Retete vegetariene

Pentru unii un experiment, pentru alții un stil de viață pe termen lung, mâncarea vegetariană este o adevărată provocare atunci când renunți la carne și la produse de proveniență animală. Din fericire, există o mulțime de rețete vegetariene, în care gusturile și texturile legumelor, semințelor și fructelor se pot combina într-o mulțime de feluri. De la supe până la feluri principale și chiar deserturi, există o întreagă colecție de rețete vegetariene gustoase și originale pe care să le încerci chiar dacă duci sau nu un stil de viață vegetarian.
Vezi mai mult

Gazpacho - rețeta originală spaniolă de supă rece

Descoperă rețeta originală de gazpacho, supa rece spaniolă perfectă pentru zilele toride de vară. Află despre beneficiile nutriționale, trucuri pentru prepararea perfectă și idei pentru servirea acestui fel de mâncare răcoritor și sănătos.

Salată de conopidă cu ceapă roșie (de post)

Salata de conopidă cu ceapă roșie este o alegere bună pentru o masă ușoară sau un aperitiv. Este, de asemenea, un fel de mâncare excelent pentru cei care urmează o dietă vegetariană, vegană sau care țin post.

Snițele de soia. Reteta pas cu pas

Descoperă snitelele de soia - o alternativă vegetală delicioasă și nutritivă la șnițelul tradițional. Învață cum să le prepari acasă, cum să le personalizezi și cum le servești cu garniturile perfecte.

Falafel. De la origini la rețeta perfectă

Descoperă reșeta autentică de falafel libanez, un deliciu culinar cu rădăcini în Orientul Mijlociu.

Chiftele cu broccoli și quinoa. O opțiune vegetariană plină de proteine

Descoperă rețeta de chiftele cu broccoli și quinoa – o combinație delicioasă, perfectă pentru o masă nutritivă! Află mai multe despre beneficiile acestor super-alimente și cum să le gătești pentru a te bucura de un preparat gustos și plin de nutrienți.

Terci de ovăz cu cacao și banane

Terciul de ovăz cu cacao și banane este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau chiar gustarea de la mijlocul zilei.

Salată de orez cu legume - colorată și plină de arome

Salata de orez cu legume este absolut perfectă pentru prânz, ca aperitiv la o petrecere sau ca garnitură la cină. Este nutritivă, ușoară, crocantă, colorată și răcoritoare.

Sarmale cu fasole boabe. Rețetă de post, simplă și delicioasă

Rețeta de sarmale cu fasole boabe este o rețetă de post, simplă și se poate spune, chiar ieftină și delicioasă.

Sarmale de post cu ciuperci, nuci şi stafide

Sarmalele cu ciuperci, nuci și stafide sunt destul de căutate în post și trebuie să știți că puteți adapta rețeta pentru toate gusturile.

Sarmale de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată

Sarmalele de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată, se pregătesc foarte ușor, sunt delicioase, hrănitoare și sățioase.

Fasole batută cu ceapă și usturoi

Fasolea bătută cu ceapă și usturoi este un preparat autentic, gustos și sățios, perfect pentru perioadele de post, ca și pentru orice perioadă a anului.

Fasole bătută moldovenească

Rețeta de fasole bătută moldovenească este un preparat sățios, ce se află în topul preferințelor multor români, în special atunci când este servit cu murături de casă.

Mâncare de castraveți murați, de post

Mâncarea de castraveți murați este absolut delicioasă și poate fi consumată fără probleme în timpul postului. Vezi care sunt ingredientele necesare și modul de prepare.

Broccolini cu brânză, în crustă crocantă

Broccolini cu brânză, în crustă crocantă, are o aromă ușoară, oarecum dulce, și pot fi serviți simpli sau ca garnitură. Vezi cum se prepară.

Musaca de legume. Rețeta tradițională românească

Musaca de legume este perfectă pentru persoanele vegetariene sau vegane, pentru cele care țin post sau pur și simplu pentru cele care își doresc să se bucure de o mâncare sățioasă, gustoasă și ușoară. 

Blinele cu cheddar si ceapa verde

Branza cheddar afumata, cartofi si ceapa verde intr-o reteta simpla, dar savuroasa.

Panzanella cu ciuperci

O salata traditionala italieneasca, facuta cu ciuperci pentru un plus de aroma.

Legume mediteraneene

Bucura-te de aromele mediteraneene, intr-o reteta simpla si usor de facut.

Tarta cu branza gruyere si praz

Felii de branza gruyere, peste o tarta vegetariana, coapta la foc mic, pentru o combinatie divina.

Placintă cu dovleac, spanac și năut

O placinta vegetariana fantastica, plina de arome, pe care o poti servi la o petrecere sau chiar la o cina in familie.

Placinta Cu Legume Si Humus

Aluat crocant si legume aromate, pentru o masa, usoara, fara carne, perfecta s-o iei cu tine in zilele cand esti pe fuga.

Chiftele de cartofi cu salata coleslaw

O cina usoara, delicioasa si fara carne.

Chiftele de cartofi cu porumb și guacamole

Se fac atat de repede, incat te vor scuti de orele intregi petrecute in bucatarie. In plus, sunt delicioase!

Briose Cu Branza Cheddar, Ardei Iute Si Porumb

Daca vrei sa pregatesti un aperitiv special pentru mesele in familie, aceasta reteta este fix ceea ce iti trebuie.

Cartofi Dulci La Microunde

O garnitura perfecta si foarte usor de facut, sau chiar un fel principal, atunci cand ai chef de o masa usoara, fara carne.

Blinele Cu Porumb Si Iaurt Cu Tarhon

Blinelele de porumb dulce sunt o mancare vegetariana delicioasa. Merg foarte bine servite calde, cu un iaurt cu tarhon si salata.

Rosii Umplute Cu Orez Si Parmezan

Cei care prefera mancarea fara carne vor iubi aceste rosii umplute cu orez si parmezan.

Tarte Cu Ceapa, Alune Si Mustar

Incearca o combinatie incredibila de alune, ceapa si mustar in aceste tarte individuale. Ideale pentru un pranz sau o cina usoara.

Antipasti De Legume

Antipasti reprezinta primul fel de mancare la o masa in stil talian. Reteta de mai jos este usoara si vegetariana.

Chipsuri De Dovlecei

Inlocuieste chipsurile de cartofi cu o varianta mai sanatoasa, pentru o gustare rapida si usoara

Chiftele De Dovlecel Si Mazare, Cu Salata De Sfecla Si Feta

Aceasta reteta rapida este delicioasa si foarte satioasa.

Ardei Umpluti Cu Dovlecei

Este o reteta ideala daca vrei o masa usoara si fara carne si merge perfect cu o focaccia cu usturoi.

Dovlecei Pane In Stil Grecesc, Cu Tzatziki

Acesti dovlecei crocanti, cu sos delicios cu iaurt, merg perfect pe post de starter pentru mesele in familie.

Tarta Italiana Cu Stafide Si Ricotta

O tarta aromata, care este mai buna servita la temperatura camerei decat rece, abia scoasa din frigider.

Tarta Cu Rosii Si Branza De Capra

Cine poate rezista unei tarte aromate, cu crusta aurie si crocanta? Aceasta reteta vegetariana simpla va impresiona garantat, indiferent de ocazie.

Falafel Cu Sos Harissa

O reteta perfecta pentru vegetarieni, dar te poti bucura si tu de acest preparat, langa un sos picant.

Tarta De Ceapa Caramelizata

O reteta vegetariana si fara gluten cu o crema de caju, ceapa dulce, spanac si kale.

Supă de broccoli cu paste

Aceasta supa sanatoasa are un continut redus de calorii, este plina de arome si foarte ieftina de facut - o reteta care nu iti va afecta nici talia si nici portofelul.

Souffle De Broccoli Si Branza Cu Mucegai

Un preparat care poate deveni "piesa de rezistenta" a unei mese vegetariene.

Chiftele Cu Branza Si Salata De Spanac

Aceste chiftele usor de preparat au branza cremoasa in interior.

Burger De Quinoa, Delicios Si Foarte Sanatos

O varianta sanatoasa atunci cand ai chef de un burger.

Burgeri Din Sfecla Si Linte

Acesti burgeri vegetarieni contin sfecla, linte, chilli si ghimbir. Sunt sanatosi si sunt gata in numai 30 de minute.

Orez Basmati cu Fidea si Fructe Uscate-reteta libaneza

1 pahar orez basmati 1/2 pahar de fidea foarte subtire 1 pumn caju 1 pumn seminte de brad 1 pumn fistic 1 pumn alune 1 pumn migdale 1 legatura de patrunjel 2-3 linguri ulei de floarea soarelui

Penne colorate cu legume

(pentru 8 portii) 500 gr. penne tricolore (Barilla) 3 ardei gras galben 2 ardei gras verde 1 &ndash 2 ardei gras rosu 1 v&acircnata 500 gr. rosii 2 &ndash 3 fire ceapa verde 4 &ndash 5 graunti usturoi 2 dovlecei 6 linguri ulei masline 350 gr. mozzarella gourmet &frac12 legatura patrunjel verde &frac12 lingurita oregano uscat sau proaspat &frac12 lingurita busuioc uscat sau proaspat sare piper dupa gust optional parmezan ras (pentru servire)

Supa De Legume Cu Varza De Bruxelles Si Smantana Din Caju (raw Vegan)

20 bucati varza de Bruxelles taiate fiecare in 4 bucati 2 morcovi taiati cubulete mici 1/4 conopida maruntita in robotul cu lama in S 10 rosii cherry taiate in cuburi mici 8 ciuperci champignon taiate felii subtiri 1 bucata de aproximativ 10 cm de praz taiat rondele subtiri 1 legatura de patrunjel tocat marunt smantana din caju dulce completare apa de izvor dupa gust pentru marinata: 5 linguri sos de soia Shoyu sau Tamari zeama de la 1 lamaie 2 linguri amestec de condimente si flori Adevarata Picanterie de la Sonnentor (Ingrediente: boia dulce usturoi chili petale de trandafir oregano cimbru busuioc rozmarin piper negru petale de floarea soarelui si galbenele.) piper macinat dupa gust 1 litru apa de izvor

Orez parsi

pentru 6 persoane: orez cu bobul lung o cana mare pregatim un morcov taiat in forma de betisoare de chibrit seminte de coriandru o lingurita fasole rosie fiarta in prealabil sau din conserva dar sa fie bine spalata 50 gr stafide uscate feliute de samburi de migdale

Un alt fel de piure

1 kg cartofi 50 g unt aprox o,5 l lapte sare 4-5 fire de ceapa verde 3/4 cana de parmezan optional marar

Omleta de tofu cu ciuperci (reteta vegana)

100 gr tofu 1 ciuperca mare o fir ceapa verde 1 lingurita ulei 1 lingurita curry sau boia sare si piper dupa gust

Puricei cu spanac

300 gr. faina 3 oua spanac fiert si tocat f marunt sare piper ierburi aromate,unt pt. prajit.

Mancare Rapida De Post

3 cartofi ueli 2 felii de paine ketchup