Aceste mini placinte, cu aroma de Baileys au dimensiunea potrivita pentru o singura persoana, ceea ce le face desertul ideal la o petrecere.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 300g biscuiti
- 100g unt topit
- 200g ciocolata neagra, tocata
- 3 banane, decojite si feliate
- 2 lingurite suc de lamaie
- 300ml smantana
- 1 lingurita pasta de vanilie
- 4 linguri Baileys
- 400ml sos de caramel
Mod de preparare
1. Se macina biscuitii pana se formeaza firimituri fine. Se toarna untul topit si se amesteca. Se imparte amestecul in 6 forme mici de tarte cu baze detasabile. Se preseaza in fiecare dintre ele. Se pun in frigider timp de 10 minute.2. Se topeste ciocolata in cuptorul cu microunde sau intr-un bol asezat deasupra unui vas cu apa care fierbe usor. Atunci cand s-a topit, se perie interiorul fiecarei forme cu ciocolata si se pun in frigider timp de 10 minute din nou.
3. Se paseaza feliile de banane cu sucul de lamaie. Intr-un castron, se amesteca smantana, pasta de vanilie si Baileys pana cand compozitia devine usor rigida.
4. Se scot tartele din frigider. Se pun 2 linguri de sos de caramel in fiecare dintre ele, apoi se pune amestecul de banane si 2-3 linguri de amestec de smantana peste fiecare placinta. Se pune ciocolata ramasa intr-o punga de plastic, se taie varful cu foarfeca astfel incat sa se formeze o gaura mica si se foloseste pentru a orna partea de sus a fiecarei tarte cu ciocolata.