Mancare rece de limba

Mancare rece de limba retete: cum gatesti mancare rece de limba si cele mai gustoase retete de mancare rece de limba de vita, mancare de praz cu masline si limba, glazura de ciocolata la rece, limba cu sos remoulade, limba cu maioneza si hrean, mancare de ciuperci, mancare de spanac, mancare de cartofi, mancare de pastai, feluri de mancare.

Limbă de porc (mâncare rece) cu ceapa şi măsline

Limba de porc rece cu ceapă și măsline este un aperitiv clasic românesc. Combinația de texturi și arome – limba fragedă, ceapa dulceagă și măslinele sărate – este pur și simplu delicioasă.

Mancare de limba cu masline

1 bucata limba de minzat 1 ceapa mare 1 l suc de rosii 2 linguri de faina 150 ml vin alb 200 g masline negre ulei sare piper foi de dafin

Mancare rece

Carne (de porc, de iepure, de vanat, limba)ceapa (multa, peste un kilogram la nici 200g de carne am pus),masline,suc de rosii (pasta de tomate, bulion),vin alb sec,piper boabe,o foaie-doua de dafinsare.

Limba de porc rasol cu hrean

Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita. Ex.3 buc limba de porc o ceapa,jumatate morcov,cateva felii de telina se pun la fiert pentru gust sare,piper,cimbru De data aceasta am servit limba rasol cu hrean amestecat cu sfecla rosie...A fost pofta sotului meu si avand inca 2 borcane preparate gata,mi-a fost foarte usor sa-i satisfac aceasta pofta...

Mâncare de limbă cu praz și măsline

Descoperă rețeta tradițională românească de mâncare de limbă cu praz și măsline. Ușor de preparat, cu ingrediente simple și un gust delicios. Perfectă pentru o masă în familie.

Limbă de porc în aspic

Știi sentimentul ăla când intri în bucătăria bunicii și te întâmpină un miros îmbietor? Ei bine, așa miroase și limba de porc în aspic, un aperitiv pe care îl găseai nelipsit pe masa de sărbătoare. E răcoritor, aromat și atât de gustos că nu te poți opri la o singură felie.Și știi ce e cel mai fain? E mai ușor de făcut decât crezi! Hai să-ți arăt cum pregătea bunica mea această delicatesă.

Limba de porc cu sos de capere

2 bucati limba de porc 300 g maioneza 1 lingurita mustar 2 castraveti murati 1 ceapa rosie suc de lamaie patrunjel verde 3 linguri capere murate

Limba cu sos Remoulade

Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita. Eu cand fac acest sos fac in cantitate mai mare si mai pastrez daca ramane la frigider. Se serveste la preparate din oua,peste,limba,sandwich-uri. Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate. Am folosit 3 bucati mari limba de porc(1,300 kg) Pentru sos: 0,700 kg maioneza 0,300 kg castraveti murati 3 oua 2-3 legaturi patrunjel verde tarhon verde daca aveti piper macinat dupa gust mustar dupa gust sare dupa gust otet dupa gust

Limba cu ciuperci

Limba de porc, ciuperci, morcov, ceapa, marar, pasta de tomate, piper, lamaie.

Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Pentru 6 persoane: o limba de vaca de cca.1kg si trei sferturi sau doua limbi doi morcovi doua trei foi de dafin doua cepe potrivite un praz Pentru sos: 200 ml madeira (e vin artizanal de portugal) o ceapa 50 gr margarina o lingura de faina o cutiuta de concentrat de rosii trei polonice din zeama de la limba o ceasca de smintina 50 gr de bacon afumat

Limba de vita cu mazare

1 limba de vita 600g mazare 1 ceapa medie 1 conserva de rosii(400g) 3 catai usturoi 6 linguri ulei de masline 2 foi dafin sos picant dupa gust(optional) sare si piper

Limba cu masline

Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita. De aceasta data am folosit 3 buc.limba de porc cca 800g o ceapa 1/2 morcov,o felie telina suc de rosii,pasta de tomate sau bulion un pahar de vin alb 300 g masline o lamaie curatata de coaja si taiata felii subtiri sare, macinat,ienibahar macinat,3-4 cuisoare,foi de dafin,boabe de piper, de coriandru dupa gust un varf de lingurita miere de albine sau zahar o lingurita de ulei de masline

Limba rasol cu masline si sos

3 buc. limba de porc 50 g masline negre 1 morcov 1 patrunjel/pastarnac 1 ceapa 1 capatana usturoi 1 galbenus de ou 1 felie de paine alba 1 lamaie 2 ardei grasi rosu/verde 50 ml ulei 1 lingurita mustar 1 lingurita zahar 2 linguri smantana/iaurt cateva fire de patrunjel sare piper

Limba rasol cu dovlecel

1 kg limba de porc 1 dovlecel mai mare 650-700 g 2 ardei grasi 2 cepe 1 rosie 10 ml bulion 50 g telina 2-3 morcovi cateva fire de patrunjel 4-5 catei de usturoi 2 linguri smantana 2 linguri faina 3 linguri ulei de masline sare piper cimbru 1 lingurta concentrat de ciuperci

Rasol din limba de porc cu maioneza si hrean

3 bucati limba de porc 1 morcov 1 ceaoa 1 radacina patrunjel 1-2 foi de dafine sare si piper boabe Pentru sos: 2-3 linguri maioneza 2 lingurite hrean ras 1 lingurtita zeama de lamiae sare si piper dupa gust

Limbă de porc cu sos de smântână

Descoperă o rețetă simplă și gustoasă de limbă de porc cu sos de smântână. Perfectă pentru prânz sau cină, impresionează prin savoare și textura fragedă. Prepară ușor o masă delicioasă pentru întreaga familie!

Stufat cu limbă de porc

Rețetă simplă de stufat cu limbă de porc. Află cum să pregătești și să servești această mâncare gustoasă.

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

-1 kg limba de porc ( aproximativ 4 limbi) -8-10 castraveciori murati -2 cepe -1 fir de praz -200 g smantana -10 boabe de piper -2 frunze de dafin -50 ml ulei - 1 capatana de usturoi -piper macinat -sare -patrunjel verde.

Limba cu mazare scazuta

700 g limba de porc 500 g mazare boabe (1 borcan de 800 g mazare) 3 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 ardei grasi rosu/galben 1 peperoni nu prea iute 1 rosie mica 1 legatura patrunjel marar 1-2 linguri faina 3 linguri ulei 2 linguri otet 1-2 lingurite zahar 1 cub sau 1 lingurita concentrat ciuperci sau pui sare piper cimbru

Limba cu sos remulad (Potrivit pentru orice ocazie)

Pentru 2 persoane -0,500g limba de vita (poate fi si de porc) -1 morcov -1 ceapa -1 foaie de dafin -cateva boabe de piper Pentru sos aveti nevoie de -1 galbenus de ou -200 ml ulei -1 lingurita mustar -2 linguri de zeama de lamaie -1 ou fiert -1 castravete acru -patrunjel verde -tarhon -piper -sare -3-4-frunze de salata verde

Limba rasol si rulouri cu spanac si oua fierte

500 g limba de porc 4 oua crude 3 oua fierte tari 350 g faina 200 ml lapte 150 g cabanos sau cascaval (optional) 500 g frunze de spanac 3 cepe 1 pastarnac 2 morcovi 1 ardei gras rosu 2 castraveti acri 5-6 rosii mici 6 linguri ulei de masline 8 lingurite ulei pentru prajit 1 cub concentrat de ciuperci sare piper curry condimente pentru gratar

Limba rasol cu sos de usturoi

1-1,2 kg limba de porc (3-5 bucati) 1 morcov 1 ceapa 1 pastarnac/patrunjel 1 cub/lingurita concentrat legume/vita sare piper 1 lingurita zahar pentru sosul de usturoi: 7-8 catei de usturoi 1 galbenus 1 lingurita mustar 1 lingura otet sau zeama de lamaie 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors 6 linguri ulei optional 1 pahar de iaurt sau smantana slaba sare piper

Limba cu sos picant si ciuperci

4 bucati limba de porc 100 g ciuperci champignon 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa 50 g telina 1 legatura de patrunjel 1 lamaie 1 ou crud 2 ardei grasi rosu galben cateva frunze de salata verde 100 ml smantana (iaurt) 50 g masline negre 1-2 lingurite mustar 20 ml otet 5 linguri ulei de masline 100 ml ulei sare piper (1 cub concentrat de ciuperci - optional)

Mancare rece din curcan

Pulpa si pieptul de curcan 2 kg ceapa alba 1/2 l ulei 1 lamaie 100 ml vin alb sare, de dafin enibahar 200 g masline

Limba soacrei

doua vinete o rosie usturoi maioneza patrunjel sare

Limba cu cartofi natur si sos de marar

2-3 bucati limba de porc 1 morcov 1 patrunjel/pastarnac 1 ceapa 5-6 cartofi potriviti 2 linguri ulei cateva fire de patrunjel verde 1 ardei peperoni nu prea iute 1 cub/lingura concentrat vita/legume/ciuperci pentru sos: 1 legatura de marar proaspat (congelat sau in otet) 350-400 ml lapte (sau supa) 2-3 linguri faina 50 ml ulei (unt) 1 cub/lingurita concentrat pui/legume/ciuperci 1-2 lingurite zahar 1 lingura otet sare piper curry

Noii Peeps Oreo Iti Coloreaza Limba In Roz

Varianta Peeps Oreo, editie limitata, a fost lansata special pentru Sarbatorile Pascale.

Limba rasol cu sos de rosii

4 bucati limba de porc 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa 50 g telina 100 g dovlecel 50 g ketchup de rosii si ardei rosii 50 g bulion 3-4 linguri faina cateva fire de marar patrunjel 1/2 lamaie 1 ardei grasi rosu sau galben cateva frunze de salata verde 50 g masline negre 4-5 linguri otet 30 ml ulei 1 foaie dafin 1 lingurita zahar sare piper paprika 2 cuburi sau lingurite concentrat de ciuperci sau pui

Mâncare de cartofi cu tarhon - rețetă de post

Descoperă o rețetă simplă și rapidă pentru o mâncare de cartofi cu tarhon delicioasă și aromată. Perfectă pentru o masă vegetariană sățioasă.

Limba rasol cu ciuperci si sos

Pentru rasol: 500 g limba de porc 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 cartof sare Pentru umplutura de ciuperci: 300 g ciuperci 1 legatura ceapa verde 1 lingurita concentrat cu gust de ciuperci marar patrunjel verde piper 50 ml ulei Pentru decor (ciupercutele): 4-5 rosii de marimi diferite 1/2 castravete crud 1/2 ardei rosu cateva foi de salata verde (folosim si legumele pe care le-am fiert la rasol) Pentru sos: 1 galbenus 2 lingurite mustar zeama de la 1/2 lamaie sare piper 100 ml ulei 150 ml smantana

M^ancare rece de iepure cu masline

1 1/2 kg ceapa carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuras daca se poate numi asa) 200 ml ulei 300 gr masline 4-5 linguri sanatoase de bulion sare piper dafin delikat

Mini-tarte cu cirese

Pentru aluat 230 gr unt rece 350 gr faina o lingura zahar o lingurita sare 1 esenta vanilie 60 ml apa rece 1 borcan dulceata de cirese

Tarta cu capsuni, rubarba si mure

Pentru aluatul de tarta:250 gr unt rece, 150 gr untura rece, 400 gr faina, 200 ml apa rece, un varf de cutit de sare. Pntru umplutura:500 gr capsuni, 7 tije de rubarba, 300 gr de mure, 250 gr zahar, 3 linguri de amidon alimentar.

Inimioare de oua

carnatiouaceapa verde(optionalsarepiperscobitori

Bostanel de Halloween

1 triunghi de branza topita 1 ardei verde putin morcov ras

Degete de vrajitoare in farfurie

5 morcovi 5 migdale un bol cu orez fiert sau crema de branza

Oua soricei

oua piper negru boabe cascaval

Empanadas cu pui

Pentru aluat 3 cani faina un sfert de lingurita de sare 150 g unt2 oua un sfert cana apa rece Pentru umplutura:3 bucati piept de pui la gratar sau fiert, taiat bucatele250 g de branza 120 g Cream cheesesare piper chimen

Limba de vita cu sos rosu cu marar si ciuperci

Pentru 8 portii: -1 limba intreaga de vita. -3 morcovi potriviti. -1/2 ceapa mare. -1/2 radacina de telina. -2-3 foi de dafin. -citeva boabe de piper. -1 lingura de sare. Pentru sos: -1/2 ceapa mare. -50 ml ulei. -200 ml smantana. -500g ciuperci in conserva (pot fi si proaspete dar trebuie curatate,putin oparite si feliate). -2 linguri de faina. -800ml suc de rosii. -2 linguri de zahar. - Marar proaspat sau congelat,dupa gust (se poate folosi si cel in otet dar trebuie sa il tinem circa 30 de minute in apa rece,pe care o schimbam de 3-4 ori,altfel sosul devine prea acru). -Sare. -Piper negru macinat.

Aluat pentru tartă - rețeta cu care nu dai greș

Daca vrei sa-ti imbunatatesti calitatile de patiser, foloseste aceasta reteta usoara de aluat - punctul de plecare pentru tartele perfecte.

Caracatita din crenvusti

un crenvusti un cutit ascutit apa ptr fiert sau ulei ptr prajit

Supa Morcoveata

3-4 morcovi,2 cartofi,1 catel de usturoi,1 lingura de orez,1 lingura cu unt,sare

Paine fantoma pentru Halloween

aluatul de pizza, cumparat de la magazin sau de casa ulei de masline sare

Masinuta de curse

1 felie de paine branza topita 1/2 ardei gras 4 rondele de morcov 2 masline 1fir de ceapa verde

Snitel de pui in aluat

1 piept de pui sare piper chili 100 g smantana 50 ml lapte faina patrunjel 2 oua

Omleta cu cascaval in unt

2 oua, cascaval 40 g, unt 20 g, sare.

Oita din branza topita

1 triunghi de branza topita 2 masline negre

Rudolf, renul cu nasul rosu

un triunghi de branza topita 2 covrigei o maslina neagra o bucatica de rosie sau ardei rosu pentru nas