bors

Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez

Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez, aromate, sănătoase și, mai ales, de post. Le puteți face pe aragaz, dar sunt mai gustoase la cuptor.

Sarmale în oală de lut - cea mai gustoasă rețetă

Sarmalele în vase de lut au mereu ceva în plus, o anumită frăgezime, suculență, o aromă mai adâncă și mai bine conturată.

Sarmale de post cu ciuperci, nuci şi stafide

Sarmalele cu ciuperci, nuci și stafide sunt destul de căutate în post și trebuie să știți că puteți adapta rețeta pentru toate gusturile.

Sarmale de post în stil grecesc

Aceste sarmale de post în stil grecesc sunt sunt pline de aromă. Sunt atât de delicioase încât nici nu veți observa că sunt fără carne!

Sarmale cu carne si ciuperci in dovleac

600 grame carne de porc putin grasao varza murata mare, cu foile subtiriun dovleac placintar mare cat sa incapa totusi in cuptor (al meu a fost mai mic )afumatura (aici intra ce vreti/aveti dintre : slanina, costita, bacon,...) dupa placerea fiecaruia2-3 cepe500 grame ciuperci4 morcovi5 rosii3 linguri pasta de tomate1-2 cani bors1-2 pahare vin alb sec2 maini de orez pentru sarmalutele cu carne4 maini de orez pentru sarmalutele cu ciupercistafide cate vremo legatura de mararo legatura de patrunjelcateva crengute de cimbruuleisare, piper

Sarmale în foi de ștevie - sănătoase și delicioase

Rețeta de sarmale in foi de ștevie este mai usor de facut și necesită un timp de preparare mai scurt decât sarmalele clasice. Se pot face chiar și fără carne, pentru cei care țin post.

Hriscă cu lapte. Un mic dejun nutritiv și delicios

Hrisca cu lapte este alegerea perfectă pentru mic dejun nutritiv și delicios. Vezi ingredientele și pașii de preparare.

Ciuperci la cuptor pentru vegetarieni.

1/2 kg ciuperci champignon2 pahare lapte2 oua ciuperci uscate ( sare cu ciuperci )sarepiper mozaic macinatmarar uscatpatrunjel uscat1 pahar ulei+unt topit

Cât orez se pune la sarmale

Este important să știți cât orez se pune la sarmale, dacă vreți ca acestea să iasă gustoase, nici prea moi, nici prea tari.

Câtă carne se pune la sarmale?

Află câtă carne și orez se pune la sarmale, cum cântărești carnea și cum se aleg frunzele de varză pentru cele mai bune sarmale.

Fulgi de hrișcă cu iaurt - un mic dejun sănătos și rapid

Fulgi de hrișcă cu iaurt sunt o alegere nutritivă și sănătoasă pentru micul dejun sau gustările din timpul zilei. Hrișca este o sursă bogată de proteine, fibre, minerale și antioxidanți, fiind apreciată pentru beneficiile sale asupra sănătății. Combinația cu iaurt adaugă proteine de calitate și probiotice, care susțin digestia și sistemul imunitar.

Sarmale de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată

Sarmalele de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată, se pregătesc foarte ușor, sunt delicioase, hrănitoare și sățioase.

Sarmalute banatene in foi de vita

Pentru 8-10 persoane: 500 g carne tocata de porc (sau amestec porc cu vita) 50-60 frunze de vita tinere de la varful lastarilor 3 linguri cu varf de orez 1 morcov 1 ceapa mai mare 200 ml bulion 1 lingura pasta de rosii (sau 3-4 rosii) 1 lingura pasta ardei rosu (sau 1 ardei rosu) 1 legatura marar si patrunjel optional cateva ciuperci sau 1 cub concentrat de ciuperci 1 cub concentrat costita afumata sare piper 1 lingurita zahar cimbru 2-3 foi de dafin condimente pentru sarmale 1 lingurita faina 20 ml ulei de floarea soarelui

Ciuperci pane umplute

20 ciuperci, 2 linguri pate 1/2 ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper, 2 oua,faina, pesmet

Ciuperci la tava

Pentru 6 portii:1 kg ciuperci2 oua100 g unt1 legatura de patrunjelsare si piper dupa gust

Tu știi cum se făceau sarmalele acum 300 de ani? Conțineau un ingredient SURPRIZĂ

Rețeta de sarmale a suferit multe modificări de când a apărut și până în prezent. Știai că prima rețetă românească conținea și ghimbir?

Iahnie de ciuperci

Pentru 5 portiiciuperci proaspete/conserva - 700 g/500 gulei - 100 mlceapa - 250 gvin alb - 50 mlpatrunjel verde - 1 legaturalamaie - 1 bucatapasta de tomate - 100 gsare1/2 cub MAGGI de ciuperci

Ciuperci deshidratate pentru iarnă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Proaspete, murate sau deshidratate, ciupercile sunt delicioase indiferent de soi și de combinație.  Astăzi vă propunem o metodă simplă prin care puteți deshidrata ciupercile. Se păstrează foarte bine peste iarnă și, astfel, aveți oricând la îndemână ciuperci pe care le puteți rehidrata. Puteți aplica metoda pentru orice soi de ciuperci, singura condiție este să aveți grijă să nu fie ciuperci otrăvitoare sau provenite din surse necunoscute. 

Budinca de ciuperci cu cascaval

Pentru 10 portiiciuperci din conserva - 900 gceapa - 150 gmargarina - 250 gfaina - 150 gcascaval - 200 goua - 5 bucatilapte - 700 ml1 cub MAGGI de ciupercipesmet - 50 gsare si piper

Gulas de ciuperci

1 kg ciuperci proaspete, 3-4 cartofi, 1-2 cepe, 100 ml ulei, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita faina, sare, piper.

Tortelloni cu ciuperci

2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare), ciuperci uscate 40 gr, ulei extravirgin de masline, doi catei de usturoi, smantana 200 gr, sare, peperoncino, 1/2 cub de delicat de ciuperci.

Ciuperci coapte in aluat

ciuperci champignon - vreo 15, cred ca au fost un ou delikat vreo 60-70 gr faina 100 ml lapte 3 linguri de ulei

P^ainici gustoase si sanatoase

- 600 grame diverse fainuri (faina de secara de orz de ovaz f^aina integrala de gr^au se poate folosi si faina de hrisca etc.) - 3 linguri tar^ate de gr^au - 1 lingura seminte de in pisate - 4 linguri ulei de masline - aprox. 10 grame drojdie - 200 ml lapte pentru dospit - apa sare zahar - seminte susan mac seminte in chimen

Ciuperci cu usturoi

1 kg ciuperci2 cepe mari1 capatina usturoi10 gr untsare si amestec de piper.

Ciuperci umplute cu spanac

o cutie ciuperci 500g,1 ceapa mare2 catei usturoispanac (o mana buna) oparit tocato rosiecascavalcondimente.

Orez cu mere, ciuperci si ierburi

Ingrediente pentru 4 persoane:360g orez integral1 legatura cimbru1 legatura maghiran1 legatura busuioc1 legatura patrunjel1 crenguta rozmarin1/2 lamaie150g ciuperci (alege ciuperci ce pot fi consumate crude)ulei de masline4 fire ceapa verde1/2 mar

Palmieri din foietaj cu ciuperci

Știm că vă plac rețetele cu ciuperci, iar aceste gustări pe care vi le propunem astăzi sunt pur și simplu irezistibile. Combinația de aluat foietaj cu ciuperci este delicioasă, atât ca aperitiv, ca gustare sau atunci când aveți musafiri.  Palmierii de foietaj cu ciuperci se fac foarte simplu, arată extrem de bine și pot fi savurați și reci, a doua zi, la micul dejun. Le puteți prepara și păstra câteva zile, într-un loc uscat și răcoros. 

Burgeri cu ciuperci

Atunci când te gândești la burgeri, automat te gândești la acea bucată suculentă de carne, rumenită pe grătar și cu aromă de fum. Dar burgerii nu trebuie neapărat să conțină carne, ci pot fi făcuți și în varianta vegetală, cu ciuperci, brânză halloumi sau chiar pește.  Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte simplă de burgeri cu ciuperci. Este potrivită și pentru perioadele de post, pentru că puteți renunța la emmentaller și aveți un burger numai cu legume.