Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri retete: cum gatesti creme pentru prajituri si cele mai gustoase retete de retete pentru prajituri, retete de prajituri pentru paste, garnituri pentru fripturi, ciorbe pentru copii, mancare pentru diabetici, mancare pentru copii, condimente pentru pui, mancare pentru pui, sosuri pentru pui, diete pentru abdomen.

Tarta cu capsuni si creme patissiere

Pentru blat: 90g unt 80g zahar 1/2lg de sare 1lg coaja rasa de lamaie 150g faina 1ou 1-2lg apa rece Pentru creme patissiere:300ml lapte semintele de la o pastaie de vanilie 3 galbenusuri 50g zahar 1lg fainacapsuni pt decor

Prajitura Creme De Menthe

O reteta pentru prepararea careia poti cere ajutorul copiilor, pentru o distractie de weekend.

Forme pentru eclere și choix a la creme

Un ecler cremos, cu aluat pufos și cremă delicioasă, poate fi desertul perfect atunci când ai poftă de ceva dulce. Iar dacă este făcut în casă, lucrurile sunt cu atât mai deosebite.  Aluatul pentru ecler nu este deloc unul pretențios, în ciuda aparențelor. Există câteva secrete care vă asigură reușita și vă ajută să obțineți niște forme de ecler perfecte, crocante și rumenite la exterior, dar pufoase și aerate la interior. 

Cremă de unt pentru prăjituri și torturi

Descoperă cum să faci cea mai delicioasă cremă de unt pentru prăjituri și torturi! Urmărește rețeta noastră pas cu pas pentru un rezultat cremos și aromat.

Creme Ole cu capsuni in foietaj

1 pachet foietaj de placinta(1 kg-2 foi). 2 plicuri de creme ole cu gust de vanilie. 1 kg de capsuni. 500 ml lapte(pentru creme ole). zahar brun pentru capsuni.

Choux a la creme umplute cu frișcă

Choux a la creme, acest desert delicios care se găsește în orice cofetărie, se poate face foarte ușor și acasă. Gogoșile sunt foarte ușor de obținut și le puteți umple cu orice vă place. Rețeta clasică, inspirată din bucătăria franceză, este cu cremă de vanilie sau cu frișcă, dar puteți să vă folosiți imaginația și să le umpleți cu orice vă place. 

Prajitura President

850g zahar pudra250g cacao500g margarina pentru Creme20 oua90g faina½ praf de copt500 ml frisca vegetala

Creme Anglaise

Creme Anglaise este o crema absolut delicioasa, mai ales atunci cand adaugi vanilie pentru o aroma imbietoare. O poti folosi la diverse preparate si merge perfect si langa deserturi cu fructe.

Tarta cu sunca si zucchini

Pentru aluat:300g faina,1lingurita creme fraiche sau smantana groasa,150g unt, 1ou, sareUmplutura:1 zucchini(400g), 3 oua, 200g creme fraiche,sare, piper, 6 felii sunca presata, 80g cascaval ras.

Frișcă de casă din smântână dulce

Atunci când te gândești la o savarină însiropată, un tort diplomat, o tartă sau o prăjitură răcoritoare cu fructe, automat îți zboară gândul la gustul cremos de frișcă. Frișca naturală, făcută în casă, nu se compară cu gustul de frișcă vegetală.  Pentru a face frișcă în casă, aveți nevoie de smântână dulce pentru frișcă. O găsiți la rafturile cu produse pasteurizate și are între 20 și 40% grăsime. Atenție, este smântână dulce, nu frișcă lichidă, pentru că aceea este vegetală, de cele mai multe ori. Citiți cu atenție eticheta și ingredientele, pentru a vă asigura că ați cumpărat ce trebuie. Puteți face frișcă și din smântână lichidă, aceea care se folosesște la gătit, cu condiția să fie din lapte și să aibă peste 20% grăsime. Secretul pentru frișcă este simplu și constă în baterea acesteia la viteză mică și în zahărul pudră. Frișca de casă se face ușor și este incomparabil mai bună decât frișca gata făcută, din comerț. 

Prajitura Krem a la krem

Blat:6 oua,6 linguri de zahar, 1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata.Crema:200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece, 200-220 ml lapte rece, 1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie.Glazura:2 linguri apa, 2 linguri zahar, 2 linguri brandy, 100 g ciocolata, 100 g unt.

Crema de mure

O crema delicioasa care se poate servi pur si simplu, dar merge perfect si cu biscuiti sau fursecuri.

Tort Pina Colada cu ananas și cremă de cocos

Nu ai nevoie de o ocazie specială pentru a prepara un tort delicios și apetisant, pentru întreaga familie. Desertul care nu lipsește de la nicio zi onomastică sau de naștere poate fi savurat în orice moment sau cu orice ocazie.  Tocmai de aceea, astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă de tort pina colada, adică un tort cu ananas și cocos, ușor de făcut, răcoritor și delicios, care va fi pe placul întregii familii. Îl puteți asambla pe un singur strat, pe două sau trei, în funcție de dimensiunea tăvii în care coaceți blatul și de cât de înalt vă va ieși. 

Cremă de mascarpone cu frișcă și cafea

O cremă de mascarpone cu frișcă, fină, pufoasă, se potrivește excelent în aproape orice desert. Este o cremă aproape universală și o puteți folosi de la clasicul tiramisu până la deserturi cu fructe și orice desert cu bază de pișcoturi sau biscuiți.  Crema pe care v-o propunem astăzi este una clasică de mascarpone cu frișcă, dar înnobilată cu un strop de cafea. Se potrivește perfect la tiramisu și nu numai. Dulceața cremei se combină perfect cu aroma puternică a cafelei și îi dă o savoare aparte. 

Desert cu mouse de vanilie si visine alcoolizate

Pentru 2 portii: 6 piscoturi 200ml lapte 250ml frisca lichida din smantana 1 pachet creme ole de vanilie 1/2 pachet creme ole de ciocolata 250g visine din visinata sau proaspete tinute in angeli cherry cu o zi inainte de prepararea desertului

Creme caramel cu rubarba si topping crocant

Pentru creme caramel 300 ml lapte 1 fir de rozmarin 150 gr zahar 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma 2 oua Pentru rubarba 200 gr zahar 200 ml lichior de caspuni 4 x anason stelat 1 baton de vanilie 3 tije de rubarba taiate in bastonase Pentru topping 50 gr faina 1 lingurita zahar vanilat bourbon 25 gr unt rece

Unt de lamaie

Cu o textura fina, untul de lamaie merge perfect pentru tarte, peste sau chiar intins pe paine.

Prajitura cu ciocolata si caramel

Pentru blat6 albusuri200 g zahar200 g nuci macinate5 linguri faina1 linguriţă amoniacPentru creme250 cicolata alba250 g ciocolata neagra12 linguri ulei10 linguri zahar1 pachet margarina6 galbenusuri1 esenta de vanilie1 esenta de rom200 g nuca macinata

Creme Brulee - rețeta originală franțuzească de cremă de zahăr ars

Crème Brûlée  - aceasta este cea mai bună și mai cremoasă rețetă. Aveți nevoie doar de 6 ingrediente simple, iar în doar 15 minute este gata de coacere.

Coeur A La Creme Cu Fructul Pasiunii

Acest desert traditional in forma de inima contine si fructul pasiunii pentru un plus de romantism.

Risotto cu pui si ciuperci si cr`eme fraiche

1 piept de pui dezosat fara piele taiat cubulete 250 gr ciuperci 100gr orez pentru risotto 300 ml bulion de pui sau de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 200 gr cr`eme fraiche,1 ceapa mica taiata marunt sare piper nucsoara oregano 100 gr parmezan sau mozzarella.

Gateau A La Creme

O reteta clasica frantuzeasca pe care trebuie sa o incerci macar o data. Are o consistenta cremoasa si o aroma sofisticata.

Rulouri cu Snickers și banane

Ai poftă de ceva dulce și bun, dar nu ai prea multe resurse la îndemână și nici foarte mult timp de petrecut în bucătărie? Atunci aceste batoane sunt desertul pe care îl cauți! Ai nevoie doar de foi de plăcintă, proaspete sau congelate, două banane și câteva batoane Snickers pentru a obține aceste ”pachețele de primăvară” tip desert. Este important să folosiți foi de plăcintă și nu aluat foietaj, pentru că vom prăji batoanele, nu le vom coace. 

Cheesecake cu creme brulee

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de cheesecake cu coacere, cu o crustă crocantă de zahăr caramelizat deasupra. Se face ușor și este foarte potrivită pentru orice ocazie.

Cremă de vanilie pentru torturi, prăjituri, eclere

Descoperă cum să faci cea mai bună cremă de vanilie (crema Pasticcera) direct la tine acasă. De la torturi la prăjituri și eclere, această rețetă este secretul deserturilor delicioase.

Tort choux a la creme

Blat:2 oua2 linguri zahar2 linguri faina1 lingura cacao1 lingurita praf de copt1 lingura ulei Crema de iaurt: 375 ml iaurt de fructe15 g gelatina350 ml frisca Choux a la creme:250 ml apa100 ml ulei150 g faina1 praf de sare3 oua mari/4 miciCrema choux:1 plic Creme Ole de ciocolata/vanilie300 ml lapte100 ml frisca lichida5 g gelatina Decor:150 g ciocolata amaruie50 ml frisca1 lingura ulei100 ml frisca batuta

Tarta cu crema de branza si merisoare

Pentru aluatul de tarta:170g unt nesarat la temperatura camerei40g zahar pudr240g fainaun varf de nucsoaraun varf de sare1 galbenus1 lingura apa rece100g nuci, maruntitePentru umplutura:250g creme fraiche250 mascarpone150ml frisca lichida120g zahar2lg esenta de vaniliePentru topping:2 maini sanatoase de merisoare95g zahar brun50g zahar tos170g suc de portocaleun varf de nucsoara

Tort cu doua creme

Pentrut.blat: 10 oua 10 linguri de zahar 10 linguri de faina 1 praf de sare esenta de vanilie1 plic praf de copt1 lingurita razatura de portocale1 lingurita razatura de lamaie1 mana de stafide2 linguri de coniaczeama de la compot ananas sau caise pentru insiropatPentru creme:1 ciocolata heidi tiramisu1 ciocolata heidi cu lapte si alune de padure caramelizate1 ciocolata cu cereale1 ciocolata cu caramel2 cutii mascarpone1 fiola esenta rom1 fiola esenta vanilie1 cutie mica de frisca

Prajitura Cocosana

Blat:6 oua6 linguri de zahar6 linguri faina3 linguri cacao6 linguri ulei1/2 praf de coptCrema:4 linguri faina250 ml lapte150 g zahar100 g fulgi nuca de cocos200 g margarina Unirea pentru cremeGlazura:200 g zahar pudra2 linguri cacao1 lingura ulei3 linguri de apa fiarta

Krem a la krem

Blat: 6 oua 6 linguri de zahar 1 plic Creme Ole de ciocolata Crema: 200 ml smintina dulce 200-220 ml lapte rece 1 plic Creme Ole de vanilie Glazura: 2 linguri apa 2 linguri zahar 2 linguri brandy sau lichior 100 g ciocolata 100 g unt

Creme caramel

600ml lapte 6 oua 1 baton vanilie 100g zahat Pentru sos caramel: 200g zahar 2 -3 linguri apa

Prajitura triunghi cu biscuiti si crema

Prima crema de ciocolata:150g de margarina pentru crema,15 linguri de zahar pudra,3 linguri cacao,esenta de romA doua crema:un plic de praf de inghetata de capsuni sau creme ole de capsuni,100ml lapte rece,5 g gelatinaMai avem nevoie de:30 bucati de biscuiti Petite Bure de cocos,bombonele decor de ciocolata.

Glazură cu cremă de brânză pentru prăjituri sau torturi

Descoperă rețeta glazură cu cremă de brânză, ideală pentru torturi, prăjituri, brioșe și multe altele. O combinație cremoasă și dulce care va eleva fiecare desert.

Grilaj de branza alb si negru

- 2 cani de faina (circa 220 g )- 85 g de cacao fara zahar- 1 ligurita de bicarbonat - 1/2 lingurita de sare- 280 g de unt fara sare, la temperatura camerei- 200 g de zahar- 3 oua mari- 2 1/2 lingurita de extract de vanilie- 225 g de creme fraiche- 1/2 cana de zahar pudra- un pic de unt pentru unsul tavii

Batoane Twix făcute în casă

Atunci când vine vorba despre dulciuri, puțini sunt cei care pot refuza un baton cu ciocolată și caramel. Ce ai zice dacă ți-am spune că poți recrea acasă, în propria bucătărie, o parte dintre deserturile tale preferate?  Din această categorie fac parte și batoanele Twix, ușor de făcut și foarte gustoase. Puteți face blatul din făină și unt, ca în rețetă, sau îl puteți face pe bază de biscuite, exact ca la cheesecake. În cazul în care alegeți a doua variantă, trebuie să știți că este posibil ca blatul să fie mai sfărâmicios. 

Tort Amico

Blat: 250g unt, 150g ciocolata amaruie sau cu lapte, 340g zahar, 250ml lapte, 300g faina, 1/2 pliculet praf de copt, essenza de vanilie, 2ouaCrema de pepene galben: 200g creme-fraiche, 300g frisca, 7 foi gelatina (14g), 250g pepene galben taiat bucatiCrema cu banane si alune: 200g creme-fraiche, 300g frisca, 7 foi gelatina (14g), 3 banane taiate rondele, 100g alune sfaramateSirop pentru insiropat blatul: 100ml cappuccino, 2 linguri cognac

Creme Brulee Cu Fructul Pasiunii Si Lime

Acest desert te va duce cu gandul la cofetariile frantuzesti.

Creme Brulee de ciocolată

120g ciocolata amaruie 1 3/4 cesti de smantana 1/2 ceasca de zahar 6 galbenusuri de ou 1 ou intreg 1 3/4 ceasca de lapte 1 lingurita coaja de portocala rasa 2 linguri de Grand Marnier (lichior) 1/4 ceasca de zahar brut

Cremă de vanilie pentru prăjituri

Crema de vanilie este o cremă universală în bucătăria și patiseria internațională. Se potrivește la o mulțime de prăjituri și deserturi și este delicioasă și pentru a fi savurată ca atare. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă și foarte versatilă de cremă de vanilie. O puteți folosi la orice prăjitură, pentru umplut eclere sau în orice rețetă de desert care conține cremă de vanilie, dar nu este specificată o rețetă anume. 

Acıbadem Kurabiyesi - macarons în stil turcesc

Chiar dacă macarons este un desert tipic franțuzesc, a fost preluat și adaptat în multe bucătării internaționale. Un astfel de exemplu este bucătăria turcească, unde prăjiturelele pe bază de albuș și făină de migdale se numesc Acıbadem Kurabiyesi și se prepară ușor diferit de varianta originală. Pornind de la aceleași ingrediente, turcii fac macarons în stilul lor. Asta înseamnă că nu bat albușurile spumă, ci prepară macarons la cald, cu zahărul și albușurile topite pe foc. Și varianta de servire este diferită, pentru că turcii le preferă fără cremă, eventual lipite între ele, dar simple. 

Prajitura cu bezea de alune si crema de cafea

- 1 1/2 cana alune de padure grilate- 1 cana + 1 lingura zahar- 2 cani migdale feliate grilate- 2 linguri de amidon (eu nu am pus pentru ca nu prea agreez amidonul)- 7 albusuri de ou- 1/2 lingurita creme de tartre- 250 g ciocolata demi-dulce- 3 cani (750 ml) crema 35% - 1 lingura cafea solubila- 1 lingura apa calda- facultativ, alune crude intregi pentru ornat (eu am pus din cele grilate si decojite)

Zabaione

4 galbenusuri4lg zahar8lg vin marsala

Crema desert in cupe

100 gr zahar,6 galbenusuri de ou,1 l lapte

Tort aniversar cu doua creme

Blat:7 oua80 gr faina1 plic zahar vanilat1 plic praf de copt180 gr zahar3 linguri cacaoCrema 1:250 gr frisca150 gr lapte1 plic creme oleCrema 2 caramel10 linguri zahar200 ml lapte250 ml frisca3 oua1 lingura amidon alimentar10 gr gelatinaDecorpasta de zaharpasta de lapte praf

Crema Chantilly. Cum să o faci perfect

Învăță să faci crema Chantilly ca un adevărat chef patiser. Descoperă trucuri, cele mai bune rețete și cum să o folosești în deserturi.

Pavlova cu frișcă și căpșuni

Încă se mai găsesc căpșuni proaspete, așa că rețeta pe care v-o propunem astăzi este un desert delicios, care pare foarte sofisticat, dar este simplu de realizat. Mulți se feresc de deserturile cu bezea, considerând-o o bază pretențioasă și greu de făcut. Nimic mai fals: dacă respectați o regulă simplă și anume focul să fie foarte mic, veți obține o bezea la fel de bună precum cea din cofetărie. 

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau când aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri și nu aveți timp să pregătiți un desert elaborat.  Budinca pe care v-o propunem astăzi se servește rece sau chiar de la congelator, sub formă de înghețată, cu fructe proaspete și cu sos de ciocolată sau caramel. Este gata în 10 minute, dar trebuie să aveți răbdare până când se răcește. 

Cremă de cappuccino pentru prăjituri sau torturi

Crema de cappuccino este una foarte fină, delicioasă și potrivită pentru orice tort sau prăjitură cu foi. Seamănă la gust cu crema de cafea, doar că aroma este mai subtilă și, deci, crema este mai versatilă și poate fi folosită la mai multe deserturi sau chiar servită ca atare.