Retete cu Ceapa Verde

Ouă umplute cu ton: un aperitiv nutritiv și delicios

Descoperă rețeta de ouă umplute cu pastă de ton, delicioase și perfecte pentru un aperitiv sau pur și simplu, fără o ocazie specială.

Drob de pui - cea mai simplă rețetă

Drob de pui - o rețetă simplă, delicioasă, se face ușor și este potrivită pentru masa de Paște, dar și în altă perioadă a anului, oricând aveți poftă de drob.

Drob de miel - rețeta clasică, cu organe de miel și prapure

Drob de miel tradițional - rețeta originală, cu organe de miel și cu prapure, dacă vreți să urmați rețeta ca la carte. Puteți să îl omiteți dacă nu vă place sau dacă nu aveți.

Chifteluțe din cartofi (de post) - rețeta perfectă pentru o masă fără carne

Chifteluțele din cartofi, aromate și delicioase, sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim de viață vegetarian sau pur și simplu vreți o alternativă la chiftelele clasice.

Salată Fattoush - rețeta originală de salată libaneză

Salata Fattoush este o salată răcoritoare și plină de legume proaspete și de arome orientale. Nu rata ocazia de a încerca această rețetă originală libaneză de salată Fattoush!

De ce să adaugi ceapa verde în dieta ta. Descoperă beneficiile și proprietățile sale extraordinare

Ceapa verde este un ingredient surprinzător de versatil. Descoperă beneficiile și proprietățile cepei verzi și de ce ar trebui să o incluzi în alimentația ta zilnică.

Furnici în copac. Rețeta tradițională, pas cu pas

Furnici în copac este un fel de mâncare asiatic originar din provincia Sichuan, care constă în tăiței de sticlă (glass noodles) într-un sos delicios cu carne de porc tocată.

Cartofi gratinați la cuptor cu smântână și cașcaval

Cartofi gratinați la cuptor cu smântână și cașcaval - o rețetă foarte simplă pe care o puteți prepara pentru orice ocazie și orice masă, însoțită sau nu de carne.

Salata de sfeclă roșie cu usturoi

Salata de sfeclă roșie cu usturoi este o salată fresh, ușoară și foarte apetisantă, făcută cu ierburi proaspete, ceapă, oțet balsamic și ulei de măsline.

Drob de miel şi pasăre

O rețetă de drob și carne de pasăre cu organe de miel, ficat de pui, ceapă verde, usturoi, pătrunjel, mărar, ștevie, lobodă, ouă, unt și prapur de porc.

Sos pentru somon, cu usturoi, gata în doar câteva minute

Tot ce trebuie să aveți în vedere este că acest sos se face rapid și foarte ușor. Îl veți prepara în doar câteva minute de fiecare dată când gătiți somon!Este cremos, cu gust de usturoi proaspăt și va fi cel ce va adăuga o aromă deosebită somonului.

Shaorma sănătoasă cu ton și avocado

Atunci când te gândești la shaorma, te gândești la o combinație nesănătoasă de carne, cartofi și sosuri grele. Dar ce ați spune dacă v-am propune o variantă sănătoasă de shaorma, cu ton și avocado? Combinate cu morcov proaspăt și frunze de salată.

Piure irlandez cu varză și ceapă verde

Banalul piure de cartofi este o garnitură pe cât de populară și ușor de făcut, pe atât de versatilă. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație irlandeză, de piure cu varză și ceapă verde, delicioasă și ușor de făcut. În rețeta originală se numește Colcannon și cunoaște o mulțime de variante adaptate, în toată lumea. Ingredientele de bază, care rămân constante sunt: cartofii, varza și ceapa verde.

Cremă de brânză cu ceapă verde

Crema de brânză nu trebuie să lipsească de la niciun aperitiv, dar poate fi preparată și servită și pe post de gustare. Este simplu de făcut, aveți nevoie doar de câteva ingrediente banale și la îndemână, pe care cel mai probabil pe aveți în frigider.

Sos rusesc pentru friptură

Sosul rusesc este un dressing foarte popular, care se folosește în general pentru sandwich-ul Reuben, dar nu numai. Se potrivește perfect și alături de o carne de vită sau pui, sau în orice combinație vă place. Este un sos delicios, ușor iute, cremos și cu multe ingrediente, astfel că atunci când îl gustați, vă face să vă întrebați ce conține. 

Ouă umplute cu pastă de curry

Ouăle umplute sunt o idee foarte populară de aperitiv și nu lipsesc de pe platourile cu bunătăți fie că vorbim despre sărbători sau ocazii speciale. Astăzi vă propunem o rețetă mai altfel de ouă umplute, cu pastă aromatizată cu condimente. Sunt delicioase, ușor de făcut și nu necesită mult timp sau nultă atenție. 

Vită picantă în stil vietnamez

Atunci când ai la îndemână o bucată de carne de vită, dar nu este potrivită pentru friptură, o poți transforma într-un preparat în stil asiatic delicios și simplu de făcut. Fie că vorbim despre rețete chinezești, japoneze, vietnameze sau cu alt specific, toate sunt delicioase și se potrivesc de minune alături de o porție de orez simplu sau noodles. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una cu specific vietnamez și, dacă nu aveți carne de vită sau vreți să o înlocuiți, o puteți face și cu carne de porc sau pui.

Pachețele de primăvară cu piept de pui

Pachețelele de primăvară sunt o alegere delicioasă, fie că alegeți să le preparați cu legume sau cu carne. Un preparat împrumutat din bucătăria asiatică, care a devenit foarte popular și în bucătăria de la noi. Astăzi vă propunem o rețetă de pachețele de primăvară cu piept de pui și legume, delicioase și rapide, pe care le puteți prepara pentru o cină rapidă.

Imam Bayaldi - vinete umplute cu legume (de post)

Mâncarea turcească ocupă un loc aparte în bucătăria internațională. Fie că are sau nu carne, există o mulțime de preparate turcești care au ajuns și în bucătăriile noastre. Iar astăzi vă propunem o rețetă cu tradiție și cu o poveste interesantă.  Imam Bayaldi se poate traduce prin ”imamul a leșinat” și face referire la cât de gustos este acest preparat. Este un fel de mâncare doar din legume, fără carne, care poate fi servit ca atare sau cu orez. Sigur că există și varianta de vinete umplute cu carne, dar aceea este altă poveste. Imam Bayandi este un preparat potrivit și în perioada postului, dar și pentru vegetarieni. 

Omletă cu de toate, făcută în pungă

Omleta este o alegere delicioasă pentru mic dejun, brunch sau, de ce nu, o cină rapidă. Se face ușor și există atât de multe rețete și ingrediente pe care le puteți adăuga, încât nu aveți cum să vă plictisiți vreodată de ea.  În ulei sau unt, la tigaie, sau fără niciun pic de grăsime, în pungă. Omleta poate fi dietetică și poate fi pregătită în apă, la fel ca ouăle poșate. Numai că pentru asta ne vom folosi de pungi de tip zip lock, cum sunt cele pentru congelator. Omleta la pungă este foarte simplu de făcut și puteți adăuga în ea orice ingrediente vă plac.

Pancakes de cartofi cu parmezan

Cartofii te pot salva din orice situație, atunci când nu mai știi ce să gătești. E suficient să dai o căutare pe internet și vei găsi zeci, poate chiar sute de rețete pe bază de cartofi, dincolo de clasicele pe care le cunoaște toată lumea, adică piure, cartofi prăjiți sau la cuptor.  Astăzi vă propunem o rețetă ușoară, delicioasă și foarte atractivă. Pancakes de cartofi cu parmezan, pe care le puteți savura ca gustare, ca garnitură, sau alături de un sos. Sunt ușor de făcut și merită să le încercați! 

Piept de pui cu sos de alune

Bucătăria asiatică este foarte ofertantă atunci când vine vorba de rețete cu carne de pui și diverse sosuri. Bogată în condimente, arome și tot felul de mirodenii, este foarte ușor să faci combinații delicioase, care să se potrivească pentru toate gusturile.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și delicioasă, care pune în valoare perfect pieptul de pui. Dacă aveți o bucată de piept de pui și nu vreți să o gătiți simplă, aceasta este o alternativă excelentă. 

Yakimeshi - orez prăjit în stil japonez

Dacă există un preparat la care asiaticii se pricep de minune, atunci acela este, fără doar și poate, orezul. Pe post de garnitură, desert sau fel principal, sunt o mulțime de modalități de a prepara orezul, care mai de care mai aromate și mai delicioase.  Astăzi vă propunem o rețetă tipic japoneză, yakimeshi, adică orez prăjit, cu ou, legume și sos de soia. Puteți adăuga și alte legume care vă plac și puteți servi orezul ca atare sau pe post de garnitură. 

Salată italiană cu linte

Salatele sunt prima idee de masă care ne vine în minte atunci când ne gândim să mâncăm ceva sănătos și consistent. Se prepară rapid, sunt pline de vitamine și substanțe nutritive și ajută silueta, așa că sunt o idee excelentă pentru prânz sau cină. Și inspirație există întotdeauna, pentru că sunt sute de rețete de salată, așa încât nu ai cum să te plictisești. Poți combina orice: legume, frunze, semințe, carne, pește și chiar fructe, pentru o salată delicioasă și personalizată. Astăzi însă vă propunem o rețetă de salată italiană cu linte, delicioasă și sățioasă. Lintea reprezintă o sursă excelentă de proteine vegetale, așa că vă invităm să o încercați. 

Cremă de unt cu usturoi și ierburi aromatice

Nimic nu se compară cu o friptură fragedă, rumenită pe grătar, cu un sos care să o complimenteze perfect. Dacă nu aveți la îndemână un sos care să se potrivească, puteți apela la un truc simplu: unt aromatizat cu usturoi și ierburi. Îl puteți prepara și păstra mai multe zile la frigider sau la congelator.  Se potrivește de minune cu carnea de vită, porc sau cu un file de pește. Secretul este să îl puneți peste bucata de carne cât aceasta este încă fierbinte, pentru a se topi. În acest fel, aromele se vor combina perfect.

Omletă cu ciuperci și baby spanac

Omleta este o mâncare care se potrivește la orice oră și pentru orice masă, fie că e vorba de mic dejun, brunch, prânz sau o cină ușoară. Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, iar în combinație cu ciupercile, sunt delicioase și hrănitoare.  Astăzi vă propunem o omletă cu ciuperci și baby spanac, delicioasă și ușor de făcut. Dacă v-ați plictisit de omleta clasică, simplă, această variantă este perfectă pentru a diversifica. 

Pui cu susan și sos de soia

Rețetele inspirate din bucătăria asiatică au avantajul că se prepară repede și nu necesită foarte multă grijă sau atenție. În mai puțin de 30 de minute, aveți o masă completă, cu tot cu garnitură, delicioasă și aromată.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și la îndemână. Singurul lucru care v-ar putea pune probleme îl reprezintă ingredientele, pe care nu oricine le are în casă în mod obișnuit. Pentru că este o rețetă asiatică, și o parte dintre ingrediente sunt specifice bucătăriei asiatice. 

Orez prăjit (fried rice) cu ouă și bacon

Orezul prăjit, sau fried rice, așa cum mai este cunoscut, este o garnitură foarte populară în bucătăria asiatică. Simplu, cu legume sau cu bacon, orezul prăjit este servit uneori pe post de garnitură, alteori simplu.  Astăzi vă propunem și noi o rețetă de fried rice, cu ouă și bacon. Se potrivește de minune pe post de mic dejun consistent sau brunch, sau în orice moment al zilei. Orezul trebuie fiert înainte, dar cu grijă, pentru a nu deveni prea moale. Tot farmecul la fried rice este că bobul de orez trebuie să rămână al dente. 

Supă rece de castravete (gazpacho)

Vara, supele reci, gazpacho, sunt ideale pentru un prânz rapid și răcoritor. Se fac repede, în 5 minute supa este gata, nu necesită preparare termică și pot fi făcute din orice combinație de legume și arome. Supa pe care v-o propunem astăzi este extrem de ușoară, răcoritoare și gustoasă. În plus, are puține calorii și vă puteți bucura de câteva porții fără să vă simțiți vinovați. 

Kimchi - varză murată în stil coreean

Ați auzit vreodată de kimchi? Nu este altceva decât varză murată, în stil coreean. Preparatul a devenit foarte popular în toată lumea, iar americanii îl consumă frecvent, pe post de murături. Spre deosebire de varza murată clasică, pe care o știm cu toții, kimchi este mai degrabă o varză fermentată, lăsată la temperatura camerei, cu o mulțime de mirodenii și arome. Kimchi nu seamănă deloc la gust cu varza murată cu care suntem noi obișnuiți. E suficient să ne uităm la ingrediente ca să înțelegem cât de diferit este preparatul, dar, în același timp, cu un gust original și interesant. 

Piure de mazăre cu mentă

Piure de mazăre cu mentă aromat, colorat și simplu de făcut. Poate fi savurat alături de orice carne sau pește, este o garnitură deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă și hrănitoare.

Nuggets de broccoli și quinoa

Chifteluțele din legume sunt delicioase și foarte versatile. Se pot face din orice combinații de legume, semințe, condimente, gusturi și arome și sunt perfecte dacă v-ați plictisit de chifteluțele clasice, din carne.  Astăzi vă propunem o rețetă de nuggets din quinoa și broccoli, ușor de făcut și pline de vitamine și substanțe nutritive. 

Mușchi de porc alla pizaiola

Atunci când te-ai plictisit de gustul clasic de friptură făcută pe grill, un sos care să o pună în evidență este exact ce trebuie. Mai ales dacă vorbim despre o carne banală, cum este mușchiul de porc, care are tendința să se usuce atunci când este gătit. Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație napoletană, mușchi de porc alla pizaiola, dar pe care o puteți face la fel de bine și cu alt fel de carne, de vită sau de pui, de exemplu. Rețeta este una extrem de simplă, pentru că friptura o veți găti ca de obicei, dar o veți pune în evidență cu un sos.  Un sos al cărui nume pe cât de pompos sună, pe atât de simplu este de făcut. Sosul alla pizaiola poartă acest nume deoarece este inspirat din rețeta de sos de pizza. Pornind de la clasicul sos de pizza, dar cu câteva arome și ingrediente în plus, sosul de roșii se fierbe până când scade suficient, după care se combină cu carnea deja preparată.

Salată de ton cu porumb și maioneză

Știm că vă plac rețetele rapide și ușoare, care nu necesită prea mare efort sau ingrediente prea sofisticate. De aceea, astăzi vă propunem o salată ușoară cu ton și maioneză, cu un gust fresh și foarte simplu de făcut.

Bulete de cartofi cu cașcaval

Atunci când ai poftă de o gustare rapidă și delicioasă, aceste bulete de cartofi cu cașcaval sunt ideale. Se fac foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și sunt geniale atunci când aveți de pregătit o petrecere sau un aperitiv pentru musafiri. Buletele de cartofi cu cașcaval sunt foarte de efect, arată extrem de bine în farfurie și pot fi servite simple, cu sosuri sau ca garnitură pentru o friptură pe grătar. 

Salată de cartofi cu ceapă și maioneză

Rețeta simplă de salată de cartofi cu ceapă și maioneză, pe care o puteți savura ca atare sau pe post de garnitură. O puteți prepara cu cartofi noi sau vechi.

Cartofi umpluți cu bacon și cheddar

Atunci când te gândești la cartofi, îți vin în minte o mulțime de combinații de gusturi și de rețete pentru a-i savura. Una dintre cele mai versatile legume, cartoful este și preferata românilor. Nu degeaba este cea mai vândută legumă pe piața de la noi. Trecând de banalii cartofi prăjiți sau piure de cartofi, există atât de multe rețete cu cartofi, încât ne-ar trebui un capitol dedicat doar lor. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, dar gustoasă și sățioasă, de cartofi la cuptor, umpluți cu brânză cheddar și bacon. Un prânz sau o cină delicioasă, care va fi pe placul tuturor și care nu mai are nevoie de nimic altceva, poate doar o salată de crudități. Aroma de cartof copt și gustul de brânză topită în cuptor nu au cum să vă lase indiferenți, așa că vă invităm să încercați această rețetă și să ne scrieți în comentarii cum vi s-a părut.

Drob de pui în crustă de aluat

Drob de pui în crustă de aluat - un aperitiv original, atipic și gustos, undeva la granița dintre drob și plăcintă cu carne tocată.

Stufat de miel la cuptor

Stufatul de miel este una dintre cele mai populare rețete cu carne de miel. Este gustos, sățios și potrivit pentru masa de Paște. Pentru cei cărora le place carnea de miel, această rețetă este nelipsită în perioada Paștelui.

Plăcintă de pui cu ciuperci și bacon

Plăcinta de pui cu ciuperci și bacon este varianta ideală dacă v-ați săturat de plăcintele dulci și de pieptul de pui gătit clasic. Se face foarte rapid și ușor, mai ales dacă folosiți aluat foietaj cumpărat și vă asigurăm că va fi pe gustul întregii familii. O plăcintă cu pui este o variantă nemaipomenită și ca aperitiv, atunci când aveți musafiri. Ca să nu mai vorbim de momentul când vreți să gătiți ceva rapid și ușor pentru cină.  Combinația de pui cu ciuperci și bacon, toate într-un aluat crocant este irezistibilă în orice moment al zilei. Unde mai pui că această plăcintă este ideală caldă, dar este la fel de gustoasă și rece.   

Salată de pui cu mere și caju

O salată de pui este o idee excelentă dacă vă doriți o masă ușoară, dar consistentă, în același timp. Rețeta pe care v-o prezentăm astăzi este una puțin atipică, dar foarte gustoasă, datorită combinației de arome și texturi: carne de pui, măr verde, caju și verdețuri. Salata de pui se face foarte repede și, dacă aveți la îndemână carne de pui fiartă sau pe grătar, rămasă de la masa precedentă, salata cu pui este o idee excelentă de a folosi bucățile de carne rămase, pentru o nouă masă.  Salata de pui se face foarte repede, mai ales dacă aveți deja carnea pregătită. Tot ce trebuie să faceți este să mărunțiți restul ingredientelor și să le amestecați. Este o idee excelentă pentru o cină ușoară și poate fi servită simplă sau cu pâine prăjită. 

Salata mediteraneana de quinoa

Un preparat rapid care poate fi servit ca atare, sau langa o friptura de pui.

Salata de pui

Este o salata delicioasa, pe care o poti prepara la evenimentele speciale in familie.

Vita Stroganoff

Carnea de vita este intotdeuna o alegere buna, iar reteta de mai jos se poate servi cu paste sau garnitura de orez.

Friptura de porc Diablo

O friptura suculenta, servita cu sos de mustar si hrean.

Salata cu fasole si cuscus

O salata colorata si gustoasa, ce va fi, cu siguranta pe placul tuturor.

Salata cu pere si branza Roquefort

Gata in numai 30 de minute, aceasta salata poate fi un pranz usor, dar sofisticat.

Omleta la cuptor

Un mod mai sanatos, dar la fel de delicios de a gati ouale.

Kofte de miel - reteta turceasca

O combinatie savuroasa de carne de miel, condimente, oua si caise pe care trebuie sa o incerci macar o data.

Tocanita de porc cu mustar si salvie

Dureaza aproape 3 ore pana cand acest preparat este gata, insa merita fiecare minut.