Retete cu gorgonzola

Retete cu gorgonzola

Paste CANNELLONI cu gorgonzola

Pentru 15 cannelloni:Umplutura:200 g gorgonzola300 g ricottaSare si piperSos Gorgonzola :100 g gorgonzola dolce IGOR20 g untAluat pentru pastele cu ou:300 g faina3 ouaSareApaUlei extravirgin de masline

Armonia di Gorgonzola

0,5 l lapte 120 g faina alba 100 g unt4 oua200 gr gorgonzola Igor piccante 200 gr gorgonzola Igor dulce 500 g orezCimbru, foi de dafin, salvie2 pere1 l vin300 g zahar

Risotto cu gorgonzola si creveti

300g orezVin alb sec1l supa concentrata de legume50g untCrevetiCeapa200g gorgonzola dolce IGOR50g gorgonzola piccante IGOR

Pranz rapid cu gorgonzola, rosii si masline

-cca 30g gorgonzola dulce -1 rosie -masline negre fara samburi

Lasagna cu gorgonzola

Un pachet de lasagna200g gorgonzola dolce IGOR150g radicchio0.5l bechamelUntSareParmigiano Reggiano ras

Piept de pui în sos Gorgonzola

Dacă v-ați plictisit de friptura de pui clasică și vreți să îi dați un alt gust, acest sos gorgonzola este alegerea perfectă. Se face repede, este foarte gustos și aromat și, dacă vă place combinația de carne cu sos de brânză, acest fel de mâncare se va transforma rapid într-unul dintre preferatele voastre. Puteți adapta această rețetă și să o faceți cu paste sau puteți adăuga ciuperci spre final. Orice este permis, totul ține de gusturile voastre și de ce ingrediente aveți la îndemână.  Sosul gorgonzola se complimentează perfect cu carnea de pui, îi dă o savoare aparte și veți scăpa de pieptul de pui fad și uscat făcut pe tigaie. 

Turnedo cu gorgonzola

Pentru 4 portii: 4 turnedos (bucati de file de vita) 100 gr gorgonzola 100 gr smantana 20 gr unt sare piper miez de nuca

Tarta Cu Praz, Cartofi Si Gorgonzola

Combinatia clasica de cartofi si praz merge perfect cu Gorgonzola si face din aceasta reteta o tarta vegetariana fabuloasa.

Pere cu gorgonzola si vin

4 pere coapte50g gorgonzola dolce IGOR2 linguri mascarponeO lingurita de miere5 ligurite de zahar0.5l vinCoaja rasa de la o lamaieScortisoaraCuisoare

Piept de pui la gratar cu sos gorgonzola

un piept de pui marinat 125 ml de smantana pentru gatit 100 gr. de branza gorgonzola 50 gr. de unt sare piper proaspat macinat

Mușchiuleț de porc cu sos gorgonzola

Mușchiulețul de porc cu sos gorgonzola face ca orice masă să fie delicioasă, fără a mai pune la socoteală că este gata în doar 45 de minute.

Paste cu gorgonzola si rosii cherry la cuptor

500 g paste scurte (penne) 1 catel mare de usturoi 175-200 ml sm&acircnt&acircna 250 g rosii cherry 200 g br&acircnza gorgonzola piper busuioc oregano ulei

Risotto cu gorgonzola si nuci

300g orez150g gorgonzola piccante IGORO ceapaUn pahar de vin alb4 polonice de supa de legumeO lingura de unt5 nuci

Paste cu broccoli si gorgonzola

175g buchete broccoli225g paste2 piepti de pui fierti90g gorgonzola15ml otet de vin alb60ml ulei de masline2 linguri salvie tocata maruntpiper negru proasptat macinat

Ciambella gorgonzola e noci

100 gr iaurt simplu, 250 ml lapte, putina sare, putin piper, 2 oua, 450 gr faina, 1 pliculet drojdie uscata (aprox 10 gr), 80 gr unt ,150 gorgonzola dolce, 75 gr nuci, 80 gr grana padano.

Piept de curcan cu sos gorgonzola

piept de curcan ( sau de pui),gorgonzola ( cam 150g),1 cutie de smantana,putin unt,1 jumatate de cana de lapte dulce.

Rulouri de pui cu gorgonzola

Ingrediente pentru 4 persoane: 8 felli de piept de pui 8 felii de speck (speck-ul poate fii inlocuit cu bacon) 8 felii de branza moale 100 ml smantana 150 g gorgonzola sare piper ulei de masline.

Vol-au-vents cu Gorgonzola Cremoso

150g Gorgonzola Cremoso Galbani12 bucati de vol-au-vents congelate50g telina alba20g miez de nuca25g radicchio rosie

Piept de pui cu sos gorgonzola

1 piept de pui dezosat Pentru sos 150 g branza gorgonzola 50 ml lapte 50 g unt 150 g smantana sare piper macinat

Pui gorgonzola cu ciuperci

Pentru 2 portii: - 1 piept pui fara piele - 50 - 60g gorgonzola - 200g smantana animala - 500g ciuperci - verdeturi italiene dupa gust - sare si piper proaspat macinat dupa gust - 2 felii de paine - 1 lingura de ulei de masline

Pene cu ciuperci, piept de pui si gorgonzola

Ingrediente pentru 4 persoane: 300 g ciuperci 320 g paste tip pene piept de pui 1/2 deja fript gorgonzola 100 g branza moale 50 g sare piper 1 catel de usturoi parmezan.

Rulada de carne de vita cu gorgonzola

4 felii de carne de vita4 felii de Speck sau bacon150g gorgonzola dolce IGORUntVin alb

Cum faci sos gorgonzola pentru friptură sau paste

Sosul Gorgonzola este un sos bogat și decadent, preparat cu brânză gorgonzola, parmezan ras și smântână.

Vita Cu Ceapa Caramelizata Si Gorgonzola

2 linguri ulei 2 cepe, taiate inele 1 lingura zahar brun 1/2 cana supa de vita 1 lingura otet balsamic 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper 450g muschi de vita 1/4 cup cana Gorgonzola

Tarta Cu Cartofi, Praz Si Gorgonzola

Combinatia clasica de cartofi si praz merge perfect cu Gorgonzola. Vei obtine o tarta cu gust bogast si rafinat.

Salată cu pere, gorgonzola și nuci pecan

Salatele sunt o idee excelentă atunci când vreți o masă sănătoasă, dar și sățioasă în același timp. Puteți combina orice fel de verdețuri cu legume, carne, brânzeturi, semințe și chiar și fructe, astfel încât nu aveți cum să vă plictisiți de ele. Dincolo de salatele clasice, pe care toată lumea le cunoaște, sunt și o mulțime de rețete fancy, cu combinații care mai de care mai originale. Perfecte dacă vreți ceva ce n-ați mai mâncat înainte sau dacă vreți să impresionați pe cineva. O astfel de rețetă vă propunem și noi astăzi. O salată cu pere, brânză gorgonzola și nuci, din care nu lipsesc carnea și frunzele. 

Paste cu gorgonzola (brânză cu mucegai)

Pastele cu gorgonzola sunt o alegere excelentă pentru iubitorii de brânză cu mucegai. Gorgonzola este o brânză italiană, cu o aromă intensă și o textură cremoasă, care se potrivește perfect cu pastele.

Gorgonzola: Ce gust are și cu ce se mănâncă

Vrei să știi mai multe despre brânza gorgonzola? Află ce o face unică, ce gust are, cum să o folosești în rețete savuroase și care sunt secretele ce o fac atât de irezistibilă. 

Paste quatro formaggi - rețeta tradițională italiană

Savurează gustul Italiei acasă cu rețeta noastră de paste quatro formaggi - un amestec cremos de brânzeturi fine!

Pizza quatro formaggi

Pentru iubitorii de brânză, nu există ceva mai bun decât pizza sau pastele quatro formaggi. Adică preparate cu patru tipuri diferite de brânză. Veți obține o masă delicioasă, o explozie de arome și texturi care vă vor răsfăța papipele gustative.  Pentru pizza quatro formaggi puteți alege orice combinație de brânzeturi vă place, dar este ideal să aveți mozzarella și o brânză cremoasă, cu mucegai, de tip gorgonzola. Puteți adăuga și brânză feta, gouda sau cheddar, în funcție de preferințe.  Rețeta de pizza pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă, gustoasă și pe care o veți face de câte ori veți avea ocazia.  Rețeta pentru blatul de pizza o gășiți AICI.

Crutoane cu nuci si smochine

100g Gorgonzola Cremoso Galbani120g bagheta de paine250g smochine bine coapte20g miez de nuca

Lasagna Quattro Formaggi

1 lingura ulei de masline 1 ceapa 250g chorizo 2 linguri otet 2 x 400g rosii cherry (conserva) 1 lingurita zahar oregano busuioc 2 x 125g mozzarella 60g Cheddar 175g Gorgonzola 50g parmezan ras 12 (330g) foi de lasagna

Rulada din muschi de porc

1muschiulet de porc 3 fire ceapa verde 4-5 frunze busuioc poroaspat 1 lingura pasta hrean 1 ou 1 lingura pesmet alb 200g carne tocata vita 130g branza gorgonzola sau cascaval 5-6 ciupercute brune sare si piper dupa gust

Salata cu spanac, branza si soia verde

spanaccajustruguriboabe de soia verzigorgonzolaPentru dressing:otet balsamicmustar dijonulei de maslineun varf de sareusturoi pudrapiper cayenneoregano uscat si maruntit

Grisine cu prosciutto si crema de branza

(pentru 6 portii): grisine 24 buc. (170 g) prosciutto 24 felii (315 g) gorgonzola 80 g crema de branza 40 g unt 40 g parmezan ras 40 g arpagic verde 10 g piper alb

Conopidă la airfryer - rețete delicioase & crocante

Rețete delicioase de conopidă la airfryer, crocante și ușor de preparat, perfecte pentru o masă sănătoasă și gustoasă.

Salată picantă de cartofi cu piept de pui

Cartoful, cea mai versatilă și ieftină legumă, poate fi integrat într-o mulțime de rețete. De la banalul piure și clasicii cartofi prăjiți, până la salate sau rețete mai complexe.  Rețeta pe care v-o prezentăm astăzi este una foarte simplă, dar delicioasă. O salată sățioasă, pe care o puteți servi caldă sau rece, cu sos iute și bucățele de brânză Gorgonzola. 

Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian

Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.

Salata de vara cu capsuni si spanac

4 maini sanatoase de spanac proaspatO jumatate de ceapa rosie (tocata fin)120g gorgonzola200g capsuniUn avocado, feliat70g nuci pecan3 linguri otet balsamic3 linguri sirop de artar1-2 lingurite mustar Dijon100g ulei de masline extravirgin si inca o linguraSare si piper dupa gust

Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute

Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.

Mamaliga Cremoasa, Cu Ciuperci Si Cimbru

Un preparat de inspiratie italiana, cu continut mare de proteine.