Tocanita de porc

Tocanita de porc retete: cum gatesti tocanita de porc si cele mai gustoase retete de tocanita cu ficat de porc, tocanita de post, tocanita de ghebe, tocanita de rata, tocanita de plamani, tocanita de pui, tocanita de cartofi, tocanita de iepure, tocanita de ciuperci, tocanita de ciuperci ardeleneasca.

Tocanita de porc cu macaroane

-500 gr carne porc (pentru tocanita eu asa am luat-o din magazin) -pasta de tomate -2 cepe -1 morcov -1 ardel rosu -jumatate de cubulet de pui -sare -piper -2 catei de usturoi -macaroane -1 lingurita boia dulce -1 lingura faina

Tocanita acra,reteta traditionala

7-8 buc carnat de porc 7-8 buc costite de porc 200 gr carne de picior afumat de porc o sticla de bulion de casa(cam 400ml) o lingura de faina ulei pt prajit sare,piper

Tocanita cu ficat si plaman de porc

500g ficat de porc 400g plaman de porc 500g ciuperci pleurotus 4 cartofi mari 4 cepe medii 1 morcov mare 1 ardei gras 1 legatura patrunjel sare,piper bulion

Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine. 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi 500 gr ciuperci 2 cartofi 2 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi 500 gr rosii la cutie sare de mare piper boia dulce/iute

Tocanita din ficat de porc

3 cepe mari 500g ficat de porc 50 ml apa 50 ml vin 3 catei de usturoi 4-5 linguri ulei sare,piper

Tocanita cu carne de porc si paste

600g carne de porc 2 cepe 1 morcov 1ardei gars 250g paste 2 linguri pasta de rosii sare piper optional: 1lingurita de zahar 2-3 catei de usturoi , foaie de dafin

Tocanita Porc Cu Vin Rosu Si Coriandru

1 kg carne de porc 2 cepe 2 linguri boabe coriandru un ardei gras rosu ulei de masline 500 ml - 1 l vin rosu sare,piper

Tocanita din carne de porc cu mamaliguta

6oo g carne porc 1 ceapa 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 1 rosie usturoi patrunjel verde 1 lingura pasta de ardei 2 linguri ulei faina de malai sare piper

Tocanita de cartofi cu carne de porc si cimbru

700 g pulpa de porc 1,200 kg cartofi 1-2 cepe potrivite 1 lingura de cimbru uscat 5-6 linguri de ulei 250 ml suc de rosii proaspat sare piper boia dulce

Tocanita de porc cu cartofi si mazare

700 gr pulpa de porc dezosata 4 cartofi potriviti 1 cutie mica mazare 2 cepe 1 morcov 200 gr rosii decojite 1 lingura pasta de tomate 2-3 linguri ulei 1 catel de usturoi sare piper 1 lingurita cimbru uscat

Tocanita de carne de porc cu ananas

- 500 g cane de porc - 2 cepe mari - 2 morcov - 1 cutie de ananas - 1 cana de vin - 100 ml ulei - Condiment (sare piper ienibahar) - Verdeturi (patrunjel oregano foi de dafin) - 200 ml sos de rosii

Tocăniță irlandeză de porc

Ce faci când ai la dispoziție o bucată de carne de porc și nu ai poftă de o banală friptură? Faci o tocăniță irlandeză de porc, cu legume și bere brună.  Tocănița irlandeză este o mâncare care nu lipsește de pe mesele irlandezilor atunci când sărbătoresc St. Patrick's Day. Tocănița cu carne de porc a ajuns să fie populară și în alte bucătării din lume, datorită faptului că se face ușor și este extrem de gustoasă. Carnea de porc fiartă în bere, cu sos și cu legume, alături de o porție de piure de cartofi, este o idee perfectă pentru cină sau prânz, atunci când aveți poftă de o mâncare cu carne de porc. 

Tocanita de cartofi cu costite de porc marinate

o o bucata de coaste de porc o o ceapa mare alba o 4 catei de usturoi o 2 rosii coapte o cartofi noi curatati o cimbru rozmarin si patrunjel verde o boia sare piper si un v^arf de lingurita de chimen macinat o ulei de masline o o lingura de otet balsamic rosu

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

500 g carne de porc 5 cepe 5 ardei copti (am avut congelati) o frunza de dafin sare piper boia iute o lingurita de bullion 400 ml supa 50 ml ulei 1/2 legatura patrunjel 1/2 legatura matar

Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata

500 g ceafa de porc afumata un ardei gras alb un ardei gras rosu 4 catei de usturoi 2 cepe sare boia piper maghiran cimbru frunze de patrunjel 3 linguri ulei o lingura de faina 2 cani cu apa o lingura vegeta 5-6 cartofi un pahar de vin alb

Tocanita cu piept de porc

800-900 g piept de porc 7-8 cepe 3 cartofi mai mari 1-2 morcovi 1 ardei gras rosu (gogosar) 4-5 rosii 100 ml ketchup de rosii si ardei rosii 50 ml ulei 1 legatura marar si patrunjel 1 lingurita zahar cimbru 2-3 foi de dafin sare piper

Tocăniță de porc cu orez și morcovi

Plină de carne, legume și cu un gust desăvârșit, tocănița de porc cu orez și morcovi este o masă copioasă și delicioasă, care cu siguranță va alunga frigul. Este simplu de făcut și foarte sățioasă!

tocanita de purcel

0,300 g carne de porc pulpa 3 cepe 2 ardei iuti 4 rosi 3 cartofi noi 3 fire marar 5-6 boabe enibahar nucsoara 1 foaie de dafin 1 lingurita zahar sare, 0,100 ml ulei

Tocanita de porc cu mustar si salvie

Dureaza aproape 3 ore pana cand acest preparat este gata, insa merita fiecare minut.

Tocanita bihoreana

1kg carne de porcpiper, sarepaprika1 pahar vin alb2 linguri pasta de rosii250g creierulei pentru prajit500g ciuperci2 oua2 cepe1kg mazare1 legatura patrunjel verde

Caltaboș după rețeta tradițională

Caltaboșul este de-a dreptul savuros în perioada sărbătorilor, iar dacă aveți chef să îl faceți acasă, rețeta tradițională presupune să treceți totul prin mașina de tocat, iar condimentele să fie măcinate fin.

Kavarma - cea mai bună tocăniță bulgărească

Dacă treci Dunărea, la sud, găsești o adevărată comoară culinară. Vorbim despre mâncarea bulgăreacă, evident, foarte gustoasă și variată și plină de arome. Bucătăria bulgărească este o combinație de influențe balcanice și turcești, un mix de arome și gusturi care nu au cum să te lase indiferent. Bulgarii sunt specialiști în tocănițe, pe care le fac din orice: pui, vită, miel, porc.  Kavarma este una dintre cele mai gustoase mâncăruri bulgărești și se poate face atât din carne de pui, cât și din porc. Specificul ei, la fel ca în cazul multor mâncăruri bulgărești, sunt castraveții murați.  În funcție de zona Bulgariei în care ajungeți, veți întâlni Kavarma preparată după rețeta locului, picantă sau nepicantă. 

Tocanita cu afumatura

1 kg cartofi (eu am pus si albi si rosii)2 ardei grasi verzi1 ardei gras rosu1 morcov2 cepe500 gr scaricica de porc afumata50 ml ulei3 linguri pasta de tomateleustean verde

Penne rigate cu tocanita

500 g carne de porc 200 g carne de vitel 1 pachet penne rigate 1 ceapa 1 rosie mare 1 ardei gras 2 linguri ulei de masline patrunjel verde sare piper boia

Tocanita de marar cu ceapa verde si afumatura

4legaturi de marar 4-5legaturi de ceapa 500gr afumatura de porc 2-3linguri bulion

Piftie de porc cu usturoi - rețeta tradițională

Învață să prepari piftia de porc cu usturoi după rețeta tradițională. Ghid pas cu pas pentru un preparat autentic, perfect pentru sărbătorile în familie.

Tocanita cu afumatura

1 kg cartofi (eu am pus si albi si rosii) 2 ardei grasi verzi 1 ardei gras rosu 1 morcov 2 cepe 500 gr scaricica de porc afumata 50 ml ulei 3 linguri pasta de tomate leustean verde

Tocanita taraneasca cu lipii de casa

500 g carne de porc 2 bucati de praz 1 morcov 2 cepe uscate 5 cartofi mari 1 cutie de rosii cubulete Marar si patrunjel Sare si piper dupa gust 1 lingura bulion

Lebăr de casă - rețeta moldovenească

Lebărul de casă, după o rețetă tradițională moldovenească, este una dintre mâncărurile românești de Crăciun. Încă de când eram copii, bunicii puneau pe mesele de sărbătorile de iarnă lebăr.

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor iarna. Le puteți cumpăra gata făcute sau le puteți prepara în casă, dacă aveți la îndemână carne proaspătă de porc. Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională de tobă, ușor de făcut și perfectă pentru masa de sărbători și nu numai. 

Tocanita de limba cu praz si masline

2 limbi de porc1 ceapa mare2 fire de praz300 g masline din acelea naturale, de culoare maro deschis1 cana de vin alb sec sau demisec2-3 linguri de pasta tomate Zeama in care a fiert limbaCondimenteUlei pentru prajit

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

In perioadele de post in criza de timp sau orice altfel de criza una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este dupa cum sugereaza titlul postarii tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit este pasta de gogosari. Toacana de ceapa este o reteta traditionala ardeleneasca in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta. Iata reteta: Ingrediente: 7-8 cepe albe 150-200 ml ulei floarea soarelui 4 linguri pasta de gogosari sare piper macinat patrunjel verde.

Tocanita cu carnita de porc si cartofi inimosi

*200 de grame de carnita de porc*1 morcov*1/2 ardei rosu*1 ceapa*2 catei de usturoi*7-8 cartofi*rantas(2 linguri de faina se amesteca cu 4 linguri cu apa rece un praf de sare si 2 linguri de bulion)*50 ml ulei de masline*patrunjel*2 foi de dafin.

Tocanita de porc dulce-acrisoara

O reteta de inspiratie chinezeasca, al carei ingredient secret este otetul de mere.

Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta

Pentru tocanita avem nevoie de: - 1 kg cartofi fainosi - 1 ceapa mare - 1/2 lingurita piper - 1 lingurita de srae - 3 linguri ulei de masline - cateva fire de partunjel Pentru salata de sfecla avem nevoie de: - 2 sfecle - o lingura de ulei - zeama de lamaie - sare

Tobă de casă cu gelatină

Toba de casă cu gelatină este un produs tradițional românesc ce se consumă în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Tocanita De Ceapa Cu Carne

Se poate folosi carne de porc,costita,cap de piept slanina,bacon,carnati proaspeti sau afumati,carne de pasare. Eu am folosit pentru aceasta tocanita 3 pulpe de pui. 1 kg de ceapa un ardei gras sau capia cateva felii de telina 6 rosii sare,piper,cimbru dupa gust o frunza de dafin cateva boabe de piper si coriandru bulion sau pasta de tomate dupa gust

Nokedli cu tocanita de ciuperci

Nokedli: 3 oua jumatate de kg de faina Putina apa dupa ochi sare piper Tocanita de ciuperci 1 Ardei rosu 2 linguri ulei 1 Ceapa 500 de grame de ciuperci sau doua conserve de ciuperci de 250 de grame 3 linguri de ulei 1 lingura de faina 350 De grame de smintina 1 Catel de usturoi Sare piper patrunjel verde

Tocaniță de pipote cu ceapă

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tocăniță de pipote cu ceapă: Un kilogram de pipote proaspete de pui Patru sau cinci cepe mari Două sute de grame de roșii în suc propriu O cană de pastă de roșii de casă Sare și piper, după gust O lingură de boia de ardei dulce O lingură de mărar uscat Trei linguri de ulei Trei căței de usturoi

Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.

Pentru 6 portii: -800 g carne de porc mai slaba sau de vita. -50 ml ulei de masline. -25 g unt. -1 ceapa mare. -3-4 catei de usturoi. -2 ardei grasi mari sau 3 mai mici. -400 g rosii. -100 g masline negre fara simburi. -2 foi de dafin. -Citeva frunze de patrunjel verde. -Coaja de lamiie. -2 pahare de vin alb sec. -200 g orez.Sare si piper.

Tocanita de vitel cu piure de cartofi

Pt tocanita trebuie: 800-1000 g carne de vitel 2 cepe 1 morcov 1 ardel 3 catei de usturoi ulei sare piper boia dulce un cub de vita de la Knorr patrunjel 2 linguri de faina apa Pt piure trebuie: 1000 g cartofi sare ulei lapte 3 catei de usturoi

Placinta aperitiv cu franjuri

200 gr ficat de porc 200gr limba de porc 200gr rinichi de porc ceapa,usturoi,marar verde 3oua ulei foi de placinta sare faina

Piept de porc cu legume la cuptor

* 3 felii de piept de porc * 1 dovlecel * 3 morcovi * 2 cepe rosii * 1 ardei gras * 6 ciuperci mai mari * 5 cartofi * cimbru * busuioc * condimente pentru porc * piper * vegeta * ulei

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

800g fasole neagra boabe250g carne de vita250g coaste de porccoada de la porc (sau 1 ureche)100g spate afumat de porc80g sunca afumata2 carnati de porc1 carnat portughez1 ceapa3 catei de usturoi1 lingura ulei de masline2 frunze de dafin1 portocala

Tocanita cu legume si chiftele

Pentru chiftelute 500 g carne de porc(eu am avut fleica) 3 fire ceapa verde 2 fire usturoi verde sare piper mnacinat 1 ou 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 2 felii de paine ulei pentru prajit faina Pentru tocanita 3 fire de ceapa verde 1 fir usturoi verde 1/4 telina o mana mini-carote 1 ardei gras 3-4 felii bacon 2 linguri pasta de tomate 1 foaie de dafin ulei sare piper macinat

Carnati de porc

1 kg carne tocata de porc, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dupa gust 50-100 ml apa, intestine subtiri de porc

Racitura de porc

3 picioare de porc un sfert de cap de porc cu carne 2 urechi o coada o ceapa un morcov 3 foi de dafin 6-7 boabe de ienibahar 5-6 boabe de coriandru 4-5 boabe de piper negru sare si usturoi dupa gust

Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj

Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar, șnițel, friptură cu diverse sosuri și până la preparate mai complexe cum ar fi o ruladă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una delicioasă de ruladă cu mușchi de porc, spanac și brânză, rumenită la cuptor. Seamănă cu rețeta de vită Wellington, doar că este preparată cu carne de porc și nu este la fel de pretențioasă. 

Friptura de porc cu nectarine

1 nectarina1 castravete mare1 ardei iute1/2 ardei gras galbenpatrunjel verdesareuleicarne de porc condimente specifice pentru friptura sa porc sau traditionalul sare si piper

Inima si mici de porc

12 mici de porc. 2 inimi de porc. 1 salata verde mare. 1 legatura de ridichi. 1 ardei rosu gras. 1 ceapa rosie. 5 sau 6 surimi. sare,piper roz,tarhon uscat si alte condimente care ne plac.