Retete cu Sos De Soia

Pui întreg crocant, la cuptor

Nimic nu se compară cu o friptură de pui la cuptor, crocantă, fragedă, suculentă și aromată în același timp. Iar un pui întreg, rumenit în cuptor, este o idee excelentă de masă pentru întreaga familie, mai ales într-o zi de weekend, dar nu numai atunci. Secretul puiului perfect crocant și rumenit constă în berea neagră și sosul de soia, care îi vor da o culoare perfectă și o textură rumenită. 

Pate fals (de post)

Atunci când te gândești la pateu, primul lucru care își vine în minte este pateul clasic, de ficat. Dar acesta nu poate fi consumat în perioada postului, așa că trebuie să găsim alternative pentru toate gusturile.  Pateurile vegetale sunt o alegere nemaipomenită dacă le preparați acasă și nu optați pentru cele din comerț. O astfel de rețetă de pate ”fals”, adică de post, vă propunem și noi astăzi. 

Vită picantă în stil vietnamez

Atunci când ai la îndemână o bucată de carne de vită, dar nu este potrivită pentru friptură, o poți transforma într-un preparat în stil asiatic delicios și simplu de făcut. Fie că vorbim despre rețete chinezești, japoneze, vietnameze sau cu alt specific, toate sunt delicioase și se potrivesc de minune alături de o porție de orez simplu sau noodles. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una cu specific vietnamez și, dacă nu aveți carne de vită sau vreți să o înlocuiți, o puteți face și cu carne de porc sau pui.

Supă Miso cu tofu și varză chinezească

Supa Miso sau Miso Soup este un preparat care nu lipsește de pe mesele japonezilor. Se mănâncă la toate mesele, inclusiv la micul dejun, în cantități mici. Rețeta originală se face cu un anumit tip de alge și nu lipsește brânza tofu. Astăzi vă propunem o rețetă de miso mai altfel, adaptată, care conține și ghimbir, morcov și varză în loc de alge. Este o sursă excelentă de vitamine și un boost pentru sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece. 

Piept de pui cu sos de alune

Bucătăria asiatică este foarte ofertantă atunci când vine vorba de rețete cu carne de pui și diverse sosuri. Bogată în condimente, arome și tot felul de mirodenii, este foarte ușor să faci combinații delicioase, care să se potrivească pentru toate gusturile.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și delicioasă, care pune în valoare perfect pieptul de pui. Dacă aveți o bucată de piept de pui și nu vreți să o gătiți simplă, aceasta este o alternativă excelentă. 

Marinadă pentru carne de porc

Marinarea cărnii este un truc care face bucata de carne fragedă, suculentă și delicioasă. Metoda marinării se poate folosi pentru orice fel de carne, de la pui până la pește și vită.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de marinadă, excelentă pentru carne de porc: scăricică, cotlet, ceafă, coaste sau chiar mușchiuleț. Dar se poate folosi fără probleme și pentru alt tip de carne, cum ar fi cea de pui. 

Yakimeshi - orez prăjit în stil japonez

Dacă există un preparat la care asiaticii se pricep de minune, atunci acela este, fără doar și poate, orezul. Pe post de garnitură, desert sau fel principal, sunt o mulțime de modalități de a prepara orezul, care mai de care mai aromate și mai delicioase.  Astăzi vă propunem o rețetă tipic japoneză, yakimeshi, adică orez prăjit, cu ou, legume și sos de soia. Puteți adăuga și alte legume care vă plac și puteți servi orezul ca atare sau pe post de garnitură. 

Furnici în copac

Chiar dacă la prima impresie nu sună a ceva comestibil, vă asigurăm că furnicile în copac sunt un preparat extrem de gustos și ușor de făcut. Inspirat din bucătăria asiatică, furnicile în copac nu sunt altceva decât o combinație de carne tocată, noodles și urechi de lemn, toate combinate cu condimente și arome asiatice. 

Pui cu susan și sos de soia

Rețetele inspirate din bucătăria asiatică au avantajul că se prepară repede și nu necesită foarte multă grijă sau atenție. În mai puțin de 30 de minute, aveți o masă completă, cu tot cu garnitură, delicioasă și aromată.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și la îndemână. Singurul lucru care v-ar putea pune probleme îl reprezintă ingredientele, pe care nu oricine le are în casă în mod obișnuit. Pentru că este o rețetă asiatică, și o parte dintre ingrediente sunt specifice bucătăriei asiatice. 

Orez prăjit (fried rice) cu ouă și bacon

Orezul prăjit, sau fried rice, așa cum mai este cunoscut, este o garnitură foarte populară în bucătăria asiatică. Simplu, cu legume sau cu bacon, orezul prăjit este servit uneori pe post de garnitură, alteori simplu.  Astăzi vă propunem și noi o rețetă de fried rice, cu ouă și bacon. Se potrivește de minune pe post de mic dejun consistent sau brunch, sau în orice moment al zilei. Orezul trebuie fiert înainte, dar cu grijă, pentru a nu deveni prea moale. Tot farmecul la fried rice este că bobul de orez trebuie să rămână al dente. 

Galette cu ouă și ciuperci

Galette este un preparat rustic, din bucătăria franceză, care a devenit popular și în alte zone ale lumii. Este delicios, poate fi umplut cu orice și servit pe post de mic dejun, gustare sau în orice alt moment al zilei. Galette este practic, un suport făcut din aluat de tartă, pe care îl puteți umple cu orice vreți. Astăzi vă prezentăm varianta cu brânză, ciuperci și ouă, delicioasă, sățioasă și foarte ușor de făcut. 

File de somon cu sos teriyaki

Sosul teriyaki este un sos extrem de popular în bucătăria asiatică. Se folosește pentru marinarea cărnii, de la pui până la porc, vită și chiar pește. Îl puteți cumpăra gata preparat, din supermarket, sau îl puteți face voi din câteva ingrediente simple și la îndemănă. Astăzi vă arătăm cum să gătiți un file de somon marinat în sos teriyaki. Este foarte simplu de făcut, extrem de gustos și vă duce cu gândul automat la un preparat tipic din bucătăria asiatică. Îl puteți servi cu orez sau simplu și, opțional, puteți decora cu semințe de susan. 

Porc sichuan cu broccoli și caju

Combinația de carne de porc cu sosuri este întotdeauna inspirată. Cu atât mai mult dacă vorbim despre o rețetă de inspirație asiatică, așa cum este și cea pe care v-o propunem astăzi.  Mușchi de porc, broccoli, caju și sos, toate învelite într-o aromă exotică. Rețeta de porc sichuan se face foarte ușor și este ideală atunci când vreți să pregătiți ceva rapid și delicios. O puteți servi cu orez sau simplă, nu are cum să vă dezamăgească. 

Aripioare de pui în stil coreean

Aripioarele de pui sunt foarte versatile, pentru că pot fi gătite într-o mulțime de feluri. Prăjite, la cuptor, la grătar sau în crustă - iată câteva moduri diferite de a le găti și savura.  Astăzi vă propunem o rețetă de aripioare de inspirație asiatică, foarte gustoasă și de efect. Aripioare de pui întregi, trecute printr-un amestec cu sos de soia, crocante și rumenite. Crusta ușor dulce și lipicioasă o veți obține printr-o dublă prăjire în baie de ulei. Puteți savura aripioarele cu sos, cu orez, cu cartofi sau simple. 

Tofu cu legume, in sos de arahide

O garnitura delicioasa sau un fel principal, usor si fara carne. 

Coaste filipineze

Coaste de porc, cu glazura de miere si condimente. Un gust care te dce cu gandul in Filipine.

Rata Adobo

Desi reteta originala se face cu pulpe de pui, aceasta versiune se face cu pulpe de rata pentru un plus de savoare.

Supa ungureasca de ciuperci

Foarte aromata si usor de facut, aceasta supa va fi printre preferatele celor dragi.

Vita chinezeasca cu ardei gras

Un preparat delicios care poate fi servit ca atare sau langa o portie de orez.

Tocanita de porc dulce-acrisoara

O reteta de inspiratie chinezeasca, al carei ingredient secret este otetul de mere.

Porc Lo Mein

Un preparat cu care, in mod cert, iti vei uimi invitatii.

Muschi de porc cu ierburi

Un muschi de porc, cu crusta de ierburi pentru un plus de aroma.

Cotlet de porc cu ananas

Un mod delicios de a gati carnea de porc, cu sos dulce, care merge perfect langa o portie de orez.

Frigarui de pui cu ananas

Un mod delicios de a gati puiul in asa fel incat sa ramana fraged si suculent.

Cotlete de porc la gratar, cu zahar brun

Un preparat care va deveni, in scurt timp, preferatul familiei.

Fleica de vita thailandeza

O friptura care se prepara cu o marinata speciala, cu coriandru, lime si sos de soia.

Rata cu portocale

Rața poate parea un pic extravaganta și costisitoare pentru majoritatea oamenilor, dar am găsit un piept de rață prin frigider și am decis că trebuie să încerc.

Pui cu portocale, miere si soia

Pui cu un gust dulceag, ce merge perfect langa un orez cu legume.

Marinata cu miere, mustar si susan

Atunci cand vrei o friptura cu aroma speciala, este neaparat necesar sa folosesti o marinata. Cea de mai jos este perfecta pentru coaste, carne de pui sau de porc.

Curry de dovleac si arahide

O reteta bogata si cremoasa de curry de dovleac, perfecta pentru zilele de iarna.

Pui cu ghimbir

Sarac in calorii si gata in numai 30 de minute, acest preparat este plin de arome.

Pachetele De Primavara

Acest preparat inspirat din bucataria chinezeasca este mult mai sanatos decat cele gasite in mod normal in comert si este la fel de gustos.

Chiftele Thailandeze De Peste

Un preparat usor si picant, pe care il poti pregati ca aperitiv sau starter.

Gem De Rosii Si Ardei Iute

Un gem dulce, dar putin iute, care se potriveste perfect cu biscuiti de casa si branza.

Salata De Somon Cu Scoici, Fasole Verde Si Oua De Prepelita

Scazuta in calorii si bogata in fibre, aceasta reteta sanatoasa este un pranz delicios.

Friptura Glazurata Cu Miere Si Salsa De Mango

Salsa mango proaspata, cu putin ardei iute, completeaza perfect friptura suculenta la gratar.

Nigiri Sushi

Incearca gustul Japoniei cu aceasta reteta de Nigiri sushi, un preparat din orez, ton si somon.

Supa Pho De Pui

Pho este o reteta de supa vietnameza facuta cu ierburi si carne - in acest caz - pui.

Sardine La Gratar Cu Chutney De Rosii

Sardinele sunt fantastice si relativ ieftine. Sunt foarte gustoase si necesita putina pregatire. Reteta de mai jos poate fi facuta si cu macrou sau hering.

Vita Satay Cu Salata De Rosii

Pentru mese rapide si usoare, poti alege acest fel de mancare de inspiratie asiatica. Plin de arome proaspete, este gata in 15 minute.

Supa Chinezeasca Cu Pui Si Porumb

Aceasta supa se poate prepara cu orice fel de carne vrei si este gata foarte repede.

Vita Picanta Cu Orez

Un preparat care este gata in numai 15 minute este alegerea perfecta pentru o masa de pranz pe fuga.

Pui Cu Ananas Copt

Savuros, dulce si acrisor, cu bucati zemoase de ananas si pui fraged la cuptor - perfectiune absoluta.

Somon Cu Lamaie Si Piper

O reteta simpla, pe care o poti servi langa garnitura preferata de legume.

Friptura De Porc Jamaicana

500 grame ceafa de porc 1 pahar vin rosu zeama de la o lamaie 30 ml ulei de masline 50 ml sos de soia 2 lingurite oregano 1 lingurita chimion 1 lingurita nucsoara 1 lingurita de scortisoara 1 ardei iute, tocat marunt sare, piper

Pui Teriyaki La Cuptor

O reteta care poate fi usor adaptata pe gustul oricui. Se serveste cu orez.

Dovleac Si Curry De Arahide

2 linguri de unt de arahide 1 lingurita pasta de tomate 1 lime - coaja si sucul 1 lingura sos de soia 1 lingurita zahar coriandru proaspat 2 ardei iuti 4 catei de usturoi 1cm ghimbir proaspat 2 linguri ulei vegetal 2 cepe rosii, taiate in felii subtiri 800g dovleac, fara seminte, taiat cubulete 400ml lapte de cocos

Cotlete De Porc Cu Sos Tonkatsu

O reteta clasica japoneza, care merge perfect langa o salata de ridichii.

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Aripioare Tailandeze, Cu Lemongrass Si Chili

1kg aripioare de pui 1/2 tulpina de lemongrass, maruntita 1/2 catel de usturoi, maruntit ghimbir - 2cm, ras 1 lingurita fulgi de chili 100g sirop auriu 60ml sos de soia 60ml otet coriandru felii de lime