Mancare de prune uscate fara ceapa

Mancare de prune uscate fara ceapa retete: cum gatesti mancare de prune uscate fara ceapa si cele mai gustoase retete de flan de prune uscate, budinca de orez cu prune uscate, varza rosie cu prune uscate, retete de mancare fara carne, mancare de post fara ulei, mancare fara carne, fursecuri cu gem de prune, prune chinezesti, bhaji de ceapa, ficat de curcan cu ceapa.

Mancare de Prune uscate cu/ fara carne

150-200 gr de prune uscate 300 gr de cartofi 3 cepe rosii 1-2 morcovi 1 dovlecel 2-3 fire ceapa verde 5 catei de usturoi sare piper rozmarin ulei pasta de tomate 300 gr carne de porc 1 ardei

Pui la cuptor cu masline si prune uscate

-1 pui -masline sarate negre -prune uscate -cateva fire usturoi verde -foi dafin -ulei masline -sare+piper -chilli uscat -1 ceapa rosie mare

Pui cu ciuperci si prune uscate

Miroase din cuptor a cald,gustos si aromat!:) Ingrediente: 8-10 ciocanele de pui 250 g bacon 500 g ciuperci 200 g prune uscate 1 ceapa 3-4 cartofi 1 mar(optional) sare,

Prune uscate umplute

500 g prune uscate un borcan de gem de prune sau ceva mai racoros 150 g miez de nuca esenta de rom dupa gust 1 pliculet zahar vanilat 150 ml vin alb

Rata cu varza rosie si prune uscate

4 pulpe de ratao varza rosie 4-5 catei de usturoi100 ml otet balsamicgrasime de rata150 g prune uscatepraf de ghimbircimbru2 linguri de zaharo lingura de mieresare500 g cartofi500 ml supa de legume

Tarta cu gem si prune uscate

100 gr unt 4 linguri zahar pudra ( 80 gr ) 2 oua 350 gr faina 1 praf de copt 200 gr gem de prune 100 gr prune uscate unt pentru uns tava

Tagine de miel cu prune uscate

-2 linguri ulei de masline -o lingurita kurkuma praf -o lingurita ingver praf-un kg. carne de miel fara grasime si taiata in bucati de 5 cm. -2 cepe mari -1/4 l supa -8 fire de sofran -15 fire de coriandru( cred ca merge si uscat) -200g prune uscate fara samburi -2 linguri miere -un vf. de cutit scortisoara -un vf. de cutit piper negru -sare -o lingura seminte de susan prajite

Far breton, un flan de prune uscate

200 ml lapte caldut, 2 oua, 4 linguri de faina, 100 gr zahar(eu am folosit fructoza), 50 gr unt topit, esenta vanilie sau zahar vanilat, 150 gr prune uscate.

Orez cu prune uscate

500 g prune uscate 300 g orez cca 200 ml ulei un praf de sare zahar,scortisoara si nucsoara dupa gust

Chutney picant de prune

Aromatizat cu anason si cardamom, acest chutney de prune usor condimentat este minunat cu carne sau branza.

Prajitura sfaramicioasa cu prune uscate

200 g zahar un pliculet de zahar vanilat 200 g ulei o lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie sau otet de mere 4 linguri apa 200 g faina un varf de cutit de sare cca 300 g prune uscate Cantitatile se maresc si se micsoreaza in functie de necesitate.

Gem

Gem de prune cu nucă

Gemul de prune și nuci este aromat și extrem de sofisticat.

Rata cu prune condimentate

Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.

Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

2 mere curatate de smaburi si injumatatite 50 gr prune uscate tocate 100 ml vin/rom 50 gr visine din compot 2 linguri pudra de cacao 2 lingurite zahar pudra 1 lingurita scortisoara 100 gr nuga

Prajitura cu migdale si spuma de prune

6 albusuri 150g migdale macinate 200g prune uscate 4+2 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat putin scortisoara-optional sucul de la 1/2 lamaie

Papanasi umpluti cu prune uscate aromate

Papanasi o12 prune uscate o50 ml rom + 200 ml apa fierbinte o1 baton de scortisoara o250 gr branza de vaci o50 gr unt sau margarina Rama o1 lingura zahar o50 gr gris o1 lingurita esenta vanilie o1 galbenus o60 gr faina Pesmet o200 gr pesmet o100 gr zahar o2 lingurite scortisoara

Gem

Gem de prune (magiun) fără zahăr

Gem de prune fără zahăr, simplu, sănătos și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Vezi cum se prepară.

Prune cu martipan, invelite in ciocolata

Tranforma fructele intr-un desert sofisticat, cu ajutorul acestei retete.

Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

(pentru 4 persoane) - pentru rulada: 4 bucati piept de pui dezosat 1 lingura miere 10-12 prune uscate fara samburi piper negru chili (boia iute) sare ulei - pentru sos: 1 lingura boabe piper verde (sau rosu sau negru) 100 ml smantana dulce 100 ml vin alb sec 50 g unt - pentru garnitura: 1 varza creata mica putin unt jumatate lingurita curry sare piper negru proaspat macinat putin vin alb dulce 1 conserva (200 g) champignoane ulei - pentru cornuletele de cartofi: 800 g cartofi albi 100 g faina alba 2 oua 1 galbenus sare piper alb macinat nucsoara

Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

o250 gr prune uscate tocate mare o150 ml vin rosu o2 linguri ulei de masline o1 ceapa mare curatata si toccata o1 morcov mijlociu curatat sir as mare o3 catei de usturoi curatatisi zdrobiti o350 gr ciuperci sterse si tocate o100 gr migdale oparite si tocate o400 gr frunze de varza create sau spanac curatate calite si rupte o30 gr unt o1 lingura maghiran proaspat tocat o200 gr pesmet o 1/2 lingurita sare opiper negru proaspat macinat o2 kg pui grill o1 lingura ulei de masline

Prajitura usoara cu prune

- 5 oua- 2 cesti zahar- 1 si 1/2 cesti faina- 5 linguri apa- 5 linguri ulei- esenta de vanilie- 500 g prune (numai fructul fara samburi)- un praf de sare

Compot de prune fără sâmburi

Rețeta de compot de prune fără sâmburi este foarte ieftină, include doar trei ingrediente, iar modul de pregătire este cât se poate de simplu.

Tort de caramel cu ciocolata

Blat: 60 gr nuca 70 gr seminte de floarea soarelui 130 gr prune uscate 2 Lg cacao 1 vf cutit pudra de cardamom 2 Lg unt de cacao topit Crema de caramel: 1 cana curmale fara samburi 3/4 cana caise uscate 2 Lg pudra de maca 3 Lg unt de nuca 4 Lg unt de cacao topit Crema de ciocolata: 250 gr caju 150 ml apa 6 Lg cacao 200 gr miere (sau dupa gust) 6 Lg unt de cacao topit

Marmeladă de prune fără zahăr

Marmelada de prune este printre preferatele noastre, iar dacă o preparați fără a adăuga zahăr este și mai bună. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Tiramisu Vegan Cu Seminte De Chia

150g prune uscate fara samburi, faramitate 60 ml vin 125 ml espresso 2 linguri cacao 1 lingurita cafea proaspat macinata 80 ml sirop de orez 80g seminte de chia 400ml lapte de cocos 2 lingurite esenta de vanilie 40g fulgi de cacao

Tartiflette Savoyarde

O reteta din regiunea Savoia a Frantei, preparata cu ceapa, cartofi, bacon, stafide si prune uscate.

G~ain~a umplut~a "`a Chefe" ^in sos de portocale si cimbrisor

* 1 g~ain~a sau alt~a pas~are de cca. 2 kg. * sare piper * 1 lingurit~a sofran indian * c^ateva fire cimbrisor proasp~at *1 ardei iute rosu t~aiat in dou~a optional *2 portocale * 4-5 c~atei de usturoi dati prin pres~a *1 ceap~a mare *100 gr. prune uscate din comert *3-4 linguri ulei de m~asline *2 linguri brandy sau wiskey *optional vin alb *1 lingur~a otet de zmeur~a optional Umplutur~a `a Chefe : *ficat de pui si pipote t~aiate buc~ati mici *2 linguri ulei de m~asline * foi de dafin *1 p~ah~arel mic vin de Porto Madeira... * 100 gr. prune uscate din comert *100 gr. miez de p^aine * sare si piper Garnitur~a: mere si castane la cuptor

Semifreddo cu fructe uscat, alune si nuci

6 oua intregi si 3 galbenusuri 275 g zahar tos 25 g miere 50 ml marsala sau rom 500 ml frisca lichida fructe uscate cam 200 g: caise prune curmale smochine fara samburi stafide alune si nuci: 150 g faramitate felii de pandispan sau savoiardi inmuiate in marsala

Prajitura rasturnata cu prune

1/3 cup unt 3/4 cup zahar 1 ou un zahar vanilat 1 3/4 cup faina 3 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 3/4 cup lapte 500 gr prune fara samburi

Cozonac cu fructe uscate

2 oua 100 gr stafide 50 gr prune uscate 50 gr merisoare 2 linguri esenta de rom 750 gr faina tip 000 25 gr drojdie 100 gr zahar 250 ml lapte caldut 100 gr unt la temperatura camerei 1 praf de sare coaja rasa de la o lamaie unt pentru uns tava si cozonacul

Tarta cu prune

4 oua o cana mare cu zahar un pachet margarina 1/2 cana iaurt arome dupa placere un praf de copt faina cat cuprinde coca sa fie mai consistenta decat la chec(ca o smantana groasa) zahar pudra vanilat 1/2 kg prune (fara samburi) scortisoara

Rata Cu Prune

Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.

Budinca de cereale

faina de cereale (orz, ovaz, grau, mei) 1 mar 3-4 prune uscate nuci macinate scortisoara miere 50 g stafide sare

Iepure cu prune

un iepure 3 morcovi 10 prune uscate 2 cepe mari 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde 1/2 ardei galben o cutie ciuperci o crenguta cimbru 100 gr margarina de prajit 4 linguri de faina pt tavalit iepurile 3 linguri de faina speciala pt ingrosat sosul 2 beri Lindemans sau Lefe (blonda) de 33 cl 2 felii de piine unse cu mustar

Placinta acrisoara cu mere

Pentru aluatul dulce sfaramicios:225g faina100g unt nesarat100g zahar pudra1 ouPentru umplutura:75g faina4 mere dulcizeama de la 1 lamaie100g prune uscate, fara samburi2 bucati de ghimbir in sirop, tocate marunt100g zahar tos1 ou120ml smantana grasa1 lingurita scortisoara50g zahar brun50g unt nesarat

Prajitura cu iaurt si prune

6 oua 8 linguri iaurt simplu 1 cana de zahar 1 cana si jumatate faina(s-ar putea sa nu va trebuiasca chiar toata daca ouale sunt mici) 8 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 esenta rom un castron prune fara samburi zahar pudra

Prajitura cu prune rasturnata

500 g prune, 100 g unt ( margarina ) moale, fara cel pentru uns, 150 g zahar, 1 lingura cu zahar vanilat ( eu am pus baton vanilie), 3 oua, Cite 100 g faina si amidon alimentar, 3 lingurite cu praf de copt, 50 g migdale, facultativ si nuci, 3 linguri cu zahar pudra,

Cartofi prajiti cu ceapa

2 cartofi,taiati cuburi 1 ceapa mare, taiata ulei ptr prajit

Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Pentru 4 portii: Perele: - 4 jumatati de pere - 2 cani de vin rosu - 3 linguri de zahar Umplutura: - 113g prune uscate - 1 lingura de seminte de coriandr - 1 frunza de dafin - 1 mar tare - 1 ou - 2 linguri de pesmet Sosul: - 2 linguri de unt nesarat - 2 cani sos brun (brown sauce) - 2 linguri zeama de portocala - 2 cani de smantana - sare Carnea de porc: - 1 kg muschi de porc taiat in doua - sare piper verde - 85g alune taiate in bucati mai mari - 2 linguri de ulei Ingrediente pentru sosul brun (Brown sauce): - 2 linguri de unt nesarat - 1 ceapa de marime medie tocata mai mare - 1 tulpina de telina (celery) sau puteti folosi si telina normala in cazul acesta folositi radacina tocata - 1 morcov tocat - 1 lingura pasta de tomate - 2 linguri de faina sau amidon - 60 ml de vin - 350 ml supa de vita - 1 frunza de dafin - sare si piper dupa gust - 1 lingura de unt rece

Negresa cu prune

4 oua 200 gr faina 200 gr zahar 100 ml lapte 100 ml ulei 50 gr nuca macinata mare 25 gr cacao esenta de vanilie 5 linguri cu dulceata de afine 1 lingurita praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 700 gr prune fara samburi

Pui cu usturoi la cuptor

1 pui mare1 ceapa3-4 catei de usturoipudra de usturoisarepipercrengute de cimbru uscate si proaspeteapa

Galuste cu prune monti

4 prune250 g faina de naut2 oua 2 bucati wasa

Zacusca Raw (fara Foc)

* 1 cana rosii uscate din timpul verii * 1 cana ardei uscati * 1/2 ceasca vinete uscate * 2 catei usturoi * 3 Lg ulei masline presat la rece * 1 lg cimbru proaspat tocat * 1/2 lg frunze telina proaspata tocata * sare dupa gust * 1/2 ceasca apa filtrata

Curcan cu fructe

Un curcan de 3 kg, 8 mere, 200g. prune uscate, 5dl. vin alb, 200g. slanina( bacon) taiata felii, 1 ceapa rosie, 4 felii de paine, 60g. cascaval ras, 2 oua, 3 ramurele de rozmarin(sau uscat), 2 foi de dafin, 1 catel de usturoi, 40 g. unt, sare si piper;

Parfait de miere cu prune posate in vin

Parfait-ul este un desert delicat, iar perele posate dau o nota fructata, ce completeaza perfect acest preparat.

Pui Cacciatore, O Mancare Simpla Si Plina De Arome

Puiul cacciatore este o reteta simpla, rapida si plina de arome.

Mancare de fasole cu ciolan afumat

Pentru fiertul boabelor: - 500 g fasole boabe - 1 morcov - 1 pastarnac - radacina de telina - 1 ceapa - 1 ardei gras - sare - piper - dafin Pentru mancarica de fasole: - 1 kg de ciolan afumat fara os( eu am luat de la Gebeto si este foarte bun) - 2 cepe albe uscate - 4-5 rosii - 1 legatura ceapa verde - 1 legatura usturoi verde - 1 ardei gras rosu - 1 adrei gras galben - 1 ardei gras verde - 1 legatura marar - 3-4 frunze de menta - sare - piper - cimbru - boia de ardei - 1 cana suc de rosii - zeama in care a fiert fasolea - 50 ml ulei.

Popsicle din compot

1 compot de prune cu scortisoara de 800 ml (se poate folosi orice fel de compot)

Marmeladă de prune. Rețeta simplă, tradițională

Marmeladă de prune - Gemul, dulceața, compotul și marmelada sunt modalități delicioase de a păstra aroma fructelor românești pe tot parcursul anului.

Budinca de gris cu prune

1 l lapte300g gris5 oua150g zahar1 esenta vanilie500g prune