Retete cu Drojdie

Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura

Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura, simplu de tot. Tot ce trebuie să faceți este să urmați rețeta pas cu pas.

Focaccia cu parmezan

Atunci când vine vorba despre alternative pentru pâine, focaccia se numără printre opțiunile cele mai populare. Originară din bucătăria italiană, focaccia a devenit cunoscută în toată lumea. O puteți prepara simplă, sub formă de pâine. Cu parmezan, cu roșii, cu rozmarin proaspăt sau doar cu ulei de măsline. Astăzi vă propunem o rețetă de focaccia cu parmezan, delicioasă și ușoară, care poate fi servită atât ca atare, pe post de gustare, cât și pe post de pâine care însoțește alte alimente.

Aluat pentru pizza - rețeta lui Gennaro Contaldo

Atunci când vine vorba despre pizza, ingredientele și baza sunt secretele reușitei. Un blat ca la carte și ingrediente de calitate vă vor ajuta să obțineți o pizza ca în restaurantele italiene, la voi în bucătărie.  Și pentru că tot a venit vorba despre italieni și știm că ei sunt experții în pizza, astăzi vă propunem o rețetă de blat cu care nu veți da greș. Îi aparține celebrului bucătar Gennaro Contaldo și se face doar din patru ingrediente: făină, apă, drojdie și sare. 

Gogoși de post mănăstirești

Gogoși de post mănăstirești simple, delicioase, pufose, pe care le puteți face oricând, chiar și în perioada postului, pentru că nu conțin ouă sau lapte.

Rețeta de cozonac a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Secretul cozonacilor ca la carte constă în răbdare și ingredientele de calitate. Dacă îi frământați suficient și aveți răbdare să îi lăsați să se dospească cât trebuie, reușita va fi una sigură. Astăzi vă prezentăm o rețetă celebră de cozonac, poate cea mai cunoscută și mai apreciată de pe internetul românesc: rețeta de cozonaci a lui Chef Cătălin Scărlătescu.  Pufoși, crescuți, aromați și umpluți cu cremă de ciocolată de calitate, acești cozonaci sunt perfecți pentru mesele de sărbătoare și nu numai. 

Cozonac simplu - rețeta pentru începători

Nu există masă de sărbătoare fără un cozonac, fie că este el cumpărat sau făcut în casă. Nimic nu se compară cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor, rumenit și parfumat. Iar dacă nu ați făcut cozonac în casă până acum, este momentul să încercați această rețetă. Cozonacul nu este deloc complicat de făcut, în ciuda faptului că multă lume se ferește de el. Dacă respectați cantitățile și lucrați la cald, reușita este sigură. În plus, dacă aveți un robot de bucătărie, puteți frământa cozonacul la robot și ați scăpat de jumătate din treabă. 

Langoși cu gem de prune - de post

Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii. 

Cozonac frământat la mașina de făcut pâine

Nu există masă de sărbătoare fără cozonaci. Fie că alegem să-i cumpărăm, comandăm, sau îi facem în casă, să umple bucătăria cu parfumul lor, cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de Crăciun, Revelion, Paște și sărbătorile tradiționale, în general. Cu nucă, cu cacao, cu rahat sau cu stafide, aceștia reprezintă un desert irezistibil pentru orice român. Iar dacă nu ați făcut până acum cozonac din cauza frământatului, ei bine, scăpați de acest stres dacă îi frământați cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unei mașini de făcut pâine. O rețetă de cozonac frământat și dospit la mașina de pâine vă propunem și noi, astăzi.  

Panettone (cozonac italian)

Sărbătorile se apropie și nu există masă de sărbătoare fără cozonac. Fie că este cumpărat, făcut în casă, după o rețetă tradițională, veche de sute de ani, sau într-o variantă modernă, reinterpretat. Ideea de sărbători este asociată întotdeauna cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor.  Iar dacă vreți o alternativă la cozonacul românesc sau ceva mai altfel anul acesta, vă invităm să încercați cozonacul italian, adică panettone. Un cozonac pufos, aromat și foarte gustos, care a devenit popular în toată lumea. Este adevărat că necesită mai mult timp de preparare decât cozonacul clasic, iar acest lucru se datorează timpului îndelungat în care trebuie să stea la dospit. 

Plăcinte cu varză - de post

Nimic nu se compară cu o plăcintă caldă, tradițională, făcută în casă. Iar dacă rețeta este ușoară, ingredientele la îndemână și o puteți savura oricând, atunci chiar merită încercată! Astăzi vă propunem o rețetă ardelenească de plăcinte cu varză, la tigaie. Se fac foarte ușor, rețeta este asemănătoare cu a plăcintelor cu brânză, numai că acestea sunt de post și pot fi savurate în orice moment din an. Plăcintele cu varză sunt un preparat economic și vor fi pe placul întregii familii. 

Khachapuri - plăcintă georgiană cu brânză

Ați auzit vreodată de Khachapuri? Dacă nu ați gustat până acum, trebuie neapărat să încercați aceste plăcinte georgiene delicioase. O combinație perfectă de aluat pufos, făcut în casă, mai multe feluri de brânzeturi, cu un gălbenuș moale de ou în mijloc. Khachapuri este o idee perfectă pentru brunch, pentru o gustare delicioasă sau atunci când aveți musafiri. Puteți folosi orice feluri de brânzeturi aveți la îndemână, cu condiția să amestecați cel puțin două tipuri. Cu cât aveți mai multe feluri de brânză, cu atât plăcinta va fi mai gustoasă. 

Pâine împletită cu aluat dulce

Mirosul de pâine făcută în casă, proaspăt scoasă din cuptor, este irezistibil pentru oricine. Mai ales dacă vorbim despre o pâine împletită, cu un aluat ușor dulce, care aduce mai degrabă a produs de patiserie decât a pâine clasică. Astăzi vă propunem o rețetă de pâine împletită, pe cât de aspectuoasă, pe atât de gustoasă. O pâine dintr-un aluat dulce, pe care la final o puteți unge cu miere și servi pe post de desert. 

Brânzoaice - plăcinte cu brânză dulce și stafide

Brânzoaice, poale-n brâu sau plăcinte cu brânză dulce și stafide. Spuneți-le cum vreți, pentru că toate se referă la același preparat delicios: plăcinte pufoase, parfumate și aromate, umplute cu brânză de vaci și stafide.  Aceste plăcinte se regăsesc în toate zonele țării, cu denumiri diferite și rețete ușor diferite, dar la fel de gustoase și apetisante. În Moldova se numesc poale-n brâu și sunt unul dintre deserturile tradiționale din acea zonă geografică. Se prepară și în Muntenia, Ardeal sau Dobrogea, doar că sunt numite fie brânzoaice, fie simplu: plăcinte cu brânză. Nu sunt greu de făcut și merită să le încercați dacă aveți poftă de un desert tradițional. 

Pâine de casă fără frământare

Mulți oameni se feresc de aluatul care necesită frământare și, implicit, de preparatele pentru care este nevoie de aluat făcut în casă. Dar există și rețete de aluat care nu necesită frământare și care se fac rapid și ușor.  Pâinea și chiar cozonacul sunt două exemple de astfel de preparate pentru care nu trebuie să vă bateți capul cu frământatul. O astfel de rețetă de pâine vă propunem și noi, astăzi. Tot ce aveți de făcut este să amestecați ingredientele și să le lăsați la dospit peste noapte, după care să coaceți pâinea. 

Gogoși bănățene (crofne)

Bucătăria românească este extrem de oferantă în ceea ce privește deserturile, iar la capitolul gogoși, avem câteva variante delicioase. Fie că vorbim despre gogoși simple, gogoși puse cu lingura, papanași sau crofne, trebuie să le încercați.  Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de crofne (gogoși bănățene). Sunt delicioase, pufoase, parfumate și reprezintă un desert tradițional și delicios. 

Beghrir - clătite marocane

Dacă nu ați încercat niciodată clătitele marocane, trebuie să le gustați! Beghrir sau clătitele cu 1000 de găuri, așa cum se mai numesc, se fac diferit față de clătitele pe care le știm noi, atât ca rețetă, cât și ca mod de preparare.  Clătitele sunt foarte pufoase și aerate, iar aluatul este poros, cu aspect de burete, datorită drojdiei din compoziție. Clătitele marocane sunt un desert deosebit și cu siguranță vă veți impresiona musafirii cu ele. 

Cuiburi de viespi

Cuiburile de viespi sunt un desert bine cunoscut în bucătăria românească, delicios și ușor de făcut. Prăjitura reprezintă o altă variantă de prezentare pentru cozonac, fiind foarte asemănătoare ca și aspect cu cozonacul Rozenkrantz.  De fapt, rețeta de bază este tot cea de cozonac, doar că diferă modul de așezare în tavă și de prezentare. Dacă știți să faceți cozonac, nu are cum să nu vă iasă și această rețetă. 

Savarină făcută în casă

Savarina este una dintre cele mai iubite și populare prăjituri de cofetărie. Cunoscută și prezentă în cofetării încă de pe vremea bunicilor noștri, savarina este un desert aparent simplu, care poate fi reprodus și acasă cu succes.  Practic, este vorba despre un aluat ca de gogoși, dar mai moale, un sirop de zahăr și frișcă (naturală, dacă le faceți acasă). Dacă v-ați hotărât să recreați una dintre cele mai populare rețete din cofetărie, iată ce pași trebuie să urmați. 

Loukoumades - gogoși grecești

Dacă ați fost în vacanță în Grecia, cu siguranță v-ați îndrăgostit de câteva dintre preparatele lor culinare. Unele dintre ele se fac foarte ușor și acasă, iar gogoșile tradiționale grecești fac parte din această categorie. Loukomadies sau loukoumades, așa cum se numesc, sunt asemănătoare ca mod de preparare cu gogoșile pe care le știm cu toții, doar că aluatul este mai moale în cazul acestora. Pot fi servite cu miere și scorțișoară, cu nucă, zahăr pudră sau cremă de ciocolată. 

Prăjitură Greta Garbo

Prăjitura Greta Garbo este unul dintre deserturile care nu lipseau în copilărie de pe mesele de la zilele de naștere sau de sărbători. Prăjitura cu nume de star de cinema există în caietele cu rețete ale mamelor și bunicilor noastre și, pe lângă gustul nemaipomenit, are și o poveste cel puțin interesantă. Prăjitura a fost inventată de un cofetar ungur, la jumătatea anilor 1800. Purta numele lui pe atunci și era servită în cafeneaua lui, una dintre cele mai vechi și cu tradiție din Europa. Se spune că, după câteva zeci de ani, Greta Garbo ar fi ajuns la Budapeste și a gustat din prăjitură. I-a plăcut atât de mult, încât prăjitura a devenit cunoscută în Ungaria și mai apoi în România, cu numele starletei. Desertul se mai prepară și astăzi și toată lumea îl cunoaște după numele pe care l-a căpătat datorită faimoasei actrițe suedeze. 

Langoși umpluți cu brânză și mărar

Langoșii sunt unul dintre preparatele delicioase pe care le-am împrumutat din bucătăria ungurească. Sunt delicioși, se fac ușor, foarte versatili și pot fi umpluți cu orice. Aici v-am prezentat varianta cea mai simplă de langoși, iar astăzi vă propunem să încercați versiunea cu brânză și mărar.

Manakeesh - pizza libaneză

Manakeesh sau Manakish, așa cum mai este numită, este un fel de pizza arăbească, delicioasă și ușor de făcut. La fel ca pizza pe care o știm cu toții, Manakeesh se poate face cu diferite toppinguri, printre care carne tocată, brânză sau zaatar.  Astăzi vă prezentăm rețeta cu brânză, ușoară și delicioasă, pe care o puteți prepara foarte simplu. Aveți nevoie de cel puțin două feluri de brânză, pe care le puteți combina între ele sau folosi separat. Puteți folosi și altfel de brânzeturi care vă plac.   

Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă

Langoșii sau plăcintele prăjite (sau scovergi, așa cum mai sunt numiți) reprezintă un preparat clasic din bucătăria ungurească. Se fac ușor și îi puteți prepara simpli sau umpluți cu brânză.  Rețeta pentru aluat de langoși este cât se poate de simplă. Aluatul se face exact ca cel pentru pâine, fără să adăugați ulei în compoziție. Aluatul trebuie să fie moale, nu îmbibat de făină, pentru că, atunci când veți prăji langoșii, aceștia trebuie să se umfle frumos și să rămână pufoși atât la exterior, cât și la interior. 

Aranygaluska (găluște de aur) - cel mai bun desert unguresc

Bucătăria ungurească este una extrem de bogată și ofertantă în feluri de mâncare delicioase, dar mai ales în deserturi. Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte gustoasă de Aranygaluska, adică găluște de aur. Un desert pe bază de aluat de cozonac, tăvălit prin nucă și servit cu sos de vanilie.  Găluștele de aur au devenit populare în bucătăria din Ardeal mai întâi, dar merită să le încercați, indiferent din ce zonă a țării proveniți. Un desert tradițional și delicios, pe care merită să îl gustați măcar o dată. 

Chifle pentru burgeri

Dacă faceți burgeri acasă, trebuie să încercați să faceți tot voi și chiflele. Gustul nu se compară cu al chiflelor cumpărate, iar satisfacția că ați făcut voi burgerul de la zero este pe măsură. Puteți face chiflele și pentru a le savura pur și simplu, nu neapărat pentru burger. Se potrivesc perfect în orice combinație, mai ales calde, cu puțin unt. 

Focaccia cu rozmarin și usturoi

Dintre toate felurile de pâine, focaccia este cea mai aromată, cea mai gustoasă și singura pe care nu o poți refuza, orice ar fi. Celebra rețetă de pâine italiană a devenit cunoscută în toată lumea și a început să câștige din ce în ce mai mult teren.  Focaccia pornește de la rețeta de bază a pâinii, doar că are o cantitate ceva mai mare de ulei de măsline și este foarte aromată. Cu usturoi, cu rozmarin, cu parmezan, cu măsline, cu busuioc... și lista poate continua. O puteți savura cu orice, de la salate până la ciorbe și supe. Caldă sau rece. Cu unt sau simplă.  Dacă deja înghițiți în sec, trebuie să încercați această rețetă de focaccia cu usturoi și rozmarin. Se face ușor și vă garantăm că, odată ce o gustați, o veți face de fiecare dată când veți avea ocazia. 

Socată de casă - rețeta originală

Luna mai este cea în care pe piață apar fructele de primăvară, dar și cea în care înflorește socul. Pe tarabele din piețe au început deja să apară grămezi de flori albe de soc, chiar dacă sezonul lor este abia în a doua jumătate a lunii. Pentru cei care nu mai au răbdare și pentru cei care au găsit deja flori de soc, astăzi avem o rețetă de socată autentică, așa cum o făcea bunica. Se prepară rapid, iar singurul test este să aveți răbdare câteva zile, până se macerează socul.  Dacă doriți să grăbiți procesul de fermentare, puteți folosi o jumătate de pliculeț de drojdie. În acest fel, socata va fi gata în 1-2 zile. 

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de PIZZA

Cea mai bună pizza e cea care are exact ingredientele care îți plac. Cu alte cuvinte, nu cu de toate, ci doar cu ce trebuie. Se spune că numărul de topping-uri de pe o pizza bună nu ar trebui să depășească patru, pentru a fi într-adevăr o pizza de calitate.  Dar astăzi vorbim despre ceva și mai simplu, o pizza cu adevărat simplă, dar delicioasă: margherita. Secretul constă în produsele care trebuie să fie de calitate, nu cât mai multe.  Așadar, pentru a face o pizza bună ai nevoie de câteva ingrediente și un pic de exercițiu.

Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior

Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii. 

Cozonac cu mac - fără frământare

Dacă vreți să încercați altceva pentru masa de Paște, avem o propunere delicioasă. Cozonac cu mac, fără frământare, simplu de făcut și irezistibil de gustos.  O alternativă la cozonacul clasic, umplut cu nucă, stafide și rahat, care se face ușor și pe care nu e nevoie să-l frământați până vă dor mâinile. Trebuie, însă, să țineți cont că aluatul are nevoie de câteva ore bune pentru a se dospi cum trebuie, deci ar fi ideal să-l pregătiți seara și să stea la frigider peste noapte, pentru a crește cum trebuie.

Cozonac pufos, la mașina de făcut pâine

Multe gospodine se feresc de ideea de a face cozonac, din cauza frământării. Într-adevăr, dacă urmezi indicațiile de rețetă tradițională pas cu pas, frământarea poate fi o corvoadă. Dar dacă aveți o mașină de făcut pâine, lucrurile se simplifică semnificativ. Orice mașină de făcut pâine are un program simplu de frământare și dospire. Asta înseamnă că tot ce aveți de făcut este să puneți ingredientele pentru aluat în mașină, să selectați programul de frământare + dospire și să vă ocupați doar de umplutură.

Pască cu cremă de brânză și smântână

O rețetă de pască cu cremă de brânză și smântână, cu aluat de cozonac, o alternativă la pasca clasică cu brânză de vaci.

Cozonac sub formă de floare cu ciocolată

Se apropie Paștele, iar cozonacul nu lipsește de pe masa de sărbătoare a românilor. Există atâtea rețete de cozonac, încât nici nu știi pe care să o pregătești. Dar propunerea de astăzi este una cu adevărat specială.  Cozonacul floare cu ciocolată este o alternativă sofisticată la cozonacul clasic, copt în tavă, deși aluatul se face la fel. Diferă forma de prezentare, iar rezultatul final e unul wow, cu care vă veți impresiona familia și musafirii.   

Cozonac pufos fără frământare

Cozonacul fără frământare este la fel de gustos ca și cel clasic, iar secretul constă în maia. Dacă drojdia și făină sunt de calitate și maiaua crește, atunci va crește și cozonacul, fără să fie nevoie de ore întregi de frământare.

Omletă fără ouă - micul dejun perfect, de post

Sună ciudat, dar puteți face omletă fără ouă, de care să vă bucurați în perioada postului. Dacă vă este dor de o omletă cu legume la micul dejun, dar țineți post, această rețetă vă va scoate din încurcătură. Probabil vă întrebați cu ce veți înlocui ouăle din omletă. Răspunsul e simplu: cu tofu. Iar combinația cu legume vă asigură un mic dejun delicios, consistent și plin de vitamine și fibre. 

Cozonac pufos cu nucă și rahat

Se apropie Paștele, iar cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. Unii preferă să îl cumpere, alții aleg să îl prepare în casă, iar adevărul e că nimic nu se compară cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor și rupt înainte să se răcească complet. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de cozonac, foarte populară, și cu reușită sigură. Secretul este să respectați cantitățile și să aveți ingredientele pregătite de seara, la temperatura camerei. Puteți umple cozonacul cu orice vă place sau puteți omite rahatul sau stafidele, dacă nu se numără printre preferințele voastre. 

Pască tradițională cu brânză și stafide

Puține lucruri se compară cu preparatele tradiționale românești, mai ales cu pasca cu brânză și stafide de pe masa de Paște. Există mai multe feluri de a prepara pască, cu sau fără aluat.

Gogoși pufoase de post

Gogoși pufoase și aromate, fără lapte și ouă. Cât de bine sună? Dacă vă plac gogoșile și țineți post, vă puteți bucura de ele și în perioada postului. Lapte vegetal, esență de vanilie și coajă de lămâie sunt ingredientele care vor da aroma perfectă gogoșilor de post. Pentru gogoșile de post veți avea nevoie de aproximativ aceleași ingrediente ca la cele obișnuite, în afară de ouă și lapte, evident. În loc de laptele normal puteți folosi lapte vegetal de care vă place. Lapte de soia, de migdale, de cocos sau de orez - toate sunt la fel de potrivite și, cu cât mai aromate, cu atât și gogoșile vor fi mai bune.  Gogoșile de post pot fi umplute cu dulceață, pudrate cu zahăr sau servite simple, dacă preferați deserturile nu foarte dulci.  

Mucenici moldovenești de post

Pe 9 martie, ortodocșii sărbătoresc cei 40 de Mucenici. Dincolo de semnificația sărbătorii în sine, gospodinele gătesc mucenici, iar bărbații se cinstesc cu cele 40 de pahare de vin. De la o zonă a țării la alta, mucenicii au diferite denumiri, ca să nu mai vorbim despre rețete adaptate în funcție de zona geografică și de specificul fiecărei bucătării. Mucenici, sfințișori sau bradoși, așa cum se mai numesc, se pot face în 2 feluri: fie fierți, cu zeamă, fie la cuptor, sub formă de covrigi unși cu nucă și miere. Mucenici moldovenești (sfințișori)  În timp ce mucenicii fierți în sirop de apă cu zahăr și nucă sunt specifici Dobrogei și Munteniei, în Moldova și Ardeal se fac mucenici sub formă de 8, cu miere și nucă. Astăzi vorbim despre mucenicii moldovenești sau sfințișori, rețeta de post. Sunt la fel de gustoși ca aceia de dulce și vă puteți bucura de aroma lor și dacă țineți post.

Cum să faci lipii (pâine libaneză) perfecte

Pâinea libaneză (sau lipia) este una dintre cele mai gustoase sortimente de pâine pe care le-am încercat. Se face ușor și o puteți savura cu orice, de la supe cremă, până la salată de vinete, hummus etc. Astăzi vă învățăm cum să faceți lipii libaneze și să obțineți efectul acela ca la restaurantele cu specific libanez. Pâinile libaneze trebuie să se umfle în cuptor și să devină ca o pernuță de aer.  Le puteți folosi și pentru shaorma făcută în casă, sau umplute cu ce vreți voi. 

Mucenici moldovenești (sfințișori) - cea mai simplă rețetă

Pe 9 martie, ortodocșii sărbătoresc cei 40 de Mucenici. Dincolo de semnificația sărbătorii în sine, gospodinele gătesc mucenici, iar bărbații se cinstesc cu cele 40 de pahare de vin. De la o zonă a țării la alta, mucenicii au diferite denumiri, ca să nu mai vorbim despre rețete adaptate în funcție de zona geografică și de specificul fiecărei bucătării. Mucenici, sfințișori sau bradoși, așa cum se mai numesc, se pot face în 2 feluri: fie fierți, cu zeamă, fie la cuptor, sub formă de covrigi unși cu nucă și miere. În timp ce mucenicii fierți în sirop de apă cu zahăr și nucă sunt specifici Dobrogei și Munteniei, în Moldova și Ardeal se fac mucenici sub formă de 8, cu miere și nucă. Astăzi vorbim despre mucenicii moldovenești sau sfințișori, cei mai gustoși și mai arătoși. Crescuți în cuptor, însiropați din belșug și unși cu miere și nucă, sfințișorii nu au cum să nu vă facă poftă, indiferent din ce zonă a țării proveniți. 

Lahmacun - pizza turcească

Lahmacun, sau pizza turcească, este o rețetă pe care trebuie să o încercați, dacă vă place să experimentați în bucătărie. O pizza complet diferită de cea cu care sunteți obișnuți, cu topping de carne tocată, dar foarte gustoasă și categoric originală.  Dacă vă place bucătăria orientală și vreți să vă jucați cu aromele puțin, vă propunem să încercați Lahmacun. Este o mâncare spornică, iar din cantitățile de mai jos vă vor ieși 3-4 pizza. Așadar, este perfectă atunci când aveți musafiri sau pentru o cină cu arome orientale în familie.  Faceți aluatul după instrucțiunile de AICI.

Pizza de post - cea mai gustoasă rețetă

Chiar dacă a început postul, vă puteți bucura în continuare de unele dintre mâncărurile voastre preferate, în varianta de post sau în varianta vegetariană.  Pizza este una dintre acele mâncăruri care se pot adapta și pentru perioada postului. Renunțați la mozarella și la carne și vă bucurați, în schimb, de o pizza delicioasă cu legume și tofu. Vă asigurăm că și pizza de post este gustoasă, este foarte sănătoasă și vă puteți bucura de ea în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, nu neapărat când/ dacă țineți post. Pizza de post se poate face cu orice legume vă plac/ aveți la îndemână în momentul respectiv. În funcție de gust și preferințe, puteți adăuga sau elimina unele legume din rețetă.  Preparați aluatul după instrucțiunile de AICI. 

Cum să faci cele mai bune CROISSANTE acasă

Nimic nu e mai bun dimineața decât un croissant cu o cafea cu lapte caldă. Croissantele se fac foarte ușor acasă, în propria bucătărie, iar rețeta nu este deloc una care să vă intimideze. Dacă vă hotărâți să faceți croissante, aluatul este cel mai important. El nu este greu de făcut, dar necesită multă răbdare și timp. Dar vă garantăm că merită! În plus, aluatul pentru croissante poate fi folosit și pe post de aluat foietaj și păstrat la congelator mai mult timp. Aluatul foietaj din comerț conține margarină, dar cel pe care îl veți face în casă va respecta rețeta originală și va conține unt. Gustul nu se compară cu al celui din comerț, iar aluatul foietaj pe care îl veți face va avea o calitate net superioară celui din magazin.

Aluat pentru pizza - secretul pentru un blat de pizza PERFECT

Atunci când vine vorba despre pizza, aluatul este cheia succesului. Ca la orice preparat culinar, baza este cea mai importantă. Fie că vă place blatul subțire și crocant, sau gros și pufos, trebuie să știți cum să-l pregătiți, pentru un rezultat perfect. Indiferent ce topping-uri ați alege pentru pizza, un lucru e sigur: dacă blatul nu este de calitate, rezultatul final va fi unul nereușit.  Dacă vă place să faceți pizza acasă, primul pas este frământarea aluatului pentru blat. Acesta are nevoie de puțin timp și răbdare, dar vă garantăm că merită efortul!

Cozonac Rosenkranz - cea mai spectaculoasă idee de cozonac

Dacă v-ați plictisit de cozonacul clasic și vreți să vă impresionați familia, prietenii sau musafirii cu ceva deosebit, atunci trebuie să încercați cozonacul Rosenkranz. Rețeta originală este una de inspirație germană (așa cum sugerează și numele), care a fost preluată apoi în bucătăria maghiară și așa a ajuns și la noi. Cozonacul Rosenkranz este ușor de făcut, iar rezultatul final va fi unul delicios și de efect, cu care veți impresiona pe oricine.  Compoziția și modul de preparare sunt asemănătoare cu ale cozonacului obișnuit, doar că diferă forma de coacere și de prezentare. Dacă aveți o rețetă de cozonac pe care o urmați de fiecare dată, o puteți folosi pe aceea și schimba doar la final.  Dacă nu, această rețetă sigur vă va ieși perfect.

Gogoși pufoase - rețetă ca la bunica

Gogoși pufoase, făcute în casă, aromate și care se topeșc în gură. Gustul copilăriei, al deserturilor pe care le făcea bunica și de al căror miros se umplea toată casa.

Tort italienesc cu crema de branza

Un tort cremos pentru evenimente speciale.

Aluat de pizza

O reteta usoara, pentru a te asigura ca vei face cea mai gustoasa pizza.

Bagheta frantuzeasca

Este perfecta pentru sandvisuri, insa noi preferam sa o mancam calda, abia scoasa din cuptor.