Aceste mini placinte, cu aroma de Baileys au dimensiunea potrivita pentru o singura persoana, ceea ce le face desertul ideal la o petrecere.

Mini Placinte Banoffee Cu Baileys
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 300g biscuiti
  • 100g unt topit
  • 200g ciocolata neagra, tocata
  • 3 banane, decojite si feliate
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 300ml smantana
  • 1 lingurita pasta de vanilie
  • 4 linguri Baileys
  • 400ml sos de caramel

Mod de preparare

1. Se macina biscuitii pana se formeaza firimituri fine. Se toarna untul topit si se amesteca. Se imparte amestecul in 6 forme mici de tarte cu baze detasabile. Se preseaza in fiecare dintre ele. Se pun in frigider timp de 10 minute.

2. Se topeste ciocolata in cuptorul cu microunde sau intr-un bol asezat deasupra unui vas cu apa care fierbe usor. Atunci cand s-a topit, se perie interiorul fiecarei forme cu ciocolata si se pun in frigider timp de 10 minute din nou.

3. Se paseaza feliile de banane cu sucul de lamaie. Intr-un castron, se amesteca smantana, pasta de vanilie si Baileys pana cand compozitia devine usor rigida.

4. Se scot tartele din frigider. Se pun 2 linguri de sos de caramel in fiecare dintre ele, apoi se pune amestecul de banane si 2-3 linguri de amestec de smantana peste fiecare placinta. Se pune ciocolata ramasa intr-o punga de plastic, se taie varful cu foarfeca astfel incat sa se formeze o gaura mica si se foloseste pentru a orna partea de sus a fiecarei tarte cu ciocolata.