Retete cu Prune

Prăjitură cu prune și fulgi de ovăz

Prăjitură cu prune și fulgi de ovăz – o rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru un desert sănătos. Ușor de făcut, se coace repede și are un gust grozav de fiecare dată – prăjitura cu prune și fulgi de ovăz este potrivită pentru orice moment al zilei.

Găluște cu prune super pufoase. Rețeta tradițională din Ardeal

Descoperă secretul găluștelor cu prune perfecte cu această rețetă tradițională. Învață cum să faci găluște cu prune pufoase și delicioase.

Pui cu prune. Rețetă tradițională grecească

Descoperă cum să gătești pui cu prune după o rețetă tradițională grecească. Un deliciu culinar perfect pentru cine romantice sau prânzuri în familie.

Orez cu prune uscate - rețetă tradițională românească

Încearcă rețeta de orez cu prune uscate pentru un gust deosebit. Simplu de făcut, delicios de mâncat.

Clafoutis cu prune - un desert franțuzesc surprinzător de simplu

Descoperă magia clafoutis-ului cu prune, un desert franțuzesc rafinat care îmbină fructele cu un aluat cremos.

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Compot de prune fără sâmburi

Rețeta de compot de prune fără sâmburi este foarte ieftină, include doar trei ingrediente, iar modul de pregătire este cât se poate de simplu.

Compot de prune cu scorțișoară, pentru iarnă

Află cum poți să prepari compot de prune cu scorțișoară, un desert natural, fără conservanți, ușor de făcut și care îți va încânta papilele gustative.

Marmeladă de prune fără zahăr

Marmelada de prune este printre preferatele noastre, iar dacă o preparați fără a adăuga zahăr este și mai bună. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Gem de prune cu nucă

Gemul de prune și nuci este aromat și extrem de sofisticat.

Gem de prune - rețeta simplă, tradițională

Această rețetă de gem de prune, simplă, clasică, se prepară folosind doar patru ingrediente: prune, zahăr, zeamă de lămâie și apă. În plus, nu e nevoie să adaugi deloc pectină.

Dulceață de prune cu coajă de portocală

Dulceața de prune este densă, delicioasă și un gust dulce-acrișor. Cu o mulțime de bucăți de prune în ea, cu siguranță va deveni preferata familiei și prietenilor.

Prune - beneficii și contraindicații pe care trebuie să le știi

Care sunt beneficiile consumului de prune și ce contraindicații au. Câte calorii au prunele și ce vitamine conțin. Câte prune poți să mănânci pe zi. Află răspunsul în acest articol.

Pandișpan cu prune

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă pentru un desert ușor și la îndemână. Gustul dulce al prăjiturii se potrivește perfect cu fructele ușor acrișoare. Iar dacă avem la îndemână fructe de sezon, ne putem baza pe un desert delicios, pentru orice ocazie. Astăzi vă propunem un pandișpan simplu, pufos, cu prune. Puteți face și varianta cu cacao, caz în care veți înlocui 2-3 linguri din cantitatea de făină cu cacao. Ambele variante sunt delicioase și merită încercate, cu orice combinație de fructe. 

Marmeladă de prune. Rețeta simplă, tradițională

Marmeladă de prune - Gemul, dulceața, compotul și marmelada sunt modalități delicioase de a păstra aroma fructelor românești pe tot parcursul anului.

Gem de prune (magiun) fără zahăr

Gem de prune fără zahăr, simplu, sănătos și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Vezi cum se prepară.

Crumble cu prune

Fructele de sezon sunt nemaipomenite pentru a fi integrate în diverse rețete de deserturi. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de crumble cu prune, dar pe care o puteți face cu orice fel de fructe vă plac: piersici, nectarine etc. Se face ușor și este un desert nemaipomenit vara, atunci când avem la dispoziție fructe  proaspete. Crumble-ul este un desert diferit de prăjitura cu aluat dat pe răzătoare, deși seamănă destul de mult ca aspect și ca mod de preparare. Aluatul pentru crumble trebuie să rămână sfărâmicios, pentru a putea fi presărat deasupra fructelor, de aceea va avea mai multe ingrediente uscate. 

Parfait de miere cu prune posate in vin

Parfait-ul este un desert delicat, iar perele posate dau o nota fructata, ce completeaza perfect acest preparat.

Rata cu prune condimentate

Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.

Prune cu martipan, invelite in ciocolata

Tranforma fructele intr-un desert sofisticat, cu ajutorul acestei retete.

Chutney picant de prune

Aromatizat cu anason si cardamom, acest chutney de prune usor condimentat este minunat cu carne sau branza.

Pulpe de pui cu prune la cuptor

Prunele din aceasta reteta dau o aroma fructat, delicioasa carnii fragede. Cel mai bine se mananca cu mana.

Galuste cu prune si quark

Aceste galuste de prune, cunoscute si sub numele de zwetschgenknodel, sunt un gust dulce al Germaniei, insa iti vor aduce aminte, cu siguranta de copilarie.

Paine Cu Fructe

Aceasta reteta de paine cu fructe combina prunele, stafidele si coacazele cu aroma delicata a ceaiului gri. Este o paine excelenta de servit cu branza.

Prăjitură cu marțipan, mascarpone și fructe

Toti nutritionistii ne recomanda sa mancam mai multe fructe, asa ca aceasta prajitura aproape ca te face sa uiti de sentimentele de vinovatie.

Mere Coapte Cu Sos Caramel

Un desert cu mere coapte poate parea de moda veche, insa sosul de caramel ii da o nota sofisticata.

Budinca Livada

O reteta de vara care te va ajuta sa te bucuri de beneficiile fructelor de sezon.

Prajitura Cu Prune Si Migdale

O prajitura pufoasa, cu migdale si glazura, pe care trebuie neaparat sa o incerci.

Tartiflette Savoyarde

O reteta din regiunea Savoia a Frantei, preparata cu ceapa, cartofi, bacon, stafide si prune uscate.

Prune Coapte

Un desert foarte simplu, dar impresionant!

Cheesecake Cu Prune Si Miere

Aceasta reteta de cheesecake se potriveste perfect cu aroma prunelor.

Tiramisu Vegan Cu Seminte De Chia

150g prune uscate fara samburi, faramitate 60 ml vin 125 ml espresso 2 linguri cacao 1 lingurita cafea proaspat macinata 80 ml sirop de orez 80g seminte de chia 400ml lapte de cocos 2 lingurite esenta de vanilie 40g fulgi de cacao

Batoane De Quinoa Cu Cacao

Cine a spus ca desertul nu este sanatos?

Fursecuri fragede cu nuca si gem

100 gr untura 150 gr margarina 100 gr zahar 2 oua 160 gr nuca macinata 1 praf de copt 1 esenta rom 550-600 gr faina 1 lingura coaja de portocala rasa zahar pudra gem de prune

Dulciuri De Post

Pentru 4 bucati mari: 4 linguri zahar 4 linguri gem de prune (sau orice alt gem) 2 linguri ulei de masline (sau de floarea soarelui) 6 linguri suc de portocale (natural sau fanta) 4 linguri pline de faina 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie Pentru decor: nuci taiate marunt nuci intregi gem de prune

Crumble cu prune si mango

(pentru 2 portii) 6 prune 1 mango 2 linguri zahar brun 1/2 lingurita scortisoara 60 g unt + 1 lingura unt pentru uns vasul 60 g faina 60 g zahar frisca - optional - pentru servit

Tarta cu fructe de toamna

200 g prune, 200 g struguri albi si negrii, coaja si zeama de lamaie, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri faina, 1 lingura apa minerala, 1/2 pachet praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 3 linguri faina. Pentru glazat tigaia: 20 g unt 1 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar.

Prajitura cu prune si bezea

140 gr unt 4 oua 150 gr zahar + 6 linguri 3 linguri nuca macinata 250 gr faina un plic praf copt coaja rasa lamaie un plic zahar vanilat 800 gr prune un vf cutit sare

Prăjitură cu prune răsturnată - cea mai simplă rețetă

Prăjitura cu prune răsturnată – un desert simplu și aromat, care se face rapid și ușor. Prunele caramelizate îi dau un gust unic, iar prăjitura poate fi transformată într-un tort, adăugând frișcă deasupra.

Marmeladă de pere, prune și mere

Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de marmeladă de pere, prune și mere - o explozie de arome de toamnă! Perfectă pentru a păstra gustul fructelor proaspete în lunile reci.

Prune conservate în zahăr. Cum să le prepari corect

Prunele conservate în zahăr sunt o modalitate excelentă de a prelungi sezonul prunelor. Prepararea lor este simplă și nu necesită mult timp. În plus, sunt versatile și pot fi utilizate în multe rețete. 

Bolo Rei, un cozonac special pentru Crăciun!

Un cub de drojdie3 căni cu făinăO lingură zahăr și 3 linguri lapte călduț150 g unt150 g zahărUn praf de sare4 ouăCoaja de la o lămâie și o portocalăStafide, nuci, migdale, fistic sau ce altceva îți placeCaise, prune, curmale uscateJeleu de fructe sau dulceață pentru decor, zahăr pudră vanilat.

Gem de mere și prune

Nimic nu se compară cu gustul dulce-acrișor al unui gem de casă, făcut cu dragoste și ingrediente proaspete.Combinația de mere și prune este ideală pentru un gem aromat și versatil, perfect pentru clătite, iaurt, prăjituri sau pur și simplu pe o felie de pâine proaspătă.

Rulada de porc cu sos pikant de prune

Ceafa de porc &ndash 1,2 kg Carne tocata vita &ndash 400 g Prune afumate fara samburi &ndash cca 8-9 buc Chimen macinat &ndash 2 lingurite Cardamon macinat &ndash &frac12 lingurita Ghimbir macinat &ndash &frac12 lingurita Ceapa rosie &ndash 1 buc Chives &ndash 9-10 bete Vin rosu demisec &ndash 150 ml Anason stelat &ndash 2 buc Ienibahar boabe &ndash 4-5 boabe Menta proaspata &ndash 4-5 frunze Amidon de porumb &ndash 1 lingurita Miere &ndash 1 lingurita Fresh de lamaie &ndash 20 ml Prune proaspete coapte &ndash 4-5 buc Ardei iute &ndash 1 buc Sare si piper &ndash dupa gust Extra: Vin rosu dulce &ndash 50 ml Unt &ndash 25 g Ulei de masline &ndash 3 linguri Cimbru proaspat &ndash 2 crengute Boia dulce &ndash 1 lingurita Usturoi &ndash 3 catei Apa &ndash 2 pahare Folie de aluminiu Folie de copt

Semifreddo cu fructe uscat, alune si nuci

6 oua intregi si 3 galbenusuri 275 g zahar tos 25 g miere 50 ml marsala sau rom 500 ml frisca lichida fructe uscate cam 200 g: caise prune curmale smochine fara samburi stafide alune si nuci: 150 g faramitate felii de pandispan sau savoiardi inmuiate in marsala

Prajitura cu prune

3 oua 10 linguri ulei 10 linguri zahar 10 linguri lapte 10 linguri zahar 13 linguri faina 1 plic praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 500 gr. prune

Rulada de porc cu prune

1,2 kg carne de porc (muschi) 400 g prune 4 mere 1 pahar supa 1 pahar smantana dulce 4 linguri unt 1 lingura amidon sare piper

Prajitura cu prune, vanilie si migdale

300 g prune 4 oua 4 linguri zahar tos 4 linguri faina 1 lingura extract de vanilie 60 g fulgi de migdale

Tajine marocana de pui cu legume

Tajine sau tagine (in berbera) este un fel de mancare marocan intitulat astfel dupa denumirea vasului in care se prepara mancarea. In Cipru un vas similar se numeste tawas. Oala tajine este confectionata din argila arsa si este formata din doua parti : unitatea de baza care este plata circulara si are laturile joase si un con mare inalt sub forma de cupola care are rolul de ...capac ! Capacul are rolul de a face posibila intoarcerea condensului in vasul de baza unde se pune carnea de pasare sau peste miel etc legumele si /sau fructele destinate gatirii. Preparatul final este foarte gustos si bine aromat datorita tuturor condimentelor specifice care se adauga. Tajine tunisiana este deosebita de cea marocana seamana mai mult cu frittata italiana. Tajine marocana combina foarte des carnea de miel sau pui prepelite porumbei peste sau vita cu masline pere mere gutui caise stafide prune uscate nuci seminte de pin migdale lamai confit miere smochine rodie curmale etc. Cu o paleta foarte bogata de legume sau cu boabe : de naut linte fasole verde si boabe mazare si altele. Este aromatizata cu un amestec de condimente si arome ca : scortisoara usturoi ghimbir sofran turmeric chimen boia de ardei piper curcuma etc. Se serveste cu o garnitura de cous cous(cuscus) de exemplu. Tajine si cous cous sunt considerate ca fiind preparate traditionale berbere ce au evoulat de-a lungul timpului. Se prepara in diverse combinatii in toate colturile lumii. Paleta de ingrediente fiind atat de bogata si variata fiecare poate da frau liber imaginatiei pentru a putea prepara o : tajine ! Totul este sa nu se inlocuiasca aromele si condimentele asa cum procedeaza anumite persoane ce spun ca gatesc preparate din bucataria asiatica si inlocuiesc de exemplu sosul dulce-acrisor cu sosul bechamel sau branza tofu cu telemea de oaie! Ingrediente : 2 piepti de pui 2 cepe 2 fire praz 1 ardei gras rosu 1 morcov mare 2 cartofi mari 1 capatana usturoi ghimbir praf 1/2 radacina ghimbir un praf de curcuma un praf sofran piper alb concentrat de pasare sau vita 1 lamaie confit (murata).

Tarta rustica cu prune

Ingrediente pentru aluat: 100 g unt 100 g zahar 250 g faina 6 linguri apa rece 2 oua Ingrediente pentru compozitie: 1 kg prune 4 linguri zahar brun scortisoara pudra Ingrediente pentru finisare: 1 galbenus 2 linguri apa fulgi de migdale