Focaccia cu ceapa
Focaccia cu ceapa retete: cum gatesti focaccia cu ceapa si cele mai gustoase retete de focaccia crocanta, vita cu ceapa caramelizata, ceapa caramelizata cu zahar brun, salata de pipote cu ceapa, ficat de curcan cu ceapa, salata piept de pui cu maioneza si ceapa, salata de piept de pui cu ceapa marinata, bhaji de ceapa, mancare de prune uscate fara ceapa, rulada cu mere cu foietaj.Focaccia cu ceapa si masline
300 g faina, 10 g drojdie proaspata, 100 ml apa calduta, 100 ml lapte caldut, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita sare, masline, 3 linguri ulei, 1 ceapa potrivita, oregano.
Focaccia cu rozmarin și usturoi
Dintre toate felurile de pâine, focaccia este cea mai aromată, cea mai gustoasă și singura pe care nu o poți refuza, orice ar fi. Celebra rețetă de pâine italiană a devenit cunoscută în toată lumea și a început să câștige din ce în ce mai mult teren. Focaccia pornește de la rețeta de bază a pâinii, doar că are o cantitate ceva mai mare de ulei de măsline și este foarte aromată. Cu usturoi, cu rozmarin, cu parmezan, cu măsline, cu busuioc... și lista poate continua. O puteți savura cu orice, de la salate până la ciorbe și supe. Caldă sau rece. Cu unt sau simplă. Dacă deja înghițiți în sec, trebuie să încercați această rețetă de focaccia cu usturoi și rozmarin. Se face ușor și vă garantăm că, odată ce o gustați, o veți face de fiecare dată când veți avea ocazia.
Focaccia umpluta cu branza
500g faina150g branza de vacicondimente pt pizaa (mediteraneene)ulei de maslinedrojdie350ml apa calda
Focaccia cu prosciutto
500g faina alba 250ml apa 25g drojdie 150g prosciutto sau bacon afumat 50g untura sau unt 8 g sare 12 lingurita zahar 1 ou batut pt uns
Focaccia cu parmezan
Atunci când vine vorba despre alternative pentru pâine, focaccia se numără printre opțiunile cele mai populare. Originară din bucătăria italiană, focaccia a devenit cunoscută în toată lumea. O puteți prepara simplă, sub formă de pâine. Cu parmezan, cu roșii, cu rozmarin proaspăt sau doar cu ulei de măsline. Astăzi vă propunem o rețetă de focaccia cu parmezan, delicioasă și ușoară, care poate fi servită atât ca atare, pe post de gustare, cât și pe post de pâine care însoțește alte alimente.
Focaccia Cu Masline
Focaccia este o paine asemanatoare cu o placinta sau o pizza,fiind de origine italiana. Ea poate fi umpluta cu diferite ierburi aromatice in functie de preferinte, printre cele mai utilizate fiind oregano si busuiocul. Este o paine care se face foarte usor in ciuda timpului putin mai mare in care trebuie sa asteptati sa creasca aluatul. Pentru un gust dar si o culoare mai interesanta puteti utiliza mai multe feluri de masline (eu am folosit 2). Maslinele daca nu le luati decojite, va trebui sa le scoateti samburii. Deasemenea eu am folosit drojdie de la Dr. Oetker care nu mai necesita sa o lasati in apa sau lapte caldut pentru a se activa. Se amesteca direct cu faina.
Focaccia. Rețeta simplă și rapidă, gata în 3 pași
Focaccia este una dintre cele mai îndrăgite tipuri de pâine italiană. Dacă te-ai întrebat vreodată cum să faci focaccia acasă, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol, îți vom arăta o rețetă focaccia simplă și rapidă, perfectă pentru orice ocazie. Și vestea bună e că nu trebuie să fii brutar profesionist ca să o prepari acasă! Cu această rețetă simplă și rapidă, focaccia ta va fi gata în cel mai scurt timp.
Focaccia cu branza feta si rozmarin
25 g drojdie proaspata, 350 apa calduta, 1 lingtza zahar, sare (in aluat si presarata pe piine), 570 g faina, 100 g brinza feta (eu am pus chiar 200), rozmarin (proaspat sau uscat, eu am avut uscat), ulei de masline.
Provolone la cuptor - cum se face și cu ce se mănâncă
Dacă ești în căutarea unei gustări rapide și delicioase, provolone la cuptor este exact ce ai nevoie. Este super ușor de pregătit și se potrivește perfect ca aperitiv sau gustare pentru orice ocazie.Poți să adaugi roșii sau condimente după gust, dar brânza este vedeta principală a rețetei.
Bruschete cu somon afumat, avocado și brânza feta
Bruschete cu somon afumat, avocado și brânza feta, pentru un mic dejun sofisticat sau un aperitiv elegant pentru cină. Sunt perfecte cu un pahar de vin alb sau cu o șampanie!
Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati
Aluat: -400 gr faina alba -150 gr cartofi -180 ml apa calduta -30 gr untura -25 gr drojdie de bere -1 lingura ulei de masline -sare Topping: -250 gr carnati proaspeti -150 gr cascaval afumat -2 crengute de rozmarin -3 linguri ulei de masline -sare si piper negru
Antipasti De Legume
Antipasti reprezinta primul fel de mancare la o masa in stil talian. Reteta de mai jos este usoara si vegetariana.
Focaccia cu roșii. Cea mai bună rețetă și trucuri pentru o coacere perfectă
Descoperă rețeta de focaccia cu roșii, un deliciu culinar italian. Află istoria sa fascinantă, secretul ingredientelor de calitate și tehnici pentru a o coace la perfecțiune.
Crema de oua rapida la Robochef
3 oua fierte tari o ceapa uscata alba mica jumatate ceapa rosie cateva fire de ceapa verde 2-3 linguri smantana sare, macinata dupa gust...
Omleta cu ceapa
2-3 oua o ceapa 2 linguri de lapte ulei,sare
Rondele de ceapa pane
2 oua o ceapa uscata alba o ceapa uscata rosie cca 100 ml lapte sare piper negru macinat cimbru macinat boia de ardei dulce ulei de masline extravirgin faina pesmet
Salata de ceapa alba si rosie
1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, sare, 3 lg ulei de masline
Varza noua cu afumatura in vas roman
.2 verze proaspete .750 g afumatura . 1 ceapa (eu am avut ceapa rosie) .2-3 fire de ceapa verde .1 legatura de marar .o cana suc de rosii .boia .foi de dafin .piper boabe .sare,piper .ulei
Ciuperci umplute cu ceapă
Ciuperci umplute cu ceapă – rețetă simplă și rapidă, perfectă pentru orice masă.
Spaghete cu castraveti si ficat
200 g spaghete, 250 g ficat de pui, 1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 1 ceapa verde, 1 castravete, 1 ardei galben, 2 catei usturoi, patrunjel verde, 2 linguri sos de soia, ulei, 1 lingura miere, sare,piper.
Spaghete cu chiftele
½ kg piept de pui1 ceapa 1 ou1 morcovCativa catei de usturoiVerdeataCondimente (curry, boia, condimente pentru pui)Putina menta proaspata1 felie paine inmuiata in lapte si stoarsaspagheteSarePiperVegetaPentru sos:Cateva fire de ceapa verde1 ceapa rosie1 ceapa albaRosii in sosCimbruBusuioc proaspatVegetaCondimente
Macaroane cu ceapa si branza de oi
300 g macaroane, o lingura ulei, 1 ceapa ulei (pentru calit ceapa), 3 linguri branza de oi, piper sare.
Paine surpriza
1 kg faina 2 plicuri drojdie uscata 5-6 linguri ulei sare 1 lingura zahar 10 carnati dintre care 5 picanti o ceapa rosie sau 2 fire de ceapa verde.
Rulada de carne tocata
Avem nevoie de: -1 kg carne de vita tocata -condiment pentru chiftele -boia dulce de ardei -1 ceapa -1 mana de frunza de patrunjel -5 oua -1 ceapa -4 linguri de ulei de masline pentru calit ceapa -miez de paine inmuiat in apa -sare dupa gust
Ochiuri pe pat de ceapa
Pentru o portie este nevoie de: o ceapa mare 2 oua sare piper ulei patrunjel verde ketchup sau bulion.
Rulouri din File de Pangasius
2-4 Fileuri de pangasius 8-10 Felii de sunca taiate foarte subtire 200 gr de cartofi 200 gr de ciuperci 1 ceapa rosie 1 ceapa alba 100 gr fasole verde 2 morcovi Pt dessign: seminte de rodii si ceapa rosie
Tortilla cu ceapa
800 gr cartofi 5 oua 1 ceapa mare ulei pentru prajit sare, piper
Fasole cu ceapa si cimbru
2 kg fasole ceapa (arpagic) cimbru sare piper boabe foi de dafin o rosie ulei Unisol
Piftelute cu maioneza si ceapa
1 kg carne de vita 300g costita o ceapa calita 2-3 felii de paine muiata in apa sau in lapte 2 oua o lingura pesmet sare, nucsoara,ienibahar ulei pentru prajit 1 kg ceapa Baitzul: o parte otet 3 parti apa sare,piper ienibahar,foaie de dafin Maioneza: 2 galbenusuri fierte un galbenus crud 300 ml ulei zeama de lamaie
Macaroane cu sos de ceapa
500 g macaroane o ceapa boia sare piper o lingura de faina 250 ml apa
Cartofi cu ciuperci si ceapa
400 de grame de ciuperci- adica 2 cutii; 1 ceapa rosie; 1 ceapa uscata alba; ulei 2 linguri; 200 de grame cascaval; marar o legatura;piper;chimen;busuioc;condiment de vita; boia; 3 rosii mari; bulion 4 linguri;4 crenvusti de pui;7 cartofii mari;1 ardei rosu mare;o foaie de dafin; usturoi
Cartofi prăjiți cu ceapă - rețeta care a cucerit internetul
Nimic nu este mai bun decât cartofi prăjiți cu ceapă, la tigaie! Această garnitură delicioasă este perfectă pentru micul dejun, brunch sau cină.
Orez la cuptor cu ceapa
1 cana orez 3 cani apa sare dupa gust 50 ml ulei masline o ceapa mare
Carnati Cu Ceapa Si Ardei Gras
In mai putin de o ora poti prepara o cina delicioasa.
Salata de vitel cu castraveciori acri si maioneza
300 g carne de vitel 1-2 buc castraveciori acri ceapa dupa gust (eu am pus jumatate ceapa uscata alba si jumatate ceapa rosie) 2 cartofi mai micuti maioneza dupa gust sare,piper,cimbru dupa gust
Shaorma de vita
Carne vitel -cel putin un kilogram (pt. 6-7 lipii) Cartofi 5-6 medii Lipii sau tortillas Ceapa rosie 2 buc Ceapa verde 3 buc Maioneza Smintina Usturoi -5 catei Rosii
Kebap
- 500 g carne tocata de vita si oaie - 1 ceapa uscata - 1 legatura ceapa verde - 1 legatura usturoi verde - 2 oua - sare - piper - cimbru - 2 linguri de iaurt
Frittata Cu Chorizo Si Cartofi
Macar in weekend ar trebui sa acordam o importanta mai mare micului-dejun, iar aceasta reteta este perfecta pentru o masa in 2 si o cana de cafea.
Mini tarte cu ceapa
Pentru tarte2/3 cana de unt - 140 g2/3 cana de branza Philadelphia - 140 g2 cani de faina - 300 go lingurita sareUmplutura cu ceapa2 linguri de unt1 ceapa mare tocata marunt250 ml smantana dulce2 lingurite de mustarsare si piper
Porc cu fructe si piure cu ceapa verde
Pentru porc cu fructe 4 cotlete de porc fara os 2 lingurite praf Chinese five-spice 2 linguri ulei 1 ceapa rosie mare taiata in sferturi 4 mere rosii taiat in cate 8 felii 2 linguri gem de merisoare 1 lingura otet de vin sau de mere 200 ml zeama de supa de pui Pentru piure cu ceapa verde 1 kg cartofi curatati si taiati cubulete 150 gr ceapa verde tocata 150 ml lapte 100 gr unt
Blinele cu cheddar si ceapa verde
Branza cheddar afumata, cartofi si ceapa verde intr-o reteta simpla, dar savuroasa.
Supa crema de ceapa
500 g ceapaseminte de chimencimbru uscatpipertrei linguri de uleiotet balsamicuntvin rose
Pasta de branza cu ceapa verde
1/2 kg branza de vaci 50 g unt o lingura smantana 2-3 linguri ulei de floarea soarelui o legatura ceapa verde marar sare piper
Ficat prajit cu ceapa
1.5 kg ficat 1 kg ceapa 2.5 kg cartofi 300 ml ulei 150 g faina 1 legatura verdeata sare piper dupa gust.
Omleta cu unt si ceapa verde
4 oua 40 g unt rece 1-2 linguri cu smântâna grasa sare si piper ambele proaspat macinate ceapa verde
Ghiveci cu oua
4 rosii 3 ardei grasi o ceapa mare sau o legatura de ceapa verde 3 oua 2 linguri ulei 2 linguri pasta de ardei sare piper
Rulada cu urzici
4-5 oua 300 g branza de care doriti Ceapa verde1 ceapa albaO gramada mare de urzici MararPiper albCativa catei de usturoi
Ciorba delicioasa de legume
2 morcovi 2 dovlecei 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel proaspat 1 legatura leustean proaspat o jumatate de telina o jumatate de ardei rosu si o jumatate de ardei verde 1 ceapa uscata medie si 1 ceapa uscata mica pentru la sfarsit 2 cartofi medii bors proaspat de casa rosii pasate sau pasta de tomate
Tarta alsaciana cu ceapa (Tarte `a l'oignon `a l'Alsacienne)
Aluat bris'ee (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina 2 oua 125 gr unt rece de la frigider un pic de sare 2-3 linguri apa rece. Umplutura: 200 gr bacon 1 ceapa rosie 300-400 gr ceapa alba 100 gr parmezan/gruierre/cascaval ras 2 oua 2O gr frisca lichida sau smantana un varf de cutit de zahar o lingurita de unt sare piper nucsoara.
Salata din piept de pui cu branza de oi
un piept de pui 200g branza de oi 2-3 rosii un ardei verde cateva fire de ceapa verde sau o ceapa rosie sau ceapa pur si simplu 3 linguri ulei de masline extra virgin 2 linguri otet basmatic zeama de la 1/2 lamaie sare daca mai este nevoie cateva crengute de patrunjel si busuioc