Retete mediteraneene cu legume

Retete mediteraneene cu legume

Halloumi In Crusta De Susan Cu Legume Meditareene

O reteta de inspiratie mediteraneana, care iti va face dupa-amiezile de vara mai aromate.

Supa fermierului cu legume si paste

30ml ulei de masline1 ceapa tocata grosier3 morcovi taiati rondele200g napi175g varza400g rosii15ml sos de rosii1 lingura condimente mediteraneene1 lingura oregano50g ardei taiati cuburi1,5l apa50g paste400g fasole prefiarta2 linguri patrunjel tocat

Legume mediteraneene

Bucura-te de aromele mediteraneene, intr-o reteta simpla si usor de facut.

Legume mexicane congelate la tigaie cu unt și usturoi

Legumele mexicane se găsesc la pungă în orice supermarket și trebuie neapărat să le încercați în această rețetă.

Focaccia umpluta cu branza

500g faina150g branza de vacicondimente pt pizaa (mediteraneene)ulei de maslinedrojdie350ml apa calda

Legume la grătar. Preparare și trucuri utile

Descoperă secretele preparării perfecte a legumelor la grătar. De la alegerea legumelor potrivite, la tehnici de gătire și servire, vei învăța cum să transformi simpla legumă în vedeta grătarului. În plus, afli despre beneficiile pentru sănătate ale consumului de legume la grătar.

Omleta cu spanac si condimente mediteraneene

6 oua 1 ceapa 2-3 catei usturoi 100 g spanac 150 ml smantana 1/2 ardei kapia( bucata) 1 varf lingurita turmenic( curcuma) 1-2 linguri amidon 1 varf lingurita chimen macinat 1 varf lingurita boia dulce sare piper ulei

Vinete umplute cu arome mediteraneene

3 vinete lungi si subtiri 1/2 lamaie 1 legatura ceapa verde 1 dovlecel mai mic 7 ciuperci albe sare piper, 3 rosii proaspete oregano proaspat 4-5 frunze busuioc proaspat 3 catei de usturoi 2-3 linguri ulei 1 lingura unt 4 felii prosciutto crudo mozzarella dupa gust

Orez cu ciuperci - rețeta simplă și hrănitoare

Orezul cu ciuperci este un fel de mâncare care constă, de obicei, din orez gătit cu ciuperci și alte ingrediente, cum ar fi legume, ierburi și condimente.

Paste mediteraneene

Ingrediente:2-3 linguri ulei de masline2 catei de usturoi4 fileuri de hamsii in ulei5-6 felii foarte subtiri de sunca prosciutto2 rosii tocate nu foarte maruntun praf de ardei uscati iuti (boia iute)2 linguri caperebusuioc tocat fasii1/2 pachet paste fettuccinisare si piper

Chifle mediteraneene

600 g faina 350 ml apa calduta 2 lingurite de sare 2 lingurite de zahar 1 plic drojdie uscata 1/4 lingurita busuioc 1/4 lingurita oregano 1/4 lingurita chimion 1/4 lingurita rozmarin 2 linguri ulei de masline 7 masline mari UNS ulei de masline

Chifle mediteraneene aromate

600 g faina 350 ml apa calduta 2 lingurite de sare 2 lingurite de zahar 1 plic drojdie uscata 1/4 lingurita busuioc 1/4 lingurita oregano 1/4 lingurita chimion 1/4 lingurita rozmarin 2 linguri ulei de masline 7 masline mari UNS ulei de masline

Stoemp de legume

1 kg cartofi 500 gr morcov 1 ceapa patrunjel putin unt putina smantana lichida (sau lapte ) sare nucsoara

Orez sârbesc cu legume

Orezul sârbesc este o mâncare ușoară și reprezintă o garnitură sănătoasă sau o cină vegetariană, ce se prepară rapid și folosește alimente pe care cel mai probabil le aveți deja prin casă!

Risotto cu legume. Varianta mai sănatoasă și cu puține calorii

Risotto cu legume, o variantă mai sănătoasă care nu conține ulei sau unt. O rețetă ușoară, gata în 30 de minute, cu 8 ingrediente, perfectă ca antreu sau ca garnitură.

Tarta cu legume si smantana

Aluat: - 3 dl faina - 125g unt - 2-3 lg apa- 2-3 dl branza rasa Umplutura: 2-3 dl. smantana -2-3 oua legume

Sparanghel - Beneficii, Gust, Rețete

Sparanghelul este o legumă populară în multe părți ale lumii. În funcție de tipul de sparanghel, se mănâncă crud sau gătit și se folosește în preparate precum supe, tocane sau salate.Aroma puternică, oarecum pământoasă a legumei este numai unul dintre motivele pentru care ar trebui să o includeți în meniu. De asemenea, este apreciat pentru beneficiile sale nutriționale și s-a dovedit că are potențiale proprietăți diuretice și de combatere a cancerului.

Anghinare - beneficii, gust, rețete

Află cum anghinarea îți poate îmbogăți dieta și sănătatea. Descoperă de ce această plantă mediteraneană este mai mult decât un simplu deliciu culinar!

Tocanita de legume cu linte

- 3 dovlecei mici - 1 bucatica de telina - 2-3 felii de ardei - 100 grame mix de legume (de la punga) sau fierte ^in casa - 250 grame linte fiarta - ulei de masline cimbru sare piper

Vinete. Beneficii, rețete și contraindicații

Descoperă puterea vinetelor, un super-aliment plin de nutrienți și beneficii pentru sănătate. Învață cum să încorporezi acest aliment-minune în dieta ta cu rețete uimitoare și află despre contraindicațiile sale.

Pastai cu salsa de legume

600 g pastai verzi 1 fenicul mic 1 praz 1 ardei gras rosu 3-4 rosii 3-4 linguri ulei sare.

Cupola de orez cu legume

300g orez 1 l apa 2 cepe 2 ardei grasi rosii 2 morcovi 200g masline 1 ceapa 1 legatura patrunjel ulei

Cuscus Cu Verdeata

Prepara acest cuscus pentru un pranz rapid si sanatos. Este gata in numai 20 de minute.

Falafel Cu Sos Harissa

O reteta perfecta pentru vegetarieni, dar te poti bucura si tu de acest preparat, langa un sos picant.

Broccoli - beneficii, mod de preparare și rețete

Îți place broccoli? Află totul despre broccoli: beneficiile pentru sănătate, modul de preparare și rețete delicioase.

Marinadă grecească pentru pui. Secretul unei arome mediteraneene autentice

Dezvăluim rețeta tradițională a marinadei grecești pentru pui, pas cu pas. Transformă-ți preparatele cu pui în delicii grecești, pline de arome exotice și condimente mediteraneene.

Quinoa: Beneficii, rețete delicioase și sfaturi de gătit

Descoperă beneficiile extraordinare ale quinoa și cum să o gătești perfect de fiecare dată! Găsește rețete savuroase și sfaturi pentru a incorpora acest super-aliment în dieta ta.

Totul despre sfecla roșie. Nutrienți, rețete și beneficii

Află tot ce trebuie să știi despre sfecla roșie, de la profilul său nutritiv până la rețete delicioase și beneficii pentru sănătate.

Legume cu mamaliguta

2 vinete 1 ceapa 1 dovlecel 2 ardei 3-4 rosii o lagatura mica de patrunjel 50-60 ml ulei de masline 500 g faina de porumb 1,5litri apa sare

Piure de mazăre cu mentă

Piure de mazăre cu mentă aromat, colorat și simplu de făcut. Poate fi savurat alături de orice carne sau pește, este o garnitură deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă și hrănitoare.

Leurda - Beneficii, gust, retete. Cu ce este diferită de usturoi

Cum arată leurda, ce gust are și care sunt beneficiile ei pentru sănătate. Ce putem face cu leurda, care este cel mai bun mod de o găti și ce efecte secundare are consumul ei.

Salata de legume la gratar

5 ciuperci 2 dovlecei 1 ceapa albe 1 ceapa rosie 10 rosii cherry 1 ardei gras 5 linguri ulei de masline 3 linguri otet balsamic patrunjel verde sare Proportia ingredientelor se poate modifica dupa plac.

Bruschete cu sos Tapenade

Aperitivele rapide și ușoare sunt ideale atunci când aveți de preparat o masă pentru musafiri, pentru o petrecere sau pur și simplu aveți poftă de ceva bun și rapid. Un sos, o pastă sau un pate făcut la rece vă scoate întotdeauna din încurcătură.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de pastă Tapenade, un pate cremos de măsline cu capere și anșoa, originară din sudul Franței. Spre deosebire de pateul de măsline, clasic, ingredientul cheie din această rețetă în reprezintă caperele. Este o rețetă de post, iar pasta poate fi păstrată mai multe zile în frigider, într-un recipient închis. 

Cușcuș cu legume la cuptor

Cușcușul cu legume la cuptor este o garnitură ușoară cu o aromă complexă. Legume dulci la cuptor sunt amestecate cu un cușcuș pufos și savuros.

Cartofii dulci - beneficii, contraindicații și rețete. Cine nu ar trebui să-i consume

Ce sunt cartofii dulci. Cum cresc cartofii dulci. Calorii și valori nutriționale. Beneficiile cartofilor dulci. Cum se gătesc cartofii dulci. Efectele secundare ale consumului de cartofi dulci.

Orez cu legume la steamer

250 g legume mexicane congelate, 1/2 cana orez, 1/2 cana apa, 1 lingura ulei, o lingurita sare, 1/2 lingurita ierburi de Provence (optional), piper dupa gust.

Supa-crema de topinambur

500 g topinambur 1 fir praz 2 cartofi medii 1litru supa de legume 100 ml vin alb sec ulei de masline sare piper 2 crengute rozmarin 2 crengute cimbru proaspat

Pizza Verde, O Varianta Sanatoasa Plina De Legume

Pizza nu este cel mai sanatos fel de mancare, dar daca totusi nu te poti abtine, incearca aceasta varianta plina de legume.

Pilaf de bulgur cu legume - de post

Cerealele sunt o alegere foarte hrănitoare și sățioasă și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Mai ales în perioada postului, cerealele vă asigură necesarul de carbohidrați și fibre de care organismul are nevoie și există o mulțime de idei și rețete pentru a le prepara, fie că vorbim despre cereale clasice sau pseudo-cereale.  Astăzi vă propunem o rețetă orientală, de post, de pilaf de bulgur cu legume. Este delicios, aromat, datorită condimentelor, și poate fi servit atât ca fel de mâncare în sine, cât și ca garnitură. Dacă nu țineți post, alăturați-i o carne și un sos de iaurt și garantăm că alegerea nu vă va dezamăgi. 

Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor, o garnitură delicioasă preparată din orez bazmati. Orezul iese atât de pufos și copt la perfecție.

Ghebe cu usturoi și pătrunjel

Ghebele cu usturoroi și pătrunjel sunt o rețetă simplă și delicioasă. Dacă îți plac ciulpercile trase la tigaie, merită să încerci și varianta cu ghebe. Spre deosebire de alte ciuperci, cum ar fi champignon, ghebele au o aromă mai puternică și o textură mai fermă. Sunt excelente toamna, când le găsești proaspete și au gustul cel mai intens.

Musaca de legume. Rețeta tradițională românească

Musaca de legume este perfectă pentru persoanele vegetariene sau vegane, pentru cele care țin post sau pur și simplu pentru cele care își doresc să se bucure de o mâncare sățioasă, gustoasă și ușoară. 

Varza rosie cu legume

1 punga amestec mexican cu orez 150 g varza rosie taiata fideluta 1 ceapa 2-3 catei usturoi 1/2 conserva porumb cite un varf de cutit de : - turmenic - ghimbir - coriandru verdeata tocata ulei sare piper

Tartine cu fasole

300 g de fasole boabe fiarta 2 lgt mix de legume uscate bio 80 ml zeama in care a fiert fasolea 50 ml ulei de floarea soarelui 3 catei de usturoi sare piper paine de secara

Risotto Cu Praz Si Lamaie

O reteta delicioasa pentru care nu ai nevoie de prea mult timp si nici de prea multe ingrediente.