Cartofi frantuzesti cu telemea
Cartofi frantuzesti cu telemea retete: cum gatesti cartofi frantuzesti cu telemea si cele mai gustoase retete de cartofi frantuzesti gratinati, retete de prajituri frantuzesti in franceza, cartofi cu maioneza, placinta cu cartofi dulci, musaca cu cartofi prajiti, cartofi cremosi cu spanac, musaca de cartofi cu branza, tocanita de rata cu cartofi, mancare cu ciuperci si cartofi, briose cu broccoli si cartofi.Cartofi franțuzești la cuptor
Ce poate fi mai gustos decât o combinație de cartofi, ou fiert, smântână și cașcaval, rumenite în cuptor și servite pe îndelete? Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi franțuzești, care nu este același lucru cu cartofii Dauphinoise. Este o rețetă preluată din bucătăria franceză și adaptată, o combinație de arome, perfectă atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine.
Cartofi Dauphinoise (cartofi gratinați franțuzești)
Cartofii Dauphinoise sau gratinați sunt un preparat francez tradițional, cremos și delicios. Felii subțiri de cartofi sunt gătite cu smântână și brânză, apoi coapte până devin aurii și crocante.Perfect pentru ocazii speciale sau mese obișnuite.
Cartofi franțuzești - rețeta originală de cartofi gratinați
Încercați rețeta de cartofi franțuzești gratinați și faceți o impresie de neuitat! Cu textura fină, gustul cremos și delicios, acești cartofi gratinați sunt o capodoperă a bucătăriei franceze.
Cartofi umpluți cu telemea și șuncă
Cartofii sunt o alegere inspirată de fiecare dată, fie că vorbim despre feluri principale sau garnituri. De la cele mai simple, până la cele mai complexe rețete, cartofii au calitatea de a fi foarte versatili și ușor de alăturat în orice combinație de mâncare. Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi umpluți cu brânză și șuncă, pe care o puteți prepara pentru orice ocazie. Este simplu de făcut și ieftină, pentru că aveți nevoie doar de ingrediente accesibile și la îndemână.
Bulgarasi de legume pe pat de branzica - telemea
- 1 morvov - 2 cartofi - 1 pastarnac - patrunjel - 200 gr telemea - lamaie - castraveti
Sufleu de cartofi cu carnati
1 kg cartofi100 g untsarepiper4 oua300 g telemea de vaca1 carnat de casa300 g costita afumata100 g sos de rosiibusiocpatrunjel
Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat
700 g cartofi 150 g bacon cuburi 100 g cascaval afumat felii 80 g telemea oaie 3 oua 2 linguri pesmet patrunjel verde sare piper unt pentru uns
Ardei umpluti cu cartofi, branza si ou
10 ardei grasi, 10 cartofi potriviti, 4-5 oua, branza telemea dupa preferinta, cascaval, verdeturi proaspat tocate
Scovergi cu branza,cascaval si smantana
200 g faina 150 g cartofi 10 g drojdie de bere 100 ml lapte 100 ml smantana branza telemea rasa dupa gust(se poate folosi telemea de vaca,oaie,capra) cascaval ras dupa gust un varf de lingurita de zahar 100 ml ulei 3-4 catei de usturoi sare dupa gust Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...
Placinta cu cartofi, varza sau branza
1 kg de faina 700 g cartofi 1 capatana varza murata 300 g telemea sau cas de oaie 1 lingurita rasa sare apa calduta 30 ml ulei (pentru aluat) ulei pentru prelucrat si copt
Budinca De Mere
170g unt 8 mere, decojite, fara samburi, taiate in bucati 60ml coniac 10 oua 110g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 400ml smantana 200ml lapte 450g briose frantuzesti, taiata in felii subtiri zahar pudra
Triunghiuri cu telemea
400 gr. aluat de foietaj150-200 gr. brinza telemea2 oua
Rondele de fitofag cu cartofi umpluti gramaj per portie
1-2 cartofi potiviti 1 medalion de fitofag 15 ml smantana lichida 20 g branza de vaci 10 g de telemea de capra 1 catel de usturoi sare piper ulei Pt dessign : praz si reductie de acetto balsamico
Dovlecei la gratar cu telemea si menta
4 dovlecei (cat mai mici) 2 fire menta 150 g telemea de bivolita (am folosit eu) sare grunjoasa piper negru macina
Rulada cu telemea si cascaval cu nuci
1 foaie aluat foietaj 200 g telemea de vaca 150 g cascaval cu nuca chimen unt 2 linguri parmezan ras
Stelute cu telemea
300ml lapte, 2 oua 125 gr. faina de gr^au, o lingura de ulei, 300-350gr telemea, gogosar ^in otet sau masline pt decor, mult ulei pentru prajit
Placinta cu telemea
1 pachet foi placinta 300g branza proaspata 300g telemea 200ml smantana 2 plicuri zahar vanilat 2 linguri zahar 5 oua ulei
Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati
2-3 cartofi 2 cepe (1 praz) 200 g telemea de oi 50 g feta sau branza de vaci 2 felii patrate de branza topita 2 oua fierte 3 oua crude 150 g carnat afumat 100 ml lapte 6 felii de paine 4-5 rosii micute 2 linguri margarina 4 linguri ulei cateva fire patrunjel piper
Tarta Cu Dovlecel Si Telemea
Aluat fraged: 120 g unt, 150 g faina, o lingurita sare, un galbenus Umplutura: 500 g dovlecel, 3 oua, 3 linguri smantana, 250 gr. telemea, marar
Croissante franțuzești autentice - o provocare de două zile cu rezultat de milioane
Învață să faci croissante franțuzești autentice cu această rețetă detaliată. Sfaturi, tehnici și secrete pentru un rezultat perfect, ca în patiseriile din Franța.
Telemea marinata
250 gr telemea 10 masline negre jumbo 2 catei de usturoi pisati coaja de lamaie 3 linguri ulei de masline extra virgin
MAZARE LA CUPTOR CU MORCOVI SI CARTOFI PENTRU VEGETARIENI
2 cartofi mari2 morcovi tip carotte medii1 ceapa rosie de apa300 gr mazare conservata100 gr branza telemea1 ou1 pahar lapte1/2 ceasca ulei500 ml apa plata/fiartamarar,patrunjel uscate1 varf cutit de sare
Terina cu legume
- 500 g cartofi -un borcan cu fasole verde(rotunda)  -500 g morcovi -300 g telemea -100 g smintina -niste marar -3 oua -2 linguri unt -sare,dupa gust
Piure Gratinat
1kg cartofi 50g unt sau margarina 100g smantana 150 ml zeama in care au fiert cartofii 150g telemea de vaca 1 ou sare patrunjel
Tarta de cartofi cu branza
2 cartofi albi cu coaja subtire nedecojiti dar foarte bine spalati jumatate de cartof dulce decojit 2 oua 1/3-1/2 cana de telemea rasa o ceapa mica/medie 1 lg cimbru uscat sare si piper dupa gust boia dulce verdeturi maruntite: leurda patrunjel ceapa verde chivas - pentru decorat 1 lg ulei de masline
Salata cu telemea de vaca taiata cubulete
-1 salata chinezeasca -1 ardei rosu -1 ceapa rosie -1 castravete -1 legatura de patrunjel -2 rosii mari -150g telemea de vaca foarte bine scursa -ulei de masline -o jumatate de lamaie -sare
Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor
Pentru 5 portii:mamaliga fiarta - 1 kgoua - 5 bucatibranza telemea - 300 gunt - 100 gcascaval - 100 gsare dupa gust
Budinca de dovlecei cu telemea
2 dovlecei de marime medie 4 oua 75 g telemea rasa 200 g cascaval ras 2 linguri smantana 4 linguri faina 1/4 lingurita nucsoara sare piper 2 linguri pesmet
Salata de legume cu telemea
•1 lingura otet balsamic •1 buc. salata verde •3 linguri ulei de masline •1 buc. ceapa alba •1 varf sare •3 buc. rosii •1 buc. ardei rosu •5 buc. ridichi •150 gr branza telemea •1 buc. conserva porumb fiert
Rulada de pui cu telemea si ardei gratinat
500 gr piept de pui dezosat 140+ 50 gr telemea mixta 1 ardei capia rosu sare piper boia de ardei dulce 200 gr smantana 25% 2 oua patrunjel verde tocat 2 linguri de ulei 1 lingura pesmet
Salata de cruditati cu telemea de capra si smantana
1 salata mica 1 legatura de ridichii 2 rosii 2 morcovi 1 castravete lung 200 gr telemea de capra 4 linguri de smantana sare piper
Rulouri cu spanac si telemea
ingrediente: 350 gr iaurt natur 50 gr unt 1 lgta sare 3 linguri ulei floarea soarelui 1 ou 500 gr faina - 7 grame drojdie uscata pt umplutura: 300 gr spanac (eu am avut congelat) 200 gr telemea sarata 1 ou 2 linguri gris marar in plus 1 ou pentru uns
Rulada din piept de pui cu branza telemea
1 piept de pui mare 200 g telemea de oi 2 oua 1 legatura ceapa verde 1 leg. usturoi verde 1 leg. marar verde 1 leg. patrunjel verde sare piper putin ulei pt uns folia si rulada.
Tarta cu telemea si dovlecel
Pt aluat:250g faina1 plic drojdie uscata1 ou2 linguri de smantana100g untsarePt umplutura:300g branza telemea6 linguri cascaval ras1 ou3-4 lg smantanaun dovlecel mic taiat felii subtiripiper
Paturata pe crumpei
Ingrediente mancare: 1 bucatica frumoasa de sunca de casa de circa 300 grame 5 cartofi mari, albi, taiati rondele 4 cepe mijlocii taiate cubulete 1 morcov 1 rosie boia de ardei praz foaie de dafin sare, piper Ingrediente paturata: 2 pahare de faina (un pahar de 150 ml) 3/4 din acelasi pahar apa rece 1 lingurita de ulei 1 lingurita de otet 1 praf de sare ulei pentru uns foaia Umplutura: branza proaspata de vaci putina telemea marar 1 ou
Paste cu branza, cascaval si smantana
300 g paste fainoase 20 g branza topita 50 g cascaval 100 g telemea de vaca 30 g telemea de oaie 100 g smantana 20 g ulei cateva fire de marar piper (optional)
Orez cu sunca si telemea la tigaie
3 linguri de orez fiert 3 linguri de branza telemea razuita 3 linguri de sunca razuita 1 legatura patrunjel verde tocat cateva frunze de ceapa verde taiate marunt piper macinat 2 oua 3 linguri de ulei.
Placinta cu branza de vaci si telemea
500 g branza de vaci 500 g telemea de vaci 800 g foi de placinta (1 pachet) 250 g zahar 250 g smantana 8 oua 1 pachet zahar vanilinat coaja rasa de la o lamaie 100 ml ulei
Supa crema de spanac cu branza
500 g spanac proaspăt, 2 cepe, 2-3 caței usturoi, 2 cartofi, 50 ml ulei măsline, 200 ml lapte degresat, 1 linguriță vegeta, 250 g brânză dulce i amestec cu telemea, boia, nuca măcinată, susan,unt
Rulada de muschi de porc cu mix de legume ca la adjud
Pentru rulada: - o bucata de muschi de porc (aproximativ jumatate de kilogram) - 3-4 felii de sunca afumata - 1-2 catei de usturoi - mirodenii: sare piper cimbru salvie coriandru etc - un pahar de vin alb (de preferinta Chardonnay) - ulei de masline extravirgin. Pentru garnitura: - mix de legume frantuzesti( poti folosi legume proaspete cum ar fi: morcovi cartofi mazare fasole verde etc sau un mix de legume congelate de la magazin) - unt (aproximativ 50 de grame) - mirodenii: sare piper cibru - o lingurita de delikat - un strop de zeama de lamaie. Pentru sos: 1- ardei gras rosu sau gogosari 2 ulei de masline extravirgin 3- jumate de lingurita de aceto balsamico (otet balsamic) 4- sugar brown( zahar brun) 5- o lingurita de sos de rosii 6- mirodenii: sare si piper. Pentru decor: 1- patrunjel 2- ardei gras rosu si galben.
Spirale cu telemea
aproximativ 800 - 900 gr faina 4 linguri pline cu untura de porc curata 100 gr unt 3 linguri smantana 1 ou 150 gr telemea de capra 1 lingurita zahar brut 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita sare 1 praf nucsoara 1 plic drojdie uscata (7 gr) in plus condimente: seminte chimen boia oregano etc 1 ou pentru uns
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde
Avem nevoie de: -250 gm unt sau margarina moale -400 gm faina -200 gm telemea de oaie desarata si rasa pe razatoarea mica -3 lingurite de drojdie instantanee -2 lingurite chimin boabe -2 linguri ulei de masline -1 cana frunze de oregano verde maruntite
Pizza mamaliga cu branza si jumari
Ingrediente pentru mamaliga: 300 g malai sare apa Ingrediente pentru topping: jumari salam 2 oua branza telemea cascaval masline bulion branza topita cartofi prajiti
Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita
Pentru blat 500 gr faina 2 lingurite sare 10 gr drojdie proaspata 1 lingurita zahar 300 ml lapte caldut Pentru umplutura 1 capatana de usturoi 400 gr vinete congelate decongelate sare de mare 2 lingurite menta tocata 100 gr telemea de bivolita sfaramitata
Telemea in ulei de masline
Avem nevoie de: -telemea taiata cubulete (se poate inlocui cu orice alt tip de branza va place dar care se poate taia cuburi) -ulei de masline cat cuprinde -1 ardei iute -cateva boabe de strugure -sare -condimente (boabe de piper boabe de ienibahar 1 crenguta de rozmarin 2 foi de dafin cimbru busuioc--proaspat sau uscat-- seminte de chimen)
Paste cu branza de vaci si telemea
3 lingura ulei 1 buc. paste 200 gr branza dulce de vaci 200 gr branza telemea de vaca
Legume gratinate cu piept de pui
Îți dorești o cină gustoasă și hrănitoare, gata rapid? Atunci trebuie să încerci rețeta noastră de legume gratinate cu piept de pui!
Tarta din ardei cu branza
4 ardei rosii grasi 4 ardei galbeni grasi 4 ardei verzi grasi 500 gr branza de vaci 250 gr branza sarata de gen feta sau telemea 2-3 catei de usturoi zdrobiti. 2 oua 2 linguri amidon de cartofi-depinde de branza cat zer lasa. sare piper susan si cenusca
Placinta de spanac cu branza dulce sau telemea de vaca
- 1 kg spanac - 1 kg telemea sau branza dulce de vaca - 3 oua intregi - un pachet de foi de placinta - 1 ou pt uns - 150 grame faina - 400 ml lapte dulce - un pahar mic de ulei - un pachetel praf de copt stins in lamaie - sare si piper dupa gust - mac
Rulouri de Dovlecei cu Branza
2 dovlecei curatati si spalati 200 gr. de branza telemea rasa sau sfaramata (daca nu avem branza telemea putem folosi si branza dulce dar condimentam cu mai multa sare sau chiar si crema de branza) 2 oua pentru umplutura o lingura de ulei 2 linguri mari de smantana 2 oua pentru gratinat sare o legatura de marar spalat