Retete cu faina de hrisca
Retete cu faina de hriscaHrișca îngrașă? Câte calorii are hrișca și care este porția zilnică recomandată
Vezi câte calorii are hrișca și ce cantitate de hrișcă ar trebui să conțină o porție ca să nu ai probleme cu greutatea.
Paine cu nuci si hrisca
Pt. painea cu nuci si hrisca avem nevoie de:-1 cub drojdie/ 1 pliculet drojdie uscata (7 grame)-50 ml apa calduta-75 gr. faina de hrisca-75 gr. faina de nuci-faina de grau integrala cat cuprinde-1 lingurita sare-1 praf zahar
Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată
Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată - o combinație de ingrediente sănătoase și delicioase, perfectă pentru un mic dejun sau o gustare.
Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca
400 g faina alba de grau 300 g faina integrala de grau 200 g faina de hrisca 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz) 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata) 1 lingura rasa de sare 650 ml apa calduta
Garnitura de hrisca cu sos de peste
o cescuta hrisca 2 cesti apa o ceapa capete de peste (cap coada) un morcov un pastarnac 2 catei usturoi sare piper oregano foaie de dafin
Pilaf de hrișcă - gustos și plin de nutrienți
Experimenteză savoarea pilafului de hrișcă, un preparat gustos și plin de nutrienți. Încearcă rețeta și descoperă cât de delicios poate fi acest fel de mâncare.
Chiftele cu hrisca si legume in crusta de mac
* 200 g hrisca* 200 g mac* 2 dovlecei mici* 2 morcovi* 2 oua* 1 lingurita gris* 1 ceapa mica* 1 catel usturoi* cateva fire de patrunjel verde* putin cimbru verde* sare de mare* piper
Ciocanele de pui cu hrisca si legume
800 ml apa + 4 lingurite Vegeta gust de gaina (pentru supa)1 lingurita Vegeta cu gust de gaina pt ciocanele8 ciocanele pui300 gr hrisca3 linguri ulei1 legatura ceapa verde(~5 fire) tocata1 ardei gras rosu taiat cubulete1 ciuperca mare taiata cubuletepiper dupa gust
Dieta cu hrișcă. Poți să slăbești până la 8 kg într-o săptămână
Dacă vrei să slăbești rapid, încearcă dieta cu hrișcă! Hrișca este o sursă excelentă de proteine și fibre care te ajută să te simți sătul mai mult timp.
Hrișca - ce este și cum se prepară. Beneficii și contraindicații
Descoperă tot ce trebuie să știi despre hrișcă: ce este, cum se prepară, unde se găsește, beneficii și contraindicații. Află cum se gătește hrișca + idei de rețete.
Hrișcă cu legume la tigaie
Hrișca cu legume trase la tigaie este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru o masă vegetariană sau vegană.
Piure De Hrisca Cu Legume Uscate Si Mirodenii (raw Vegan)
300 g hrisca hidratata 8 de ore in apa de izvor 1 pahar apa de izvor 2 linguri sos de soia (Shoyu) 3 linguri rosii uscate conservate in ulei de masline 2 linguri ardei capia uscati macinati fin 3 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingura pulbere usturoi deshidratat 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt sau 1/2 lingura patrunjel uscat maruntit 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sau ulei extra virgin de masline piper negru macinat dupa gust piper rosu boabe pentru ornare
Paine Rustica (raw Vegan)
6 cani hrisca hidratata 8 ore in apa si macinata 2 cani faina integrala de orez rosu 1 cana seminte chia hidratate 2 ore in apa de izvor 1 cana nuca de brazilia hidratata 8 ore si maruntita in robotul cu lama in S 1/2 cana faina de migdale 2 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc) 1/2 cana pulpa de cartof dulce (rezultata de la suc) 1/2 cana faina din seminte de in 1/4 cana seminte de in hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sare de Himalaya dupa gust
P^ainici gustoase si sanatoase
- 600 grame diverse fainuri (faina de secara de orz de ovaz f^aina integrala de gr^au se poate folosi si faina de hrisca etc.) - 3 linguri tar^ate de gr^au - 1 lingura seminte de in pisate - 4 linguri ulei de masline - aprox. 10 grame drojdie - 200 ml lapte pentru dospit - apa sare zahar - seminte susan mac seminte in chimen
Hriscă cu lapte. Un mic dejun nutritiv și delicios
Hrisca cu lapte este alegerea perfectă pentru mic dejun nutritiv și delicios. Vezi ingredientele și pașii de preparare.
Supa de rata ^in stil asiatic la Crock-Pot
carne de rata (eu am folosit aripi pulpa pipota) 50 g porumb 150 g ciuperci de padure 80 g muguri de bambus 10 cm dintr-o radacina de praz jumatate dintr-un ardei rosu un morcov mic o lingura cu sos de soia un manunchi de taietei din faina de hrisca 2-3 felii de ardei iute sare roz piper Szechuan
Fulgi de hrișcă cu iaurt - un mic dejun sănătos și rapid
Fulgi de hrișcă cu iaurt sunt o alegere nutritivă și sănătoasă pentru micul dejun sau gustările din timpul zilei. Hrișca este o sursă bogată de proteine, fibre, minerale și antioxidanți, fiind apreciată pentru beneficiile sale asupra sănătății. Combinația cu iaurt adaugă proteine de calitate și probiotice, care susțin digestia și sistemul imunitar.
Tarta Cu Portocale Si Capsuni Si Aluat De Ovaz
Aceasta tarta rustica are un aluat facut cu ovaz si migdale crocante si este umpluta cu felii de portocale si capsuni.
Sarmale cu hrișcă si ghebe
Sarmalele sunt un preparat clasic al bucătăriei românești. Această rețetă de post cu hrișcă și ghebe aduce o variație interesantă. Hrișca și ghebele se combină pentru a crea un preparat sățios și gustos.
Clătite americane (pancakes) simple, din 3 ingrediente
Potivite atât ca mic dejun, cât și ca desert, aceste clătite americane se fac foarte rapid și ușor și aveți nevoie doar de trei ingrediente.
Conopidă la airfryer - rețete delicioase & crocante
Rețete delicioase de conopidă la airfryer, crocante și ușor de preparat, perfecte pentru o masă sănătoasă și gustoasă.
Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian
Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.
Conopidă pane de post, rețeta simplă cu doar 3 ingrediente
Conopida pane este ideală pentru o masă consistentă, o garnitură grozavă și un fel principal de post sau vegetarian numai bun. Tu cum alegi să o servești?
Paine Mediteraneana (raw Vegan)
1 cana pulpa de nuca (rezulatata de la lapte de nuca 1 cana pulpa de migdale (rezultata de la lapte de nuca) 1/4 cana seminte de in hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor 1/2 cana faina din seminte de in 1/4 cana faina de nuca de macadamia 1/4 cana faina de migdale 1/2 cana faina din grau germinat deshidratat si macinat 1 cana faina de hrisca 3 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc) 3 cani pulpa de dovlecel zucchini (rezulatat de la suc) 1/2 cana rosii deshidratate hidratate 30 min in 3/4 cana apa de izvor 1/4 cana ardei capia deshidratat macinat marunt 6 linguri ulei extra virgin de masline piper dupa gust 1 lingura pulbere de usturoi sare de Himalaya dupa gust 3 linguri oregano 1 lingura maghiran 1 lingura busuioc
Varza De Bruxelles Cu Parmezan
Este cel mai gustos mod in care poti gati varza de Bruxelles. Cu aceasta reteta sigur vei folosi aceasta garnitura din ce in ce mai des.
Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute
Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.
Clătite americane de post - rețetă vegană
Clătitele americane (pancakes) de post sunt ușoare, foarte pufoase și sunt făcute cu câteva ingrediente simple pe care, cel mai probabil, le aveți deja prin bucătărie!
Clătite de cartofi - un răsfăț delicios pentru micul dejun sau brunch
Clătite de cartofi - o rețetă simplă și sățioasă pentru o masă delicioasă în familie sau cu prietenii. Încearcă rețeta și bucură-te de un gust autentic și o textură delicioasă.
Chifle fara gluten cu seminte
Asadar, eu am obtinut 500 gr. faina din:-40 gr. faina de cocos (ajuta aluatul sa creasca)-20 gr. faina de in (bogata in Omega 3, ajuta in digestie)-1 lingurita pudra de psyllium (masa mare de fibre, ajuta in digestie, dar in acelasi timp "leaga" aluatul)-30 gr. faina de linte (hranitoare)-30 gr. faina de hrisca (are un gust puternic, specific si se utilizeaza in cantitati mici pana ne obisnuim cugustul)-120 gr. faina de orez (gust neutru)-40 gr. amidon de porumb (gust neutru)-restul pana la 500 gr--faina de malai (gust de porumb)Am amestecat toate fainurile intr-un bol (acestea au fost obtinute prin utilizarea unei rasnite de cafea), apoi ampus pretiosul rezultat intr-o punga de hartie.Dupa acest proces, m-am apucat imediat de prepararea chiflelor (4 bucati) si am folosit asa:-50 ml apa-1 ou batut-sare, dupa gust-seminte de susan si de in-1 lingura ulei de masline-1/2 lingurita amestec busuioc si cimbru uscat-faina fara gluten preparata dupa reteta de mai sus (cat cuprinde)-1 pliculet drojdie uscata
Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete
Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.
Clătite americane (pancakes) cu dovleac
Clătite americane cu dovleac, aromate, parfumate și ușor de făcut. Le puteți servi cu orice sos și sunt delicioase pe post de mic dejun cald, în weekend.
Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură
Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.
Clătite de post cu lapte de soia și fără gluten - rețetă vegană
Clătite de post cu lapte de soia și fără gluten vegane perfecte pentru un mic dejun dulce sau un desert delicios. Vorbim despre clătite din doar 5 ingrediente, fără ou și foarte ușoare.
Clătite pufoase cu cacao - de post
Deserturile pot fi foarte ușor adaptate în perioada postului, pentru a ne bucura de aroma lor chiar dacă nu consumăm alimente de origine animală. Iar clătitele sunt unul dintre deserturile cel mai ușor de adaptat în această perioadă.