Retete cu Menta
Înghețată simplă de mentă
Vrei să te răcorești într-o zi toridă de vară? Ce-ar fi să încerci o înghețată de mentă făcută în casă? E un desert delicios, răcoritor și surprinzător de ușor de preparat.
Mousse de ciocolată cu mentă
Descoperă o rețetă vegană de mousse de ciocolată cu mentă, un desert sofisticat care îmbină indulgența ciocolatei cu răcoarea revigorantă a mentei.
Sos de iaurt cu mentă. Răcoritor și ușor de preparat
Descoperă sosul de iaurt cu mentă, un sos răcoritor și versatil, perfect pentru a însoți o varietate de mâncăruri. Învață cum să-l prepari și cu ce să-l servești!
Cum faci Labneh - rețeta originală libaneză de cremă de iaurt
Labneh este o cremă fină obținută din iaurt. Preparatul este foarte popular în Orientul Mijlociu, se pregătește ușor, din doar două ingrediente simple, este plin de nutrienți și poate fi servit în numeroase moduri.
Salată Fattoush - rețeta originală de salată libaneză
Salata Fattoush este o salată răcoritoare și plină de legume proaspete și de arome orientale. Nu rata ocazia de a încerca această rețetă originală libaneză de salată Fattoush!
Sos tzatziki - rețeta originală grecească. Preparare și trucuri utile
Rețeta autentică grecească de sos tzatziki cu castraveți, lămâie și usturoi. Se consumă rece și merge de minune vara când căldura este insuportabilă.
Friptură de miel la cuptor, cu usturoi și ierburi aromate
O friptură de miel la cuptor cu usturoi și ierburi aromate cu care nu aveți cum să dați greș. Condimentată în stil mediteranean, vă va garanta cea mai bună friptură de miel de fiecare dată.
Sos de urzici cu usturoi și mentă - un alt fel de tzatiki delicios!
Transformați urzicile într-un sos delicios, iar aromele preferate cu care să le combinați sunt usturoiul prăjit, menta proaspătă și iaurtul grecesc.
Supa crema de mazare cu menta
Daca masa ta de pranz a devenit cam plictisitoare, poti adauga putina culoare cu aceasta supa aromata.
Aripioare de pui în stil marocan, cu sos de iaurt
Aripioarele de pui pot fi gătite într-o mulțime de feluri și sunt delicioase oricum, datorită cantității mari de grăsime pe care o conțin. Este drept că nu sunt tocmai prietenoase cu silueta, dar, dacă le combinăm cu salată sau cu un sos ușor, pot fi savurate fără probleme. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de aripioare în stil marocan, condimentate și rumenite la cuptor. Le puteți face și pe grătar și, de asemenea, puteți renunța la anumite condimente dacă nu vă plac.
Salată cu pui și papaya
Orice salată poate fi transformată într-una atipică, dacă îi adăugăm un ingredient inedit. De exemplu, un fruct dulce sau acrișor poate fi elementul surpriză în orice salată banală, care să îi schimbe total gustul și să vă trimită cu gândul la un preparat exotic.
Mousse de mascarpone cu lămâie
Nimic nu e mai bun decât un desert simplu, rapid și răcoritor, atunci când aveți poftă de ceva dulce și nu aveți timp să stați prea mult în bucătărie. Iar această spumă de mascarpone cu lămâie este exact ce vă trebuie în astfel de situații. Se face repede, o puteți folosi inclusiv pentru prăjituri sau torturi și nu necesită multe resurse. Crema de lămâie o puteți cumpăra gata preparată sau o puteți prepara în casă. Găsiți rețeta AICI.
Omletă grecească
De departe cel mai versatil și mai gustos mod de a găti ouăle îl reprezintă omleta. Fie că o facem simplă sau cu brânzeturi, legume sau verdețuri, românească sau inspirată din bucătăriile internaționale, omleta ține, de cele mai multe ori, loc de mic dejun, dar poate fi savurată la orice masă a zilei. Rețeta de omletă pe care v-o propunem astăzi este una simplă, delicioasă, inspirată din bucătăria grecească. Omletă cu brânză feta și mentă, perfectă pentru mic dejun, dar și pentru brunch sau cină rapidă.
Pilaf de bulgur cu legume - de post
Cerealele sunt o alegere foarte hrănitoare și sățioasă și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Mai ales în perioada postului, cerealele vă asigură necesarul de carbohidrați și fibre de care organismul are nevoie și există o mulțime de idei și rețete pentru a le prepara, fie că vorbim despre cereale clasice sau pseudo-cereale. Astăzi vă propunem o rețetă orientală, de post, de pilaf de bulgur cu legume. Este delicios, aromat, datorită condimentelor, și poate fi servit atât ca fel de mâncare în sine, cât și ca garnitură. Dacă nu țineți post, alăturați-i o carne și un sos de iaurt și garantăm că alegerea nu vă va dezamăgi.
Cremă arăbească de iaurt cu tahini
Bucătăria orientală este una extrem de ofertantă, mai ales în ceea ce privește sosurile. Un sos cremos și aromat de iaurt se potrivește cu orice, de la preparate din carne, până la legume coapte și chiar simplu, cu pâine prăjită sau lipie. Astăzi vă propunem o cremă arăbească de iaurt cu tahini, usturoi și lămâie. Pentru un rezultat delicios, alegeți un iaurt gras, de calitate. Un iaurt grecesc sau cu 10% grăsime ar fi ideal.
Supă rece de castravete (gazpacho)
Vara, supele reci, gazpacho, sunt ideale pentru un prânz rapid și răcoritor. Se fac repede, în 5 minute supa este gata, nu necesită preparare termică și pot fi făcute din orice combinație de legume și arome. Supa pe care v-o propunem astăzi este extrem de ușoară, răcoritoare și gustoasă. În plus, are puține calorii și vă puteți bucura de câteva porții fără să vă simțiți vinovați.
Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt
Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi.
Cacik - salată turcească cu iaurt și castraveți
Cu toții am auzit de tzatziki și îl asociem în mod tradițional cu bucătăria grecească. Celebra salată cu castraveți și iaurt se regăsește însă și în bucătăria orientală, sub o formă ușor diferită și cu alte denumiri. Când auzi de Cacik sau Geagik, te duci cu gândul la o salată fresh cu castraveți și iaurt și condimente, care se prepară în bucătăria turcească și în cea orientală în general. Are denumiri diverse, dar seamănă destul de mult cu tzatziki-ul grecesc. Nici nu e de mirare, având în vedere că Turcia și Grecia sunt învecinate și au împrumutat, de-a lungul timpului, o mulțime de rețete de mâncare una de la alta. Cacik-ul (pronunțat ceacic) nu lipsește de pe mesele turcilor, mai ales vara. Și asta pentru că e un preparat fresh, care taie din greutatea altor mâncăruri cum ar fi cele cu carne de miel sau cele foarte condimentate.
Salată marocană cu năut
Salatele sunt întotdeauna o idee bună, rapidă și sănătoasă pentru o masă. Chiar dacă noi obișnuim să le consumăm ca garnitură lângă o friptură, există salate atât de sățioase, încât nu mai ai nevoie de nimic altceva pe lângă. Astăzi vă propunem o rețetă ușoară și sănătoasă de salată marocană. Conține quinoa, morcov și alte ingrediente nemaipomenite pentru sănătate. De asemenea, puteți adăuga carne sau ouă fiarte, dacă doriți să o faceți mai consistentă.
Yaprak Sarma - sărmăluțe în foi de viță în stil turcesc
Una dintre mâncărurile cunoscute ca fiind tradițional românească are, de fapt, origini turcești. Sarmalele au fost preluate în bucătăria românească din cea otomană, iar modul de preparare nu diferă foarte mult. Una dintre diferențe este că în Turcia sunt mult mai populare sarmalele în foi de viță, foarte subțiri și delicate, fierte în sos de roșii și servite cu iaurt. Dacă vă hotărâți să faceți o porție de sarmale turcești ca la carte, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Rularea sarmalelor vi se va părea migăloasă, pentru că ele trebuie să fie foarte subțiri și delicate. Dar vă asigurăm că rezultatul final merită efortul!
Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc
Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general. Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc.
Piure de mazăre cu mentă
Piure de mazăre cu mentă aromat, colorat și simplu de făcut. Poate fi savurat alături de orice carne sau pește, este o garnitură deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă și hrănitoare.
Limonadă cu mango și apă tonică
Nimic nu e mai răcoritor, vara, decât o limonadă cu cuburi de gheață. Mai ales când vorbim despre o limonadă cu fructe, aromată și parfumată. Sigur ați mai băut limonadă cu apă minerală, dar ce spuneți de o limonadă cu apă tonică și mango? Apa tonică o face puțin înțepătoare, în timp ce mango îi dă o dulceață aparte. Dar v-ați plictisit de limonada clasică, trebuie să încercați această variantă!
Rulouri de ciocolată cu mentă
Dacă vă place combinația de ciocolată cu mentă, trebuie neapărat să încercați acest desert. Rulourile de ciocolată cu mentă, umplute cu cremă de unt sunt un desert rafinat și sofisticat. Arată foarte bine, sunt nemaipomenite la gust și vă vor cuceri instantaneu. Este adevărat că prepararea lor necesită puțin mai multă răbdare, dar rezultatul merită efortul! Puteți folosi ciocolată cu mentă gen After Eight și pentru glazură, dacă vreți ca aroma de mentă să fie și mai puternică.
Salată cu pepene galben și prosciutto
Salata cu pepene galben și prosciutto este genul acela de preparat foarte simplu de făcut, dar care pare sofisticat și cu care impresionezi, tocmai datorită combinațiilor neașteptate.
Înghețată cu mentă și ciocolată
Atunci când vine vorba despre înghețată, cu greu găsești pe cineva căruia să nu-i placă. Fie că vorbim de înghețată de ciocolată sau de fructe, la cornet, pe băț sau la pahar, este cel mai răcoritor desert al verii. Dacă vă place înghețata făcută în casă, atunci această rețetă este exact ce aveți nevoie. O înghețată simplă, răcoritoare, cu mentă și ciocolată. Nu foarte dulce, cu o aromă fresh și care se prepară foarte ușor.
Cocktail cu căpșuni și vin rose
Ce faci atunci când ai poftă să bei ceva dulce și bun, dar n-ai chef să ieși din casă? Îți faci un cocktail cu căpșuni și vin rose și multă gheață, care să te revigoreze și să-ți dea energie. Îl puteți prepara pentru a-l savura singuri, în cantitate mai mică decât cea din rețetă, sau îl puteți face atunci când aveți musafiri. Garantat vă veți da pe spate prietenii cu aceste cocktail-uri. Pentru un plus de efect, puteți înmuia marginea paharului în zahăr.
Pizza desert cu Nutella și fructe de pădure
Pizza desert este cel mai simplu, de efect și rapid desert pe care îl puteți face. Arată extrem de bine, vă salvează atunci când aveți musafiri sau când vă e poftă de ceva dulce și rapid. Acesta este genul de desert la care puteți ”trișa” 100%. Adică nu gătiți nimic propriu-zis, doar puneți împreună niște ingrediente gata pregătite.
Ciorbă de pui cu iaurt - remediul excelent pentru răceală (rețetă arăbească)
Ciorba de pui cu iaurt este o rețetă asemănătoare cu ciorba de pui a la grec, numai că aceasta este de inspirație arăbească. Gustul de smântână este înlocuit cu un gust acrișor, de iaurt, și cu o aromă orientală, dată de cumin (chimion). Ciorba de iaurt este un remediu foarte bun atunci când sunteți răciți sau gripați și vă ajută să vă puneți rapid pe picioare. Se face foarte simplu și se servește fierbinte, cu mult pătrunjel proaspăt sau mentă verde.
Mousse de ciocolata cu menta si Oreo
O reteta extrem de rapida si usoara pentru ca se face cu budinca instant de ciocolata.
Pulpe de pui cu oregano si salata de rosii cu feta
O friptura delicioasa langa o salata de rosii cu verdeata, feta si crutoane.
Tarta cu mazare, lamaie si mozzarella
Aceasta tarta poate fi un starter minunat la o petrecere cu prietenii.
Parfait cu ciocolata si menta
Un desert fin, cu o textura cremoasa, numai bun pentru serile in doi.
Burgeri marocani de miel, cu menta
Burgerii nu sunt cea mai sanatoasa mancare, insa, din cand in cand, poti avea cate o abatere. Opteaza pentru un preparat delicios, facut in casa, pentru a te simti cat mai putin vinovat.
Inghetata cu menta si fulgi de ciocolata
Daca am putea alege o singura aroma pentru a ne racori in zilele toride de vara, atunci cu siguranta, ciocolata cu menta ar fi cea mai potrivita.
Inghetata de iaurt cu menta
O inghetata preparata in casa, cu arome proaspete si culori vibrante.
Scoici si risotto cu mazare si menta
O reteta cu aroma proaspata pentru a satisface si cele mai sofisticate gusturi.
Miel cu quinoa si verdeata
Daca te-ai saturat de friptura clasica de miel, incearca aceasta reteta speciala si plina de arome.
Ananas cu menta, condimentat
Cine a spus ca desertul nu este sanatos, nu a incercat reteta noastra de ananas condimentat.
Fursecuri cu ciocolata si menta
Fursecurile se pot face intr-o varietate de combinatii, iar reteta de mai jos foloseste ciocolata si menta - in opinia noastra un mix perfect pentru desert.
Cheesecake After Eight - fara coacere
Un cheesecake plin de menta si ciocolata, cu o baza de biscuiti dulci. O combinatie racoritoare si sofisticata.
Serbet De Coacaze Cu Caise Coapte
Sebetul completeaza perfect caisele coapte, moi si aromate.
Supa Rece De Pepene Galben Cu Serbet De Pepene
Un desert inedit si delicios de vara, pe care il poti savura in zilele toride.
Jeleu De Piersica, Soc Si Trandafir
Un desert elegant, potrivit pentru petreceri sofisticate.
Desert Cu Mure, Menta Si Soc
Cand este vorba despre o reteta atat de simpla, n-ai cum sa nu o incerci. Un desert sofisticat si racoros, dar pentru care nu stai decat 20 de minute in bucatarie.
Mousse De Ciocolata Alba Si Menta
Un desert fin, care te transforma rapid in maestrul cofetar al familiei.
Prajitura Cu Migdale Si Sirop De Citrice
Incearca aceasta reteta de prajitura cu migdale, facuta cu portocale si lamai pentru o aroma de citrice.
Supa Pho De Pui
Pho este o reteta de supa vietnameza facuta cu ierburi si carne - in acest caz - pui.
Cotlete De Miel - Reteta Indiana
Aceasta reteta fina de cotlete de miel este cea mai buna mancare anglo-indiana. Se serveste cu cartofi coapti si salata pentru o masa consistenta.
Muschiulet De Vita Cu Cartofi Si Broccoli
O reteta mai usoara, mai sanatoasa de friptura, dar mai aromata decat ai crede.